ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД
Кіровоградської області
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
РІШЕННЯ
"21" липня 2010 р.
Справа № 3/55
( Додатково див. постанову Дніпропетровського апеляційного господарського суду (rs12103767) )
Господарський суд Кіровоградської області у складі судді Н.В. Болгар розглянув у засідання справу № 3/55
за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю "Агропроект плюс";
до відповідачів: Товариства з обмеженою відповідальністю "Сальковська зоря";
Приватного підприємства "Ванстрой-ТК";
за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: Компанія "УПАК Лімітед", ОСОБА_1;
про визнання недійсними та скасування рішення загальних зборів учасників від 23.03.10 про внесення змін до статуту, поновлення у складі учасників, визнання недійсною нової редакції статуту та скасування державної реєстрації змін до установчих документів.
Представники:
позивача - директор Дев'ятка А.О.;
відповідача (ТОВ "Сальковська зоря") - не з'явився;
відповідача (ПП "Ванстрой-ТК") - не з'явився;
третьої особи (Компанії "УПАК Лімітед") - Рибак І.В., довіреність № 353 від 15.03.10;
третьої особи (ОСОБА_1) - не з'явився.
Товариство з обмеженою відповідальністю "Агропроект плюс" (по тексту - ТОВ "Агропроект плюс" 05.05.10 звернулося до господарського з позовною заявою, в якій просило:
визнати недійсними та скасувати рішення загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю "Сальковська зоря" (по тексту - ТОВ "Сальковська зоря") від 23.03.10 про внесення змін до Статуту ТОВ "Сальковська зоря";
поновити ТОВ "Агропроект плюс" у складі учасників ТОВ "Сальковська зоря";
визнати недійсною нову редакцію Статуту ТОВ "Сальковська зоря", затверджену рішенням загальних зборів учасників ТОВ "Сальковська зоря" від 23.03.10;
скасувати державну реєстрацію змін до установчих документів ТОВ "Сальковська зоря", що були зареєстровані Голованівською районною державною адміністрацією Кіровоградської області.
30.06.10 ТОВ "Агропроект плюс" подало заяву про зміну предмету позову, в якій просить:
визнати недійсним рішення загальних зборів учасників ТОВ "Сальковська зоря" від 23.03.10, оформлені протоколом № 35 загальних зборів учасників ТОВ "Сальковська зоря" з усіх питань порядку денного;
поновити ТОВ "Агропроект плюс" та ОСОБА_1 (по тексту - ОСОБА_1) у складі учасників ТОВ "Сальковська зоря";
стягнути з ТОВ "Сальковська зоря" судові витрати.
08.07.10 до господарського суду надійшла заява про зміну предмету позову, в якій ТОВ "Агропроект плюс" просить:
визнати недійсним рішення зборів засновників товариства з обмеженою відповідальністю "Сальковська зоря" оформлені протоколом № 35 від 23.03.10 загальних зборів учасників ТОВ "Сальковська зоря", з усіх питань порядку денного;
визнати недійсною нову редакцію Статуту ТОВ "Сальковська зоря", затверджену рішенням загальних зборів учасників ТОВ "Сальковська зоря" (протокол № 35 від 23.03.2010 року), зареєстровану державним реєстратором Голованівської районної державної адміністрації Кіровоградської області 31.03.2010 року за № 14261050009000238;
стягнути з ТОВ "Сальковська зоря" на користь позивача судові витрати в сумі 85 грн. державного мита та 236 грн. оплати послуг за інформаційно-технічне забезпечення судового процесу.
Відповідно до частини третьої ст. 22 Господарського процесуального кодексу України, позивач вправі до прийняття рішення по справі змінити предмет позову. Господарський суд вирішує по суті позовну заяву із зміненим 08.07.10 предметом позову.
