ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД
Івано-Франківської області
вул.Шевченка 16, м.Івано-Франківськ, 76000, тел. 77-96-83
ПОСТАНОВА
про визнання банкрутом
21 вересня 2010 р.
Справа № Б-13/8
Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Шкіндера П.А.
при секретарі судового засідання Кучмі І.І.,
розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи
за заявою: Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім "Полімери України", (юридична адреса: м.Дніпропетровськ, вул.Виконкомівська, 15/11, 49000, адреса для листування:м.Дніпропетровськ, вул.Пісаржевського, 18, оф.3)
до боржника: Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім "Пластпайп"
(Івано-Франківськ, вул. Галицька, 201, 76000)
про визнання боржника банкрутом
за участю представників сторін:
від заявника : Садовнікова Н.О. - юрист ( довіреність б/н від 31.12.09р),
розпорядник майна: Швець Олег Ярославович
від кредиторів : КП "Івано-Франківськводоекотехпром" Кузик В.І ( довіреність №3-4/630 від 31.03.10р)-юрисконсульт; ПАТ "Банк "Фінанси та кредит" Матіїв А.В.
від боржника представники не з'явилися
встановив : ТзОВ "Торговий дім "Полімери України" звернувся до господарського суду Івано-Франківської області із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство ТзОВ "Торговий дім "Пластпайп"..
Ухвалою суду 26.01.2010року порушено провадження про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім "Пластпайп". Ухвалою суду від 16.03.10 призначено розпорядником майна арбітражного керуючого Швеця О.Я. та встановлено дату попереднього засідання на 11.05.10р. На виконання ухвали суду від 16.03.2010року у газеті "Голос України" № 54 від 26.03.2010року надруковано оголошення про банкрутство ТзОВ "ТД Пластпайп". Ухвалою суду від 11.05.10 затверджено реєстр вимог кредиторів. Розпорядником майна арбітражним керуючим Швець О.Я. 02. 08.10 року подано клопотання про затвердження рішення комітету кредиторів щодо визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.
Розглянувши матеріали справи, суд встановив, що сума заборгованості та обставини, що призвели до порушення провадження справи про визнання боржника банкрутом повністю підтверджується. Загальна сума вимог кредиторів становить 29659966,82 грн.
В процедурі розпорядження майном проведено аудит та аналіз фінансово-майнового стану боржника. Оскільки в процедурі розпорядження майном не поступало жодних пропозицій щодо санації підприємства, фінансово-господарська діяльність підприємства в період розпорядження майном не проводилась, на засіданні комітету кредиторів (протокол № 2 від 02.08.2010року) вирішено звернутися до господаського суду з клопотання про відкриття ліквідаційної процедури та визнання боржника банкрутом згідно ст. 22- 29 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" .
Відповідно до статті 4 ЗаконуУкраїни "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" до боржника застосовуються такі судові процедури: розпорядження майном боржника, мирова угода, санація (відновлення платоспроможності) боржника, ліквідація банкрута. Законом про банкрутство передбачені певні стадії процедури банкрутства, встановлено строк та умови їх проведення. Згідно зі статтею 22 вищевказаного Закону господарський суд приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру у випадках, передбачених цим Законом. Процедура ліквідації застосовується у випадках, якщо після виявлення кредиторів, затвердження реєстру вимог кредиторів та створення комітету кредиторів до суду не надійшло пропозицій щодо санації боржника або укладення мирової угоди.
Заходів по погашенню заборгованості з боку боржника не вжито, а тому враховуючи, що з моменту порушення справи обставини, що призвели до її порушення за заявою ініціюючого кредитора, не змінилися, суд приходить до висновку про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.
Відповідно до ст. 24 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" суд призначає ліквідатором особу, яка виконувала повноваження розпорядника майна боржника. Ліквідатор виконує свої повноваження до завершення ліквідаційної процедури в порядку, встановленому вищевказаним Законом та іншими нормативно-правовими актам. За клопотанням комітету кредиторів, суд призначає ліквідатором по справі арбітражного керуючого Швеця О.Я. (лізенція НОМЕР_1 від30.08.2010року)
Згідно ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ліквідатором здійснюється у офіційних друкованих органах за рахунок банкрута у п'ятиденнийстрок з дня прийняття постанови про визнання боржника банкрутом опублікування відомостей про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури. Відомості про визнання боржника банкрутом і про відкриття ліквідаційної процедури повинні містити: найменування та інші реквізити боржника, визнаного банкрутом;найменування господарського суду, в провадженні якого знаходиться справа про банкрутство; дату прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури; відомості про ліквідатора (ліквідаційну комісію).
Керуючись ст.ст. 22- 24 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд
п о с т а н о в и в
визнати боржника Товариство з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім "Пластпайп"
(м.Івано-Франківськ, вул. Галицька, 201, 76000) –БАНКРУТОМ.
Відкрити ліквідаційну процедуру терміном на 3 місяця.
Ліквідатором по справі призначити Швеця О.Я. (лізенція НОМЕР_1 від30.08.2010року) Зобов'язати ліквідатора Швеця О.Я. надавати суду щомісячно звіти про хід ліквідаційної процедури, дані про фінансове становище і майно банкрута, суми коштів, отриманих від реалізації майна банкрута.
Зобов"язати ліквідатора Швеця О.Я. опублікувати відомомсті про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури у офіційних друкованих органах за рахунок банкрута у п'ятиденнийстрок з дня прийняття постанови про визнання боржника банкрутом.
СУДДЯ ШКІНДЕР П.А.
Дану ухвалу направити : заявнику, боржнику,
ліквідатору Швецю О.( АДРЕСА_1),
ПАТ "Брокбізнесбанк" в особі Івано-Франківської філії (м.Івано-Франківськ, вул. Вовчинецька, 9),
ПАТ Банк "Фінанси та кредит"( м.Івано-Франківськ, вул. Галицька, 85),
Ів-Франківський обласний центр зайнятості (вул. Деповська, 89а, м.Івано-Франківськ, 76007),
Відділення виконавчої дирекції ФСС від НВ та ПЗ (М.Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи, 27б),
КП "Івано-Франківськводоекотехпром" ( м.Івано-Франківськ, вул. Ботанічна, 2),
ВАТ "Укртелеком" в особі Кримської філії(95000, м.Сімферополь, вул. Люксембург,11),
ТзОВ "Мега-ленд" ( м.Київ, вул. Магнітогорська, 1б каб 406а, 02094),
ПП ОСОБА_6 (АДРЕСА_2),
ТзОВ "Оміа Україна" ( м.Київ, вул. Межгірська, 87а),
Виготовлено в АС "Діловодство суду"
________________ Бандурка В.Ю. 21.09.2010