ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
РІШЕННЯ
"15" листопада 2010 р.
Справа № 3/77-10-3730
( Додатково див. постанову Одеського апеляційного господарського суду (rs13305240) )
За позовом: Публічного акціонерного товариства "Альфа-Банк"
До відповідачів: Товариства з обмеженою відповідальністю "Елеватор Агро"; Публічного акціонерного товариства Акціонерний банк "ПІВДЕННИЙ"
Треті особи, які не заявляють самостійні вимоги на предмет спору на стороні відповідача: Товариство з обмеженою відповідальністю "Агрікор"; приватний нотаріус Одеського міського нотаріального округу Криворотенко Людмила Іванівна; КП "Прилуцьке МБТІ"
про визнання недійсним договору іпотеки
Суддя Д'яченко Т.Г.
Представники:
Від позивача: Алишева В.М., представник за довіреністю
Від відповідачів: не з’явились
Від 3х осіб: Кобзар В.А., представник Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрікор" за довіреністю
В судовому засіданні 05.11.2010р. оголошено перерву до 15.11.2010р. на підставі ст. 77 ГПК України.
Суть спору : Публічне акціонерне товариство "Альфа-Банк"звернулось до господарського суду Одеської області з позовною заявою, в якій просить суд з урахуванням уточнень від 10.09.2010р. визнати недійсним з моменту укладення договір іпотеки, що був укладений 22.06.2010 між Товариством з обмеженою відповідальністю "Елеватор Агро"та Публічним акціонерним товариством Акціонерний банк "Південний", посвідчений приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу Криворотенко Л.І. та зареєстрований в реєстрі за номером 3614; зняти заборону відчуження нерухомого майна, накладену у зв’язку з посвідченням договору іпотеки від 22.06.2010, виключити записи про заборону в Єдиному реєстрі заборон відчуження нерухомого майна, Державному реєстрі іпотек.
Відповідачі Товариство з обмеженою відповідальністю "Елеватор Агро", Публічне акціонерне товариство Акціонерний банк "Південний" позов не визнали, що вбачається з наданих суду письмових відзивів на позов.
Третя особа, яка не заявляє самостійні вимоги на предмет спору на стороні відповідача, Товариством з обмеженою відповідальністю "Агрікор"проти задоволення позовних вимог заперечується, що вбачається з наданих суду письмових заперечень на позовні вимоги.
Третіми особами, приватним нотаріус Одеського міського нотаріального округу Криворотенко Людмила Іванівна та КП "Прилуцьке МБТІ" письмових пояснень на викладені у позовній заяві вимоги суду не надано.
В судовому засіданні 13.09.2010р. представником Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрікор"заявлялося клопотання про зупинення провадження у справі у зв’язку з розглядом Господарським судом міста Києва справи № 34/515 за позовом Публічного акціонерного товариства "Альфа-Банк"до Товариства з обмеженою відповідальністю "Елеватор Агро", Товариства з обмеженою відповідальністю "Стандарт-Газ"та Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрікор"про визнання дій протиправними та звернення стягнення на майно. Зазначене клопотання було залишено судом без задоволення за відсутності підстав для зупинення провадження у справі, передбачених ст. 79 ГПК України з огляду на те, що обставини справи № 34/515, що розглядалися Господарським судом міста Києва не впливають на оцінку доказів у даній справі, а обставинам, викладеним у позовних вимогах судом може бути надана самостійна оцінка.
15.11.2010р. представником Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрікор"повторно заявлялося клопотання про зупинення провадження у справі у зв’язку з поданням апеляційної скарги на рішення господарського суду м. Києва у справі № 34/515 за позовом Публічного акціонерного товариства "Альфа-Банк"до Товариства з обмеженою відповідальністю "Елеватор Агро", Товариства з обмеженою відповідальністю "Стандарт-Газ"та Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрікор"про визнання дій протиправними та звернення стягнення на майно. Дане клопотання було також залишено судом без задоволення за відсутності підстав для зупинення провадження у справі, передбачених ст. 79 ГПК України, оскільки обставинам, що досліджуються в межах господарської справи № 34/515 не впливають на оцінку доказів у даній справі, а обставинам, викладеним у позовних вимогах судом може бути надана самостійна оцінка.
Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представників сторін, суд встановив.
31 березня 2008 року між Закритим акціонерним товариством "Альфа –Банк", правонаступником якого є Публічне акціонерне товариство "Альфа –Банк"та Товариством з обмеженою відповідальністю "Агрікор"було укладено Договір про відкриття кредитної лінії №73 –МВ/08, відповідно до умов якого сторонами договору було укладено додаткову угоду № 1 від 02 квітня 2008 року про надання траншу у сумі 4 781 000,00 (чотири мільйони сімсот вісімдесят одна тисяча) доларів США, під 11 % (одинадцять відсотків) річних.
В забезпечення виконання зобов’язань Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрікор"за договором про відкриття кредитної лінії між Закритим акціонерним товариством "Альфа-Банк"та Товариством з обмеженою відповідальністю "Агрікор"укладено договір іпотеки № 234/08 від 31.03.2008р., посвідчений приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Мойсеєнко Т. О. та зареєстрований в Державному реєстрі іпотек за №3914. Також в день укладання договору іпотеки було накладено заборону на відчуження предмету іпотеки, яку зареєстровано в реєстрі за номером 3915; внесено відповідний запис № 13 до Державного реєстру обтяжень рухомого майна про заборону відчуження.
П.3.1. договору іпотеки передбачено, що предметом іпотеки є майнові права на нерухоме майно, будівництво якого не завершено, а саме: зерносховище на 100 тисяч тон, яке знаходиться за адресою: Чернігівська область біля міста Прилуки на земельній ділянці площею 6,48 га (надалі –Об’єкт), з такими техніко –економічними показниками: потужність зерносховища – 100 тисяч тон, загальна ємність зерносховища складає 14 куб. м, площа території в межах огородження –6,3022 га, відсоток забудови –31%, площа забудови –1950 кв. м, площа автодоріг, площадок, тротуарів –31600м2, відсоток використання території –88,5%, площа озеленення –7 242м2, площа будівель та споруд –2286,8 кв. м, будівельний об’єм –9424,22 куб. м.
Відповідно до умов договору іпотеки Товариство з обмеженою відповідальністю "Агрікор"не має права без попередньої письмової згоди Позивача жодним чином відчужувати, обтяжувати та передавати предмет іпотеки третім особам, зокрема, не передавати у користування, в іпотеку, у довірчу власність, до статутного фонду третьої особи, тощо (п. 4.4.1.6 Договору іпотеки). Згідно з п. 3.3 договору іпотеки установлена цим договором іпотека поширюється на об’єкт.
П. 3.4 договору іпотеки передбачено, що після завершення будівництва об’єкта, прийняття його в експлуатацію, оформлення та реєстрації в установленому законодавством порядку права власності Іпотекодавця на нього, об’єкт продовжує бути предметом іпотеки за цим договором. Після прийняття об’єкту в експлуатацію та оформлення та реєстрації в установленому законодавством порядку права власності Іпотекодавця на нього, сторони укладають додаткову угоду до договору, в якій уточнюють опис предмета іпотеки, зазначаючи реєстраційні дані об’єкта з посиланням на відповідний правовстановлюючий документ, що підтверджує право власності Іпотекодавця на об’єкт. Вказаний пункт договору відповідає положенням Закону України "Про іпотечне кредитування та операції з консолідованим іпотечним боргом" (979-15) . Частиною 8 статті 5 зазначеного закону передбачено, що після закінчення будівництва нерухомості іпотекодержатель реєструє у встановленому законом порядку обтяження прав власника на збудовану нерухомість, та ця нерухомість продовжує бути предметом іпотеки відповідно до умов іпотечного договору.
Умови іпотечного договору ( п. 4.4.1.15) зобов’язували Іпотекодавця не пізніше 5 (п’яти) календарних днів з дня подання заяви до органу, що здійснює оформлення права власності, отримати свідоцтво про право власності на предмет іпотеки –зерносховище, копію якого надати Іпотекодержателю –Позивачу, після цього Сторони іпотечного договору мали укласти додаткову угоду до договору іпотеки, в якій би уточнили опис предмета іпотеки, зазначили реєстраційні дані об’єкта з посиланням на відповідний правовстановлюючий документ (п. 4.4.1.17).