ТОВ "Сальковська зоря" надало відзив на позов 21.07.10, в якому просить заявнику у задоволенні вимог відмовити, посилаючись на те, що 16.02.10 ТОВ "Агропроект плюс" та ОСОБА_1 повідомлені про проведення 23.03.10 загальних позачергових зборів ТОВ "Сальковська зоря". і у такому повідомленні були зазначені всі без виключення питання порядку денного, як то передбачено ст. 7.7.24 статуту ТОВ "Сальковська зоря", доказом чого є скріплення підписом учасника або його представника повідомлення від 16.02.10.
ПП "Ванстрой-ТК" відзив на позов не надало; представник такої особи у засідання не з'явився. Ухвали господарського суду від 06.05.10, 25.05.10, надіслані за адресою ПП "Ванстрой-ТК" повернуті органом поштового зв'язку за закінченням терміну зберігання.
Господарський суд належним чином повідомив сторони і третіх осіб про засідання. Правом на змагальність, передбаченим ст. 4-3 господарського процесуального кодексу України, ПП "Ванстрой-ТК" не скористалося з власної ініціативи.
ОСОБА_1 у письмових поясненнях, наданих 21.06.10 вважає, що вимоги заявника підлягають задоволенню та повідомила про те, що
була учасником ТОВ "Сальковська зоря" з моменту заснування і з моменту створення була керівником (спочатку головою правління, потім генеральним директором);
товариство розвивалося стабільно, придбавалася нова техніка, своєчасно виконувалися зобов'язання, надавалася благодійна допомога і двічі - у 2008, 2009 р.р. нагороджено орденом "Лідер галузі", а безпосередньо керівник - ОСОБА_1 - орденом "Зірка економіки" ІІІ ступеня;
28.11.09 у ТОВ "Сальковська зоря" проведено загальні збори учасників, за результатами яких введено нового учасника - ПП "Ванстрой-ТК", а 08.02.10 - проведено заміну генерального директора;
про проведення загальних зборів ТОВ "Сальковська зоря" 05.02.10, 11.02.10, 01.03.10 ОСОБА_1 дізналася лише під час розгляду господарським судом Кіровоградської області справи № 3/19;
про одноосібне проведення ПП "Ванстрой-ТК" зборів 23.03.10, яким ОСОБА_1 виключено з складу учасників, дізналася 06.04.10, отримавши витяг з Єдиного державного реєстру.
21ю07.10 до господарського суду від ОСОБА_1 надійшла телеграма, що містить прохання розглянути справу без її участ, а також повідомлення про підтримання позову у повному обсязі.
08.07.10 до господарського суду надійшла письмова заява, в якій ТОВ "Агропроект плюс", посилаючись на ст. ст. 22, 78 Господарського процесуального кодексу України, просить прийняти його відмову від позову до ПП "Ванстрой-ТК".
При розгляді матеріалів справи, заслуховуванні пояснень представників сторін у засіданні господарський суд встановив наступне.
Згідно із редакцією статуту ТОВ "Сальковська зоря", державна реєстрація якого здійснена 01.12.09, до складу учасників такого товариства входять ПП "Ванстрой-ТК" із часткою у статутному капіталі 207 900 грн. (84 відсотки статутного (складеного) капіталу), ТОВ "Агропроект плюс" - 37 125 грн. (15 відсотків статутного (складеного) капіталу, ОСОБА_1 - 2 475 грн. (1 відсоток статутного (складеного) капіталу).
Відповідно до протоколу № 35 позачергових загальних зборів учасників ТОВ "Сальковська зоря", на яких був присутній учасник - ПП "Ванстрой-ТК", за порядком денним розглядалися питання:
1. Про обрання голови та секретаря зборів
2. Про виключення ОСОБА_1 зі складу учасників товариства.
3. Про виплату вартості частини майна товариства, пропорційно частці у статутному капіталі учаснику ОСОБА_1
4. Про виключення ТОВ "Агропроект плюс" зі складу учасників товариства.
