ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
73000, м.Херсон, вул. Горького, 18
ПОСТАНОВА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
"18" листопада 2010 р. Справа № 5/108-Б-10
Господарський суд Херсонської області у складі судді Ситюка В.Г., при секретарі Мальцевій О.В., розглянувши справу
за заявою товариства з обмеженою відповідальністю "Спецсервісмонтаж", м. Херсон
до приватного підприємства "Комерційна фірма Пандора", м. Херсон
про визнання банкрутом
за участю представників:
від кредитора: Хмілевська С.Г. - представник, дов. у справі,
від боржника: не з'явився
в с т а н о в и в:
Кредитор звернувся до господарського суду з заявою про визнання відсутнього боржника банкрутом, у зв'язку з наявністю боргу та неспроможністю його погасити.
В судовому засіданні 01.11.10р., для можливості надання кредитором витребуваних матеріалів, оголошувалася перерва до 09.11.10р. та 18.11.10р.
Після перерви кредитором подано до суду витребувані матеріали, представником кредитора вимоги підтримано з підстав зазначених у заяві, просить суд визнати боржника банкрутом і відкрити ліквідаційну процедуру, відповідно до положень ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та призначити ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Шахова В.А., про що подано до суду відповідне клопотання.
Боржником витребувані матеріали до суду не подано, представник в засідання не з'явився.
Заслухавши представника кредитора, розглянувши матеріали справи, суд вважає вимоги кредитора такими, що підлягають задоволенню з наступних підстав.
Відповідно до ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у разі, якщо громадянин - підприємець - боржник або керівні органи боржника - юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у разі неподання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника може бути подана кредитором незалежно від розміру його вимог до боржника та строку виконання зобов'язань.
Відповідно до ст. 1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", банкрутство –визнана господарським судом неспроможність боржника відновити свою платоспроможність та задовольнити визнані судом вимоги кредиторів не інакше як через застосування ліквідаційної процедури.
Як вбачається з матеріалів справи, боржник - ПП "Комерційна фірма Пандора" м. Херсона є юридичною особою і суб'єктом підприємницької діяльності, ідентифікаційний код 36579729, юридична адреса м. Херсон, вул. 40 років Жовтня, 21-А.
Рішенням господарського суду від 12.08.10р. у справі № 4/119-10 з боржника на користь кредитора стягнуто 44000,00 грн. боргу та судові витрати в сумі 676,00 грн., а всього 44676,00 грн.
На примусове виконання рішення кредитору видано наказ, який останнім пред'явлено до виконання до ВДВС Суворовського РУЮ у м. Херсоні.
Згідно акту державного виконавця від 23.09.10 року боржник за місцезнаходженням відсутній, майно на яке можливо звернути стягнення відсутнє.
Постановою ВДВС Суворовського РУЮ у м. Херсоні від 24.09.10р. виконавчий документ повернуто кредитору без виконання у зв'язку з відсутністю майна, на яке можливо звернути стягнення.
За довідкою БТІ від 02.09.10р. нерухомість за боржником не зареєстрована.
За довідкою ДАІ від 24.05.10 року транспортні засоби відсутні.
Згідно витягу з ЄДР станом на 30.09.10р. статус відомостей про юридичну особу боржника не підтверджено.
Згідно довідки з ЄДР станом на 16.11.10 р. до Єдиного державного реєстру 25.10.10 р. внесено відомості щодо відсутності юридичної особи за місцезнаходженням.
Згідно листа орендодавця ПП Дидіна В.Є. від 11.11.10 р., договір оренди з боржником розірвано з 01.08.10р., боржник за адресою м. Херсон, вул. 40 років Жовтня, 21А не знаходиться.
Відповідно до інформації ДПІ від 17.11.10р., боржник знаходиться на обліку в ДПІ у м. Херсоні, остання податкова звітність з податку на прибуток до податкової інспекції надана боржником 23.04.10р., остання декларація з ПДВ надана за березень 2010р., з липня 2010 року підприємство не звітує.
Зазначені обставини свідчать про фактичне припинення боржником підприємницької діяльності, відсутність боржника та його керівних органів за юридичною адресою, що дає підстави для визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури відповідно до положень ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".
Вимоги кредитора визнаються судом у повному розмірі - 44676,00 грн.
Суд визнає боржника банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру і за пропозицією Херсонського обласного сектора з питань банкрутства та клопотанням кредитора призначає ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Шахова В.А., який згідно доданої до суду заяви обмежень, передбачених ст. 31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", не має.
Враховуючи викладене, керуючись ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд, -
п о с т а н о в и в:
1.Визнати вимоги ТзОВ "Спецсервісмонтаж" м. Херсона до ПП "Комерційна фірма Пандора", м. Херсона в сумі 44676,00 грн.
2.Визнати приватне підприємство "Комерційна фірма Пандора", м. Херсон, ідентифікаційний код 36579729 банкрутом.
3.Відкрити ліквідаційну процедуру строком на 4 місяці і призначити ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Шахова Володимира Анатолійовича, ліц. НОМЕР_1
4.Ліквідатору здійснити ліквідаційну процедуру банкрута і забезпечити виконання дій, передбачених ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Звіт та ліквідаційний баланс подати до суду.
5.Постанову надіслати кредитору, боржнику, ліквідатору, Херсонському сектору з питань банкрутства, державному реєстратору, ВДВС Суворовського райуправління юстиції у м. Херсоні.
Суддя В.Г. Ситюк