ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА
01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел.230-31-34
ПОСТАНОВА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
про визнання боржника банкрутом
12.10.2010
справа № 44/566-б
( Додатково див. постанову Київського апеляційного господарського суду (rs12882596) )
За заявою (боржник) ТОВ "МТБ Компани"
про визнання банкрутом
Суддя
Представники :
Від заявника/боржника: Бевз Д.К. –представник
ОБСТАВИНИ СПРАВИ :
Заявник звернувся до суду з заявою про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "МТБ КОМПАНИ"в порядку, передбаченому ст. 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".
Ухвалою Господарського суду м. Києва від 07.09.2010 р. порушено провадження у справі про банкрутство № 44/566-б; справу призначено до розгляду на 12.10.2010р.
Представник заявника заявив клопотання про призначення ліквідатором у справі № 44/566-б арбітражного керуючого –Тарасенка Т.П. (ліцензія серії АВ № 307415 від 23.04.2007р.).
З матеріалів справи вбачається, що боржник припинив свою діяльність та його майна недостатньо для задоволення вимог кредиторів.
Згідно з ч. 2 ст. 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", за результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора.
Оскільки ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язані звернутися в господарський суд із заявою про порушення справи про банкрутство юридичної особи у разі, якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, а також за наявності інших ознак, що свідчать про неспроможність суб'єкта підприємницької діяльності виконати грошові зобов'язання після настання встановленого строку їх сплати, у суду є всі підстави для визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.
Крім того, нормами ст. 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" не визначений порядок або особливості здійснення ліквідаційної процедури у справі про банкрутство, то ліквідаційна процедура щодо боржника, що ліквідується власником, здійснюється також відповідно до вимог, що передбачені розділом III Закону (2343-12) - "Ліквідаційна процедура". Отже, на ліквідатора покладаються, зокрема, обов'язки ліквідатора у справі про банкрутство, що передбачені ст.ст.23, 25, 51 Закону. Відповідно до ч.3 ст.23 Закону, ліквідатор зобов'язаний опублікувати в офіційних друкованих органах відомості про визнання боржника банкрутом та відкриття відносно останнього ліквідаційної процедури.
Також, з положень ч.3 ст. 51 Закону вбачається, що кредитори мають право заявити свої претензії до боржника, який ліквідується, в місячний строк з дня публікації оголошення про визнання боржника, який ліквідується, банкрутом.
На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 22, 23, 24, 25, 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" суд -
ПОСТАНОВИВ:
1. Визнати Товариство з обмеженою відповідальністю "МТБ Компани" (02121, м. Київ, вул. Світла, буд. 5, код ЄДРПОУ 33996094) банкрутом.
2. Припинити процедуру розпорядження майном.
3. Відкрити ліквідаційну процедуру.
4. Задовольнити клопотання заявника та призначити ліквідатором у справі № 44/566-б арбітражного керуючого – Тарасенка Т.П. (ліцензія серії АВ № 307415 від 23.04.2007р.).
5. Зобов’язати ліквідатора у п’ятиденний строк з дня прийняття постанови про визнання боржника банкрутом подати до офіційних друкованих органів оголошення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури з метою виявлення, встановлення всіх кредиторів боржника та повідомлення їх (кредиторів) про визнання боржника банкрутом, та надати суду докази публікації вищевказаного оголошення протягом двох тижнів з моменту опублікування (оригінал примірника газети). Газетне оголошення повинно містити: повне найменування боржника, його поштову адресу, банківські реквізити; найменування та адресу господарського суду, в провадженні якого знаходиться справа про банкрутство, дату прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом, номер справи, відомості про ліквідатора.
6. Зобов’язати ліквідатора письмово повідомити про визнання банкрутом Товариства з обмеженою відповідальністю "МТБ КОМПАНИ" усіх відомих йому кредиторів боржника, які в місячний строк з дня одержання повідомлення можуть направити ліквідатору заяви з вимогами до банкрута.
7. Підприємницьку діяльність банкрута завершити.
8. Строк виконання всіх грошових зобов’язань банкрута та зобов’язання щодо сплати податків і зборів (обов’язкових платежів) вважати таким, що настав з 12.10.2010р.
9. Припинити нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій по всіх видах заборгованості банкрута з 12.10.2010р.
10. Припинити повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном з 12.10.2010р.
11. Ліквідатору провести ліквідаційну процедуру та надати суду свій звіт та ліквідаційний баланс банкрута у строк до 12.10.2011р.
12. Постанову направити сторонам, ліквідатору та державному реєстратору за місцем знаходження боржника для внесення до Єдиного державного реєстру запису про відповідне судове рішення (п.1 ст. 39 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців").
13. Постанову для відома направити в Прокуратуру м.Києва, ДПА у м.Києві.
Суддя
П.П.Чеберяк