5. Про виплату вартості частини майна товариства, пропорційно частці у статутному капіталі учаснику ТОВ "Агропроект плюс".
6. Про перехід частки учасника ОСОБА_1 та ТОВ "Агропроект плюс" до товариства.
7. Про затвердження нового складу учасників товариства.
8. Про затвердження статуту товариства в новій редакції.
9. Про надання повноважень на проведення державної реєстрації змін до статуту Товариства.
По названих питаннях прийняті рішення:
1. Головою загальних зборів товариства обраний Гузенко Роман Вікторович, секретарем загальних зборів - Жигаленко Олександр Володимирович.
2. Згідно ч. 1 ст. 64 "Про господарські товариства" виключено ОСОБА_1 зі складу учасників товариства у зв'язку з перешкоджанням своїми діями досягненню цілей товариства (було завдано збитків та принижено ділову репутацію, а саме: правовстановлюючі документа на майно та техніку товариства передано сторонній особі - адвокату ОСОБА_6, укладено ряд правочинів на користь пов'язаних осіб).
3. Виплатити ОСОБА_1 вартість частини майна, що складає 1 відсоток від загальної вартості майна після затвердження звіту за 2010 рік в строк до 23.03.11.
4. Згідно ч. 1 ст. 64 "Про господарські товариства" виключено ТОВ "Агропроект плюс" зі складу учасників товариства у зв'язку з невиконанням обов'язків учасника товариства, а саме: неприйняттям участі у загальних зборах учасників товариства.
5. Виплатити ТОВ "Агропроект плюс" вартість частини майна, що складає 15 відсотків від загальної вартості майна після затвердження звіту за 2010 рік в строк до 23.03.11.
6. Частку ОСОБА_1 в розмірі 2 475 грн., що складає 1 відсоток від статутного капіталу, та ТОВ "Агропроект плюс" в розмірі 37 125 грн., що складає 15 відсотків від статутного капіталу передати ТОВ "Сальковська зоря". Частка належить самому товариству, згідно ст. 53 Закону України "Про господарські товариства". Товариство зобов'язано реалізовувати її іншим учасникам або третім особам протягом строку, що не перевищує одного року, або зменшити свій статутний капітал відповідно до вимог ст. 52 Закону України "Про господарські товариства".
7. Розподілений статутний капітал між ПП "Ванстрой-ТК" - 207 900 грн. - 84 проценти та ТОВ "Сальковська зоря" - 39 600 грн. - 16 процентів.
8. У зв'язку з затвердженням нового складу учасників товариства затверджена нова редакція статуту ТОВ "Сальковська зоря".
9. Уповноважити генерального директора товариства Удовенка А.М. здійснити державну реєстрацію змін до статуту в органах державної реєстрації самостійно або видати довіреність представнику.
Державна реєстрація статуту ТОВ "Сальковська зоря" у редакції, затвердженій рішенням загальних зборів учасників (протокол № 35 від 23.03.10), проведена 31.03.10.
Як вбачається із редакції статуту ТОВ "Сальковська зоря", його учасниками є ПП "Ванстрой-ТК" та безпосередньо саме ТОВ "Сальковська зоря".
За ст. 97, ч. 1 ст. 98 Цивільного кодексу України, управління товариством здійснюють його органи - загальні збори, які мають право приймати рішення з усіх питань діяльності товариства, у тому числі і з тих, що передані загальними зборами до компетенції виконавчого органу, і виконавчий орган, якщо інше не встановлено законом.
Відповідно до ч. 4 ст. 145 Цивільного кодексу України, внесення змін до статуту товариства, вирішення питання щодо придбання товариством частки учасника, виключення учасника із товариства віднесено до виключної компетенції загальних зборів товариства з обмеженою відповідальністю.
рішення загальних зборів може бути оскаржене учасником товариства до суду, що встановлено ч. 5 ст. 98 Цивільного кодексу України.
