ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ
ПОСТАНОВА
ПРО ВИЗНАННЯ БОРЖНИКА БАНКРУТОМ
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
27.07.10 р. Справа № 27/96б
( Додатково див. постанову Донецького апеляційного господарського суду (rs11821915) )
за заявою кредитора (заявника) Товариства з обмеженою відповідальністю "Гранд-Трейдинг" м.Донецьк
до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "Ольво-торг" м.Донецьк
про визнання банкрутом
Суддя С.С.Тарапата
Представники: від кредитора – Сумський В.В. (директор)
від боржника – не з’явився
Господарським судом Донецької області ухвалою від 21.07.10р. порушена справа про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Ольво-торг" м.Донецьк відповідно до ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", розгляд справи призначено в судовому засіданні на 27.07.10р.
Розглянувши в судовому засіданні 27.07.10р. матеріали справи, заслухавши представника кредитора, суд встановив:
Приватним нотаріусом Донецького міського нотаріального округу Михайловою Н.О. 26.05.10р. за №3581 було опротестовано переказний вексель серії АА №0034938 на суму 38500грн. в неоплаті, за №3582 - здійснений виконавчий напис про стягнення з векселедавця - Товариства з обмеженою відповідальністю "Ольво-Торг" м.Донецьк на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "Гранд-Трейдинг" м.Донецьк плати в розмірі 38500грн. та витрат, пов’язаних з опротестуванням векселя, в сумі 800грн.; всього 39300грн.
Відділом Державної виконавчої служби Калінінського районного управління юстиції у м.Донецьку постановою від 27.05.10р. відкрито виконавче провадження з виконання вищевказаного виконавчого напису та встановлено строк добровільного виконання виконавчого документа до 03.06.10р.
Постановою Відділу державної виконавчої служби Кийвського районного управління юстиції у м.Донецьку "Про повернення виконавчого документа стягувачеві" від 12.07.2010р. виконавчий лист повернуто стягувачеві у зв’язку з не виявленням державним виконавцем майна боржника, на яке можливо звернути стягнення, та самого боржника.
За поясненнями представника кредитора вказана сума заборгованості станом на 27.07.10р. не погашена.
З огляду на зазначене кредиторські вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю "Гранд-Трейдинг" м.Донецьк в сумі39300грн. судом визнаються безспірними.
Згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців серії АД №593525 станом на 11.06.10р. статус відомостей про юридичну особу ТОВ "Ольво-Торг": відсутність за місцезнаходженням.
В силу ст. 32 Господарського процесуального кодексу України доказами у справі є будь-які фактичні данні, на підставі яких господарський суд у визначеному законом порядку встановлює наявність чи відсутність обставин, на яких ґрунтуються вимоги і заперечення сторін, а також інші обставини, які мають значення для правильного вирішення господарського спору.
Відповідно до ч.1 ст. 36 ГПК України письмовими доказами є документи і матеріали, які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору.
Факт відсутності боржника за місцезнаходженням підтверджений наданими кредитором документами.
В силу п.2 ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" господарський суд у двотижневий строк з дня винесення ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство відсутнього боржника виносить постанову про визнання відсутнього боржника банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру і призначає ліквідатором ініціюючого кредитора за згодою останнього.
З огляду на зазначене суд вважає за необхідне визнати боржника банкрутом, за клопотанням представника кредитора відкрити ліквідаційну процедуру строком на 3 місяці, ліквідатором призначити ініціюючого кредитора – Товариство з обмеженою відповідальністю "Гранд-Трейдинг" м.Донецьк.
Враховуючи викладене та керуючись ст.ст. 22- 24, 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 32, ч.1 ст. 36, ст.ст. 43, 75 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд
ПОСТАНОВИВ:
Визнати боржника – Товариство з обмеженою відповідальністю "Ольво-торг" (м.Донецьк, вул.Зініна, б.19-А; код ЄДРПОУ 36380353) банкрутом.
Відкрити ліквідаційну процедуру строком на 3 місяці до 27.10.2010р.
Ліквідатором призначити ініціюючого кредитора – Товариство з обмеженою відповідальністю "Гранд-Трейдинг" (адреса- 83052, м.Донецьк, бул.Шевченка, б.133, оф.601; код ЄДРПОУ 36559917; керівник – Сумський Владислав Володимирович).
Зобов’язати ліквідатора:
- у п’ятиденний строк з дня прийняття постанови опублікувати відомості про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.
- письмово повідомити про визнання боржника банкрутом та введення ліквідаційної процедури всіх засновників підприємства-боржника згідно установчих документів, або його власника; запропонувати засновникам підприємства-боржника або його власнику погасити в добровільному порядку суму кредиторської заборгованості, а також передати печаті, штампи та іншу бухгалтерську документацію (за їх наявністю).
- письмово повідомити про визнання боржника банкрутом та введення ліквідаційної процедури всіх відомих кредиторів боржника, крім того обов’язково: органи Державної податкової інспекції, Пенсійного фонду України, Фонди соціального страхування, Державної виконавчої служби, Центр зайнятості.
- по закінченні ліквідаційної процедури подати до суду звіт про проведену роботу та ліквідаційний баланс банкрута.
Суддя
Вик тел.
Надруковано примірників - : господарському суду Донецької області -, сторонам - .