ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
про визнання банкрутом
"26" жовтня 2010 р.
Справа № 7/407-10-4249
За заявою боржника: Фізичної особи-підприємця ОСОБА_1, м.Ізмаїл
про визнання банкрутом
Суддя Лепеха Г.А.
Представники:
Від боржника –ОСОБА_2, за довіреністю.
СУТЬ СПОРУ: Фізична особа-підприємець ОСОБА_1 звернувся до господарського суду з заявою про визнання останнього банкрутом у зв’язку з неспроможністю сплатити заборгованість перед кредитором в сумі 628 363,67 грн. та недостатністю майна та грошових коштів для повного задоволення вимог кредиторів у порядку ст.ст. 47- 48 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".
Ухвалою від 01.10.2010р. порушено провадження у справі про банкрутство фізичної особи-підприємця ОСОБА_1, введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, накладено арешт на майно боржника.
Розглянувши матеріали справи, заслухавши представника боржника у відкритому судовому засіданні, суд встановив, що за результатами проведеної інвентаризації, як вбачається із заяви та доданих до неї документів, у ФОП ОСОБА_1 існує борг перед кредитором у розмірі 628 363,67 грн. (ПП "Юні-Пак").
Із заяви вбачається, що на дату проведення інвентаризації активів ФОП ОСОБА_1 для погашення наявної заборгованості недостатньо.
Приймаючи до уваги, що судом встановлено, що майна боржника недостатньо для задоволення наявних боргів, боржник звернувся до суду з заявою про порушення справи про банкрутство, оскільки встановлено неможливість боржника задовольнити вимоги кредиторів у повному обсязі, суд вважає за можливе визнати ФОП ОСОБА_1 банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.
Відповідно до положень ч.1 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, серед іншого: строк виконання всіх грошових зобов’язань банкрута та зобов’язання щодо сплати податків і зборів (обов’язкових платежів) вважається таким, що настав; припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій по всіх видах заборгованості банкрута; вимоги за зобов’язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, можуть пред’являтись тільки в межах ліквідаційної процедури.
Господарський суд наголошує та привертає увагу сторін, усіх зацікавлених та посадових осіб, що застосований ним Закон України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (2343-12) –є спеціальним, одним з основних принципів якого є пріоритет цього Закону (2343-12) над іншими нормативними актами.
Усі інші нормативні акти діють лише у певній частині –за умови зазначення про це у самому Законі (2343-12) , тобто субсидіарно.
У разі протиріч норм цього Закону (2343-12) іншим нормативним актам повинні діяти норми Закону (2343-12) .
Крім того, прийнята судом на підставі положень Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (2343-12) дана постанова превалює над будь-якими ухвалами, рішеннями, постановами та розпорядженнями інших установ та організацій, а невиконання пунктів її резолютивної частини тягне за собою відповідальність, встановлену чинним законодавством України.
Керуючись ст.ст. 22- 25, ст.ст. 47, 48 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 68 ГПК України, суд
П О С Т А Н О В И В:
1. Визнати банкрутом фізичну особу-підприємця ОСОБА_1 (АДРЕСА_1. Ід. код НОМЕР_1).
2. Відкрити відносно фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 ліквідаційну процедуру. Ліквідатором банкрута призначити ОСОБА_1.
3. Скасувати арешт, накладений на майно боржника чи інші обмеження щодо розпорядження майном боржника. Заборонити накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном фізичної особи-підприємця ОСОБА_1.
4. Зобов’язати ліквідатора банкрута в п’ятиденний строк подати оголошення про визнання ФОП ОСОБА_1 банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури у офіційному друкованому органі (газети "Голос України" чи "Урядовий кур’єр") з метою виявлення всіх кредиторів, докази подачі оголошення надати суду. Оголошення повинно містити відомості, вказані у ч.5 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".
5. Зобов’язати ліквідатора провести ліквідаційні заходи, передбачені ст.ст. 25- 31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", та надати суду звіт.
6. Призначити засідання для розгляду справи на "09" грудня 2010р. о 09:40. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду (м.Одеса, пр-т Шевченка, 29, зал №14, тел. (0482) 307-965).
7. Зобов’язати представити:
Ліквідатора банкрута –примірник оголошення; відомості про хід ліквідаційної процедури.
8. Визнати явку у судове засідання обов’язковою .
Примірник постанови надіслати: боржнику (ліквідатору банкрута), ДВС м.Ізмаїл Одеської області, відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців м.Ізмаїл Одеської області.
Суддя