Справи, що виникають з корпоративних відносин у спорах між господарським товариством та його учасником (засновником, акціонером), у тому числі учасником, який вибув, а також між учасниками (засновниками, акціонерами) господарських товариств, що пов'язані із створенням, діяльністю, управлінням та припиненням діяльності цього товариства, крім трудових спорів, віднесено п. 4 частини першої ст. 12 Господарського процесуального кодексу України до підвідомчості господарських судів.
Порушення вимог закону та/або установчих документів під час скликання та проведення загальних зборів товариства, позбавлення учасника товариства можливості взяти участь у загальних зборах, порушення прав і законних інтересів учасника товариства рішенням загальних зборів є підставою для визнання недійсними рішень загальних зборів учасників господарського товариства.
ТОВ "Агропроект плюс", оскаржуючи рішення загальних зборів ТОВ "Сальковська зоря", зазначило у позовній заяві про те, що не було повідомлено про проведення зборів, про порядок денний таких зборів.
Право участі у товаристві є особистим немайновим правом; учасники господарського товариства мають право у порядку, встановленому установчими документами та законом, зокрема, брати участь в управлінні товариством у порядку, визначеному в установчому документів, крім випадків, встановлених законом. Такі положення містить ч. 1 ст. 100, п. 1 ч. 1 ст. 116 Цивільного кодексу України. Як зазначалося вище, формою участі є загальні збори учасників господарського товариства.
Частиною 5 ст. 61 Закону України "Про господарські товариства" передбачено, що про проведення загальних зборів товариства учасники повідомляються передбаченим статутом способом з зазначенням часу і місця проведення зборів та порядку денного. Повідомлення повинно бути зроблено не менш як за 30 днів до скликання загальних зборів. Будь-хто з учасників товариства вправі вимагати розгляду питання на загальних зборах учасників за умови, що воно було ним поставлено не пізніш як за 25 днів до початку зборів. Не пізніш як за 7 днів до скликання загальних зборів учасникам товариства повинна бути надана можливість ознайомитися з документами, внесеними до порядку денного зборів. З питань, не включених до порядку денного, рішення можуть прийматися тільки за згодою всіх учасників присутніх на зборах.
Статутом ТОВ "Сальковська зоря" у редакції, державна реєстрація якої здійснена 01.12.09, не передбачений спосіб, в якій учасники повідомляються про час і місце проведення загальних зборів та про порядок денний. Однак, з урахуванням викладеної вище норми Закону, повідомлення повинно бути зроблено не менше як за 30 днів до скликання загальних зборів.
Відповідно до п. 7.7.24 у названій редакції, загальні збори учасників мають право приймати рішення тільки з питань, включених до порядку денного, який має бути розісланий учасникам не пізніше як за 15 днів до початку зборів.
ТОВ "Агропроект плюс" не було запрошено на збори, не отримувало повідомлення про порядок денний, час і місце проведення зборів.
Згідно з ст. 33 Господарського процесуального кодексу України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень.
При наявності заперечень на доводи позивача про неотримання ним повідомлення про збори учасників та про порядок денний таких зборів, ТОВ "Сальковська зоря" повинно довести зворотнє. Однак докази про виконання зобов'язання ТОВ "Сальковська зоря" щодо повідомлення ТОВ "Агропроект плюс", про яке йдеться у ст. 61 Закону України "Про господарські товариства", відсутні.
Надана ТОВ "Сальковська зоря" копія повідомлення про проведення загальних зборів учасників ТОВ "Сальковська Зоря" (без зазначення того, що ці збори є позачерговими), не містить докази отримання ТОВ "Агропроект плюс" в особі його органу управління чи особо, яка наділена повноваженнями _ представником (із зазначенням документа, на підставі якого діє такий представник) такого повідомлення. Безпосередньо у засіданні представник ТОВ "Агропроект плюс" повідомив, що йому не відома особа, яка розписалася у повідомленні, і. крім того, розписка не свідчить про те, що таке повідомлення отримано саме ТОВ "Агропроект плюс".
