ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД
ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ
"26" березня 2010 р.
Справа № 11/Б-1227
Іменем України
постанова
Боржник: Суб’єкт підприємницької діяльності –фізична особа ОСОБА_1, АДРЕСА_1.
Суддя: Сидорук А.М.
За участю представників сторін:
Кредиторів: Мулик П.М. –гол. спеціаліст АКБ "Укрсоцбанк"; Шидлівський В.В. –провідний юрисконсульт АТ "УкрСиббанк"
Боржника: ОСОБА_1 - підприємець
Суть справи: Суб’єкт підприємницької діяльності –фізична особа ОСОБА_1, АДРЕСА_1 звернувся до господарського суду Тернопільської області із заявою про порушення справи про банкрутство в порядку ст. 47 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"
В розпочатому підготовчому засіданні представникам кредитора та боржнику роз’яснено права та обов’язки сторін, передбачені ст. 22 ГПК України.
Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення боржника, судом встановлено наступне:
Суб’єкт підприємницької діяльності –фізична особа ОСОБА_1, АДРЕСА_1; ідентифікаційний номер НОМЕР_1 зареєстрований як суб’єкт підприємницької діяльності –фізична особа виконавчим комітетом Тернопільської міської ради 07.11.2005р.
Станом на 17.02.2010 року суб’єкт підприємницької діяльності – фізична особа ОСОБА_1, АДРЕСА_1; ідентифікаційний номер НОМЕР_1 має заборгованість перед кредиторами на загальну суму 1 558 452 грн7. 20 коп., із них: перед АКЦБ "УкрСиббанк", м.Харків в сумі 698 585,37 грн.; перед АКБ СР "укрсоцбанк", м.Київ в сумі 459 866,82 грн. та перед гр. ОСОБА_4, АДРЕСА_6 в сумі 400 000,00 грн.
Наявність заборгованості перед кредиторами підтверджується кредитними договорами; іпотечними договорами; графіками погашення кредиту, договором про надання споживчого кредиту, договором позики, графіком погашення позики, судовим наказом Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 25.12.2009р. у справі № 2-н-1594/09 про стягнення з СПД фізичної особи ОСОБА_1 на користь ОСОБА_4 400 000,00 грн. заборгованості за договором позики та іншими матеріалами справи.
Відповідно до довідки від 10.02.2010р. № 52.2-08/21, виданої АКБ "Укрсоцбанк", станом на 10 лютого 2010р. заборгованість СПД ОСОБА_1 по одержаному кредиту на купівлю квартири становить 62 059 швейцарських франків 77 центів. Прострочена заборгованість за кредитом становить 239 швейцарських франків 54 центи ата прострочена заборгованість за відсотками складає 1 951 швейцарських франків 99 центів.
Згідно довідки від 15.02.2010р., виданої ПАТ КБ "Приватбанк", залишок коштів на рахунках № № НОМЕР_2, НОМЕР_3, що належать СПД ОСОБА_1, становить 00,00 грн.
Відповідно до поданих боржником документів, на праві власності за ним зареєстровано наступне майно: двокімнатна квартира в АДРЕСА_1; торгово-офісне приміщення в АДРЕСА_2; двокімнатна квартира в АДРЕСА_3; будівля закладу громадського харчування в АДРЕСА_4; вищезазначене майно знаходиться в іпотеці.
Станом на день звернення боржника до господарського суду заборгованість суб’єкта підприємницької діяльності –фізичної особи ОСОБА_1, АДРЕСА_1 перед кредиторами не погашена.
Відповідно до поданої боржником письмової заяви від 26.03.2010р., СПД ОСОБА_1 не має можливості провести розрахунки з кредиторами та укласти мирову угоду, спадщина на користь громадянина-підприємця не відкривалась.
У відповідності до статті 53 Цивільного кодексу України, фізична особа, яка неспроможна задовольнити вимоги кредиторів, пов’язані із здійсненням нею підприємницької діяльності, може бути визнана банкрутом у порядку, встановленому законом.
Згідно з представленими боржником матеріалами та поясненнями в судовому засіданні, вартості наявного майна недостатньо для повного погашення кредиторської заборгованості.
За таких обставин господарський суд відповідно до ст. 48 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" визнає громадянина-підприємця банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру.
З дня прийняття господарським судом постанови про визнання громадянина-підприємця банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури: строки виконання зобов'язань громадянина-підприємця вважаються такими, що настали; припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших фінансових (економічних) санкцій за всіма зобов'язаннями громадянина-підприємця; припиняється стягнення з громадянина-підприємця за всіма виконавчими документами, за винятком виконавчих документів за вимогами про стягнення аліментів, а також за вимогами про відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров'ю громадян.
Копії постанов про визнання громадянина-підприємця банкрутом і інформацію про відкриття ліквідаційної процедури господарський суд направляє всім відомим кредиторам із зазначенням строку пред’явлення кредиторами вимог, який не може перевищувати два місяці (ч. 6 ст. 48 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом").
Строк пред’явлення кредиторських вимог до боржника суд вважає за доцільне встановити до 12.05.2010р.
На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 22, 23, 47, 48 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд
ПОСТАНОВИВ:
1. Суб’єкта підприємницької діяльності –фізичну особу ОСОБА_1, АДРЕСА_1; ідентифікаційний номер НОМЕР_1 - визнати банкрутом.
2. Відкрити ліквідаційну процедуру банкрута: суб’єкта підприємницької діяльності –фізичної особи ОСОБА_1, АДРЕСА_1; ідентифікаційний номер НОМЕР_1 та ліквідатором банкрута призначити Микитіва Олега Ігоровича, АДРЕСА_5; ліцензія серії НОМЕР_4 від. 06.02.2008р., видана Державним департаментом з питань банкрутства.
3. Встановити строк ліквідаційної процедури 12 місяців з дня винесення постанови.
4. Ліквідатору здійснити опублікування відомостей про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури у офіційних друкованих органах за рахунок банкрута у п'ятиденний строк з дня прийняття постанови про визнання боржника банкрутом.
5. Судове засідання у справі № 11/Б-1227 призначити на 25 травня 2010 року на 10 год. 00 хв.
6. Постанову направити боржнику; кредиторам: АКЦБ "Укрсиббанк", м. Харків, проспект Московський,60; Тернопільському управлінню АКЦБ "Укрсиббанк", м.Тернопіль; АКБСР "Укрсоцбанк", м. Київ, вул. Ковпака,29; Тернопільській обласній філії АКБ "Укрсоцбанк", м.Тернопіль; ОСОБА_4, АДРЕСА_6 відділу державної виконавчої служби Тернопільського міського управління юстиції, вул. Лисенка, 1, м. Тернопіль; виконавчому комітету Тернопільської міської ради, м.Тернопіль; сектору з питань банкрутства у Тернопільській області Державного департаменту з питань банкрутства, м.Тернопіль, вул..Київська, 3а та ліквідатору ОСОБА_5, АДРЕСА_5.
Суддя