УКРАЇНА
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД
ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ПОСТАНОВА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
30.11.10 р.
Справа № Б29/295-10
Суддя господарського суду Дніпропетровської області Полєв Д.М.
при секретарі судового засідання Карпенко К.М.
за участю представників сторін:
від кредитора - директор Ситинський С.П. паспорт НОМЕР_1 (наказ №12-к від 29.09.2010р.)
від боржника - не з'явився
розглянувши справу
за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Валерон", м. Новомосковськ
до боржника Приватного підприємства "Ле-Рой", м. Новомосковськ Дніпропетровської області, вул. 195-ї Стрілкової дивізії, 5 (код ЄДРПОУ 36699705)
про визнання банкрутом
ВСТАНОВИВ:
Провадження у справі про банкрутство ПП "Ле-Рой", м. Новомосковськ (далі - боржник) порушено 23.11.2010р. за заявою ТОВ "Валерон", м. Новомосковськ відповідно до процедури, передбаченої статтею 52 Закону України "про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ( далі - Закон).
Підставою для звернення до суду із заявою про порушення провадження у справі є несплачена заборгованість боржника перед кредитором за простим векселем сер. АА №2086486 від 30.06.2010р. в розмірі 14310грн. За даними кредитора боржник відсутній за його місцезнаходженням, не здійснює підприємницьку діяльність.
Представник боржника у судове засідання не з'явився, відзиву на заяву та витребуваних документів не надано.
Вивчивши матеріали справи, заслухавши пояснення директора кредитора, оглянувши оригінали документів, в тому числі простий вексель сер. АА №2086486 від 30.06.2009р., господарський суд встановив наступне.
Згідно зі ст. 52 Закону у разі, якщо громадянин-підприємець-боржник або керівні органи боржника-юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у разі ненадання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника може бути подана кредитором незалежно від його вимог до боржника та строку виконання зобов’язань.
Господарський суд у двотижневий строк з дня винесення ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство відсутнього боржника виносить постанову про визнання відсутнього боржника банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру і призначає ліквідатором ініціюючого кредитора за згодою останнього.
Заборгованість боржника перед кредитором підтверджується матеріалами справи, доказів її погашення боржником не надано.
Відсутність боржника за місцезнаходження підтверджується витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців станом на 18.11.2010р.
Неплатоспроможність боржника підтверджено постановою ВДВС Новомосковського МРУЮ від 17.11.2010р. про повернення виконавчого документа через відсутність майна боржника.
Таким чином, ініціюючим кредитором надано належні докази, як безспірності вимог, так й неплатоспроможності боржника.
Згоду на призначення ліквідатором по даній справі надано ініціюючим кредитором.
Враховуючи викладене, господарський суд прийшов до висновку про необхідність визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури строком на 6 місяців, призначення ліквідатором ініціюючого кредитора ТОВ "Валерон", м. Новомосковськ.
Ліквідатора слід зобов’язати:
- письмово повідомити про визнання відсутнього боржника банкрутом господарським судом всіх відомих йому кредиторів відсутнього боржника, які в місячний строк з дня одержання повідомлення можуть направити ліквідатору заяви з вимогами до банкрута;
- вжити заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб;
- у випадку виявлення майна, його реалізацію та задоволення вимог кредиторів провести з дотриманням положень ст.ст. 26-31 Закону.
Після завершення заходів ліквідаційної процедури ліквідатор має подати на затвердження до господарського суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс.
Керуючись ст.ст. 22- 32, 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд, -
ПОСТАНОВИВ:
Визнати Приватне підприємство "Ле-Рой", м. Новомосковськ Дніпропетровської області, вул. 195-ї Стрілкової дивізії, 5 (ЄДРПОУ 36699705) - банкрутом.
Відкрити ліквідаційну процедуру у справі строком на 6 місяців.
Ліквідатором Приватне підприємство "Ле-Рой", м. Новомосковськ Дніпропетровської області, вул. 195-ї Стрілкової дивізії, 5 призначити ініціюючого кредитора Товариство з обмеженою відповідальністю "Валерон" (м. Новомосковськ, пл. Леніна, 1; код ЄДРПОУ 37029837; директор Ситинський С.П.).
З метою виявлення кредиторів, перевірки наявності грошових коштів на всіх рахунках, відкритих банкрутом, у банківських установах Новомосковської ОДПІ м. Новомосковська у строк до 30.12.2010р. надати господарському суду та ліквідатора дані про рахунки, відкриті банкрутом, та наявність податкового боргу.
Зобов’язати ліквідатора:
- письмово повідомити про визнання відсутнього боржника банкрутом господарським судом всіх відомих йому кредиторів банкрута, які в місячний строк з дня одержання повідомлення можуть направити ліквідатору заяви з вимогами до банкрута;
- вжити заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб;
- у випадку виявлення майна, його реалізацію та задоволення вимог кредиторів провести з дотриманням положень ст.ст. 26-31 Закону;
- після завершення заходів ліквідаційної процедури подати на затвердження до господарського суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс 30.05.2011р.
Копію цієї постанови направити органу державної податкової служби за місцезнаходженням банкрута для розгляду питання щодо проведення позапланової перевірки своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати податків та зборів (обов'язкових платежів). Матеріали за результатами перевірки направити для долучення до справи про банкрутство.
Суддя
Д.М. Полєв