Відповідачем не доведено того, що ТОВ "Агропроект плюс" як учасник ТОВ "Сальковська зоря" мало можливість ознайомитись з документами, внесеними до порядку денного зборів.
Із протоколу № 35 від 23.03.10 не вбачається того, яка особа ініціювала проведення позачергових загальних зборів учасників ТОВ "Агропроект плюс", тоді як коло таких осіб п. 7 статуту такого товариства у редакції, зареєстрованій 01.12.09, обмежене.
Дотримання процедури скликання позачергових загальних зборів учасників ТОВ "Сальковська зоря" не доведено
Господарський суд погоджується із доводами позивача про порушення вимог закону та установчих документів під час скликання та проведення названих вище загальних зборів учасників ТОВ "Сальковська зоря", позбавлення права ТОВ "Агропроект плюс можливості взяти участь у загальних зборах.
Як встановлено ч. ч. 1, 3 ст. 167 Господарського кодексу України, корпоративні права - це права особи, частка якої визначається у статутному фонді (майні) господарської організації, що включають правомочності на участь цієї особи в управлінні господарською організацією, отримання певної частки прибутку (дивідендів) даної організації та активів у разі ліквідації останньої відповідно до закону, а також інші правомочності, передбачені законом та статутними документами; під корпоративними відносинами маються на увазі відносини, що виникають, змінюються та припиняються щодо корпоративних прав.
Носіями корпоративних прав у товариствах з обмеженою відповідальністю є учасники цих товариств.
При виключенні учасника з товариства, перший позбавляється корпоративних прав та його корпоративні відносини з таким товариством припиняються.
Виключення ТОВ "Агропроект плюс" з числа учасників (засновників) ТОВ "Сальковська зоря" позбавило його, зокрема, на частку у статутному фонді (майні) такого товариства та права на участь в управлінні ТОВ "Сальковська зоря".
Відповідно до ст. 10 Закону України "Про господарські товариства" участь у загальних зборах учасників товариства є право, а не обов'язком учасника
Згідно з ст. 64 Закону України "Про господарські товариства", учасника товариства з обмеженою відповідальністю, який систематично не виконує або неналежним чином виконує обов'язки, або перешкоджає своїми діями досягненню цілей товариства, може бути виключено з товариства на основі рішення, за яке проголосували учасники, що володіють у сукупності більше як 50 відсотками загальної кількості голосів учасників товариства; при цьому цей учасник (його представник) у голосуванні участі не бере.
Із змісту протоколу № 35 від 23.03.10 не вбачається підстав для виключення ТОВ "Агропроект плюс" зі складу учасників ТОВ "Сальковська зоря". Саме по собі викладення того, що ТОВ "Агропроект плюс" не приймає участі у загальних зборах учасників ТОВ "Сальковська зоря", без зазначення конкретних загальних зборів, в яких воно не брало участі та того, як це перешкодило досягненню цілям товариства або спричинило інші негативні наслідки для такого товариства, не є підставою для виключення учасника з товариства.
Господарський суд також зважає на те, що право загальних зборів учасників вирішувати питання про виключення учасника з товариства, не є правом таких зборів вирішувати питання про передачу частки, належної учаснику, що підлягає виключенню з товариства, безпосередньо самому товариству або іншим учасникам чи третім особам.
господарське товариство є власником майна, переданого йому у власність засновниками і учасниками як внески, продукції, виробленої в результаті господарської діяльності товариства, доходів, одержаних від господарської діяльності товариства, іншого майна, набутого товариством на підставах, не заборонених законом, що встановлено ст. 85 Господарського кодексу України.
Корпоративні права, якими володіє учасник, не є власністю господарського товариства.
Відповідно до ст. 321 Цивільного кодексу України право власності є непорушним. Ніхто не може бути протиправно позбавлений чи обмежений у його здійсненні.