31.01.2009р. Івковецька сільська рада Прилуцького району Чернігівської області, розглянувши подання Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрікор"про присвоєння відповідної адреси "зерносховищу на 100 тис. тон зберігання зернових", вирішила присвоїти зерносховищу адресу: с. Івківці, вул. Прилуцька, 19, Прилуцький район Чернігівської області.
Відповідно до інформаційної довідки з Реєстру прав власності на нерухоме майно № 27706693 від 01.10.2010р., виданої КП "Прилуцьке міжміське бюро технічної інвентаризації"ТОВ "Агрікор"04.03.2009р. на підставі договору оренди б/н від 17.04.2007р., укладеного між Прилуцькою районною державною адміністрацією Чернігівської області та Товариством з обмеженою відповідальністю "Агрікор", було зареєстровано право власності на об’єкт незавершеного будівництва, а саме: зерносховище на 100 000 тон зберігання зернових, який розташований на земельній ділянці кадастровий номер 7424183700:03:000:0085, за адресою: с. Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного), 19, Прилуцький район Чернігівської області. Однак, додаткової угоди до договору іпотеки від 31.03.2008 у зв’язку із реєстрацією в установленому законодавством порядку права власності Іпотекодавця на нього, укладено не було.
16.03.2009 ТОВ "Агрікор"відчужено зерносховище на 100 тисяч тон, яке знаходиться за адресою: с. Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного), 19, Прилуцький район Чернігівської області на земельній ділянці площею 6,48 га, на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "Стандарт-Газ"на підставі договору купівлі-продажу, посвідченого приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Комендант О. Л. та зареєстрованого в реєстрі за номером 327.
В подальшому вказане зерносховище на 100 тисяч тон було відчужено на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "Елеватор Агро"на підставі договору купівлі-продажу від 11.06.2009, посвідченого приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу та зареєстрованого в реєстрі за номером 750.
22 червня 2010 року між Товариством з обмеженою відповідальністю "Елеватор Агро"та Публічним акціонерним товариством акціонерний банк "Південний"було укладено іпотечний договір, на підставі якого Товариством з обмеженою відповідальністю "Елеватор Агро"в забезпечення виконання свої зобов’язань за кредитним договором було передано в іпотеку будівлі та споруди зерносховища 100 тисяч тон, що знаходиться за адресою: Чернігівська область, Прилуцький район, с. Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного), 19. Договір, посвідчено приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу Криворотенко Л.І. за реєстровим № 3618
22 червня 2010 року, в момент укладання оспорюваного іпотечного договору, приватним нотаріусом, що посвідчив зазначений правочин, було внесено відповідний запис за № 9964011 до Державного реєстру іпотек; також було внесено запис до Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна, про накладення заборони на нерухоме майно, яке є предметом іпотеки.
Позовні вимоги обґрунтовано порушення майнових прав позивача відповідачами при укладенні іпотечного договору від 22 червня 2010 року, на підставі якого в іпотеку було передано майно, майнові права на яке перебували іпотеці у позивача.
Суд, розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представників сторін, проаналізувавши норми чинного законодавства, дійшов наступних висновків.
Відповідно до положень ст. 7 Закону України "Про іпотеку" за рахунок предмета іпотеки іпотекодержатель має право задовольнити свою вимогу за основним зобов'язанням у повному обсязі або в частині, встановленій іпотечним договором, що визначена на час виконання цієї вимоги, включаючи сплату процентів, неустойки, основної суми боргу та будь-якого збільшення цієї суми, яке було прямо передбачене умовами договору, що обумовлює основне зобов'язання. Якщо вимога за основним зобов'язанням підлягає виконанню у грошовій формі, розмір цієї вимоги визначається на підставі іпотечного договору або договору, що обумовлює основне зобов'язання, у чітко встановленій сумі чи шляхом надання критеріїв, які дозволяють встановити розмір цієї вимоги на конкретний час протягом строку дії основного зобов'язання.