Особа може бути позбавлена права власності або обмежена у його здійсненні лише у випадках і в порядку, встановлених законом. Цивільний кодекс України (435-15) , ст. 59 Закону України "Про господарські товариства" не надає загальним зборам товариства повноважень щодо позбавлення учасника товариства його частки.
рішення загальних зборів ТОВ "Сальковська зоря" про передачу часток учасників, яких виключено зі складу учасників, зокрема части ТОВ "Агропроект плюс" першого, внаслідок чого воно стало, згідно із редакції статуту, державна реєстрація якого здійснена 31.03.10 учасником самого себе, є незаконним.
Статут юридичної особи за змістом частини другої ст. 20 Господарського кодексу України є актом, який визначає правовий статус юридичної особи, оскільки він містить норми, обов'язкові для учасників товариства його посадових осіб та інших працівників, а також визначає порядок затвердження та внесення змін до статуту.
Підставами для визнання акта, в тому числі статуту, недійсним є його невідповідність вимогам чинного законодавства та/або визначеній законом компетенції органу, який видав (затвердив) цей акт, а також порушення у зв'язку з його прийняттям прав та охоронюваних законом інтересів позивача.
Затвердження загальними зборами учасників ТОВ "Сальковська зоря" нової редакції статуту, рішення про що оформлене протоколом № 35 від 23.03.10, є порушенням прав і охоронюваних законом інтересів позивача як учасника такого товариства, який не був повідомлений про проведення загальних зборів учасників, та безпідставно позбавлений своєї частки у статутному (складеному) капіталі товариства.
Порушене право підлягає захисту господарським судом.
Відмовляючись від позову до ПП "Ванстрой-ТК" заявник послався на п. 5.6 Рекомендацій Вищого господарського суду України від 28.12.07 № 04-5/14 "Про практику застосування законодавства у розгляді справ, що виникають з корпоративних відносин" (v5_14600-07) , за яким учасниками судового процесу у спорах про визнання недійсними рішень загальних зборів господарських товариств з підстав недотримання вимог закону та/або установчих документів під час їх скликання та проведення є учасник (учасники) або акціонер (акціонери), права яких на участь у загальних зборах було порушено, та господарське товариство; оскільки результат вирішення спору залежить лише від встановлення судом наявності та ступені порушень прав позивача (позивачів) під час скликання та проведення загальних зборів, залучення інших учасників (акціонерів) товариства або осіб, з якими на підставі спірних рішень товариство вступило у правовідносини, не вимагається.
Вимоги позивача про визнання недійсної нової редакції статуту ТОВ "Сальковська зоря", затвердженої рішенням загальних зборів учасників від 23.03.10, оформлених протоколом № 35 від 23.03.10, є похідними від вимоги про визнання недійсними рішень учасників таких зборів.
Господарський суд прийшов до висновку, що дії ТОВ "Агропроект плюс" щодо відмова від позову до ПП "Ванстрой-ТК" не суперечить законодавству, тому приймає таку відмову і припиняє провадження у справі за позовом ТОВ "Агропроект плюс" до ПП "Ванстрой-ТК" на підставі п. 4 частини першої ст. 80 Госпдарського процесуального кодексу України.
На підставі вищевикладеного господарський суд задовольняє позов ТОВ "Агропроект плюс" до ТОВ "Сальковська зоря".
Згідно з ч. 5 ст. 89 Цивільного кодексу України, зміни до установчих документів юридичної особи набирають чинності для третіх осіб з дня їх державної реєстрації, а у випадках, встановлених законом з моменту повідомлення органу, що здійснює реєстрацію, про такі зміни.
Зміни до статуту ТОВ "Сальковська зоря" внесені на підставі рішення зборів учасників, оформлених протоколом № 35 від 23.03.10.