Згідно положень ст. 5 Закону України "Про іпотеку" предметом іпотеки може бути об'єкт незавершеного будівництва, майнові права на нього, інше нерухоме майно, яке стане власністю іпотекодавця після укладення іпотечного договору, за умови, що іпотекодавець може документально підтвердити право на набуте ним у власність відповідне нерухоме майно у майбутньому. Обтяження такого нерухомого майна іпотекою підлягає державній реєстрації у встановленому законом порядку незалежно від того, хто є власником такого майна на час укладення іпотечного договору.
Як вбачається з п. 3.5 договору іпотеки № 234/08 від 31.03.2008р., укладеного між Закритим акціонерним товариством "Альфа –Банк", правонаступником якого є Публічне акціонерне товариство "Альфа –Банк"та Товариством з обмеженою відповідальністю "Агрікор", сторонами договору було оцінено предмет іпотеки (об’єкт незавершеного будівництва) у 653004,02 євро, що на дату підписання договору було еквівалентно 5209000 грн. Вказане майнове право на об’єкт незавершеного будівництва було зареєстровано в реєстрі обтяжень рухомого майна.
Згідно положень ст. 3 Закону України "Про іпотеку" іпотека має похідний характер від основного зобов'язання і є дійсною до припинення основного зобов'язання або до закінчення строку дії іпотечного договору.
Як вбачається з п. 5 додаткової угоди від 02.04.2008р. до основного зобов’язання –договору про відкриття кредитної лінії від 31.03.2008р. між Закритим акціонерним товариством "Альфа –Банк"та Товариством з обмеженою відповідальністю "Агрікор"Позичальник зобов’язаний повернути кредитні кошти 31.03.2013р. Крім того, як вбачається з документів, наданих Товариством з обмеженою відповідальністю "Агрікор" разом з клопотанням про зупинення провадження у справі, господарським судом м. Києва розглядався спір про звернення стягнення на майно, передане в іпотеку на підставі договору іпотеки № 234/08 від 31.03.2008р.
В силу вимог ст. 599 ЦК України зобов'язання припиняється виконанням, проведеним належним чином. Таким чином, на думку суду, і основне зобов’язання - договір про відкриття кредитної лінії від 31.03.2008р. і договір іпотеки № 234/08 від 31.03.2008р. є чинними та не припинили свою дію.
Ст. 22 Закону України "Про іпотеку"передбачено, що у разі переходу права власності (права господарського відання) на предмет іпотеки від іпотекодавця до іншої особи, у тому числі в порядку спадкування чи правонаступництва, іпотека є дійсною для набувача відповідного нерухомого майна, навіть у тому випадку, якщо до його відома не доведена інформація про обтяження майна іпотекою. Особа, до якої перейшло право власності на предмет іпотеки, набуває статус іпотекодавця і має всі його права і несе всі його обов'язки за іпотечним договором у тому обсязі і на тих умовах, що існували до набуття ним права власності на предмет іпотеки.
Під час розгляду справи судом встановлено ідентичність зерносховища потужністю на 100 тисяч тон, майнові права на яке були передані в іпотеку позивачу, яке було розташовано за адресою: Чернігівська область, біля міста Прилуки, та зерносховища, яке належить на теперішній час ТОВ "Елеватор-Арго" та передано ПАТ "Південний"в іпотеку на підставі Іпотечного договору від 22.06.2010 року. Наведене додатково підтверджується даними інформаційної довідки з Реєстру прав власності на нерухоме майно № 27706693 від 01.10.2010р., наявної у матеріалах справи, у якій відображена хронологія відчуження одного й того ж об’єкта - зерносховища на 100 тисяч тон, яке знаходиться за адресою: с. Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного), 19, Прилуцький район Чернігівської області на земельній ділянці площею 6,48 га.
Ч. 3 ст. 9 Закону України "Про іпотеку"передбачає, що Іпотекодавець має право виключно на підставі згоди Іпотекодержателя відчужити предмет іпотеки.
Відповідно до ч. 3 ст. 12 Закону України "Про іпотеку"правочин щодо відчуження іпотекодавцем переданого в іпотеку майна або його передачі в наступну іпотеку, спільну діяльність, лізинг, оренду чи користування без згоди іпотекодержателя є недійсним.
Таким чином, на думку суду, при укладенні іпотечного договору від 22 червня 2010 року, сторонами договору ТОВ "Елеватор-Арго"та ПАТ "Південний"було порушено майнові права позивача.