Як встановлено ч. 1 ст. 31 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", уразі постановлення судового рішення щодо скасування рішення засновників (учасників) юридичної особи або уповноваженого ними органу про внесення змін до установчих документів юридичної особи, або про визнання повністю або частково недійсними змін до установчих документів юридичної особи суд у день набрання законної сили судовим рішенням надсилає його державному реєстратору для внесення запису про судове рішення щодо скасування державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи. Тобто, Закон (755-15) передбачає дії державного реєстратора за результатами надсилання йому рішення суду, яке набрало законної сили.
Оскільки скасування рішення засновників (учасників) юридичної особи є тотожним визнанню таких рішень недійсними, господарський суд у випадку набрання рішенням у даній справі законної сили направить його державному реєстратору для внесення запису про судове рішення щодо скасування державної реєстрації змін до установчих документів ТОВ "Сальковська зоря".
Відповідно до ст. 49 Господарського процесуального кодексу України, судові витрати ТОВ "Агропроект плюс" по сплаті 85 грн. державного мита, 236 грн. на оплату послуг по інформаційно-технічному забезпеченню судового процесу покладаються на ТОВ "Сальковська зоря".
рішення місцевого господарського суду набирає законної сили після закінчення десятиденного строку з дня його підписання суддею і може бути оскаржене до Дніпропетровського апеляційного господарського суду в межах названого строку.
Керуючись ст. ст. 49, 80 (п. 4), 82, 84, 85, 116 Господарського процесуального кодексу України (1798-12) , господарський суд
В И Р І Ш И В :
1. Прийняти відмову товариства з обмеженою відповідальністю "Агропроект плюс" до приватного підприємства "Ванстрой-ТК".
2. Припинити провадження у справі за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Агропроект плюс" до приватного підприємства "Ванстрой-ТК".
3. Позов товариства з обмеженою відповідальністю "Агропроект плюс" до товариства з обмеженою відповідальністю "Сальковська зоря" задовольнити.
4. Визнати недійсними рішення зборів засновників товариства з обмеженою відповідальністю "Сальковська зоря" (адреса: 26500, Кіровоградська область, Голованівський район, смт. Голованівськ, вул. Леніна, буд. 44, кор. Б; і. к. 34163353) від 23.03.10, оформлені протоколом № 35 від 23.03.10 товариства з обмеженою відповідальністю "Сальковська зоря", з усіх питань порядку денного.
5. Визнати недійсною нову редакцію Статуту товариства з обмеженою відповідальністю "Сальковська зоря", затверджену рішенням загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю "Сальковська зоря" (протокол № 35 від 23.03.2010 року), зареєстровану державним реєстратором Голованівської районної державної адміністрації Кіровоградської області 31.03.2010 року за № 14261050009000238.
6. Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю "Сальковська зоря" (адреса: 26500, Кіровоградська область, Голованівський район, смт. Голованівськ, вул. Леніна, буд. 44, кор. Б; і. к. 34163353) на користь товариства з обмеженою відповідальністю "Агропроект плюс" (адреса: 35425864, Черкаська область, Черкаський район, с. Мошни, вул. Ветеринарна, 18/140; і. к. 35425864) 85 грн. державного мита, 236 грн. витрат на оплату послуг по інформаційно-технічному забезпеченню судового процесу.
7. Наказ видати позивачу після набрання рішенням законної сили для пред'явлення до виконання в порядку, встановленому Законом України "Про виконавче провадження" (606-14) .
8. Засвідчені належним чином примірники рішення направити сторонам (позивачу за адресою: 02217, м. Київ-217, а/с 106), третім особам
9. Після набрання рішенням законної сили направить його державному реєстратору Голованівської районної державної адміністрації для внесення запису про судове рішення щодо скасування державної реєстрації змін до установчих документів товариства з обмеженою відповідальністю "Сальковська зоря" (адреса: 26500, Кіровоградська область, Голованівський район, смт. Голованівськ, вул. Леніна, буд. 44, кор. Б; і. к. 34163353)
Суддя
Н. В. Болгар
22.07.10