Статтею 203 ЦК України визначено загальні вимоги, додержання яких є необхідним для чинності правочину, зокрема, зміст правочину не може суперечити положенням Цивільного кодексу України (435-15) , іншим актам цивільного законодавства, а також моральним засадам суспільства.
Ст. 204 ЦК України передбачено, що правочин є правомірним, якщо його недійсність прямо не встановлена законом або якщо він не визнаний судом недійсним.
Ч. 2 ст. 215 ЦК України передбачено, що недійсним є правочин, якщо його недійсність встановлена законом (нікчемний правочин). У цьому разі визнання такого правочину недійсним судом не вимагається.
Відповідно до роз’яснень Вищого господарського суду України, викладених у Листі №01-8/482 від 13 серпня 2008 року (v_482600-08) "Про деякі питання застосування норм ГПК України порушені у доповідних записках про роботу господарських судів у першому півріччі 2008 року"(п. 20) наслідком нікчемності правочину є, зокрема, відсутність у його сторін обов'язку виконувати умови такого правочину, навіть якщо він не визнавався судом недійсним, однак у ряді випадків потреба у визнанні судом нікчемного правочину недійсним може виникати, в тому числі: якщо сторони нікчемного правочину виконали його умови повністю або в певній частині; якщо нікчемний правочин нотаріально посвідчений; якщо зазначений правочин зареєстрований у відповідних державних органах тощо.
Ч.1 ст. 216 ЦК України передбачено, що недійсний правочин не створює юридичних наслідків, крім тих, що пов'язані з його недійсністю.
Приймаючи до уваги вищевикладене, суд приходить до висновку, що позовні вимоги про визнання недійсним з моменту укладення договору іпотеки, що був укладений 22.06.2010 між Товариством з обмеженою відповідальністю "Елеватор Агро"та Публічним акціонерним товариством Акціонерний банк "Південний", та похідні вимоги про зняття заборони відчуження нерухомого майна, виключення запису про заборону в Єдиному реєстрі заборон відчуження нерухомого майна, Державному реєстрі іпотек, вчинених на виконання недійсного правочину, є обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.
На підставі ст. ст. 44, 49 ГПК України витрати по сплаті державного мита та витрати на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу покладаються на відповідачів.
Керуючись ст.ст. 44, 49, 77, 82- 85 ГПК України, суд, –
ВИРІШИВ:
1. Позовні вимоги Публічного акціонерного товариства "Альфа-Банк"задовольнити повністю.
2. Визнати недійсним з моменту укладення договір іпотеки, що був укладений 22 червня 2010 року між Товариством з обмеженою відповідальністю "Елеватор Агро"(код за ЄДРПОУ 36459905, 17580, Чернігівська область, Прилуцький район, село Івковці, вул. Прилуцька, 19) та Публічним акціонерним товариством Акціонерний банк "Південний" (код за ЄДРПОУ 20953647, 65059, м. Одеса, вул. Краснова, 6/1), посвідчений Приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу Криворотенко Л.І. та зареєстрований в реєстрі за №3614.
3. Зняти заборону відчуження нерухомого майна: нежитлова будівля, прохідна (КПП), А-1, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; нежитлова будівля, лабораторія, вагова, Б-2, Б-1, Б'-1, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; нежитлова будівля, адміністративна будівля, В-2, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; нежитлова будівля, авторозвантажувач, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; нежитлова будівля, робоча башта, Д-2, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; нежитлова будівля, зерносушарка, Ж-1, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; нежитлова будівля, зерносушарка, З-1, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; нежитлова будівля, насосна станція пожежегасіння, Е-1, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; споруда-резервуар пожежного запасу води, Є-1, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; споруда-очисні споруди дощової води, І-1, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; споруда-насосна станція перекачки дощової води, Ї-1, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; споруда-біоінженерні споруди доочистки дощової води, Й-1, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; споруда-каналізаційна насосна станція, Л-1, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; нежитлова будівля, трансформаторна підстанція 10/04, Н-1, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; нежитлова будівля, трансформаторна підстанція 35/10, П-1, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; нежитлова будівля, насосна станція господарського питного водогону, О-1, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; споруда-залізнодорожна відгрузка з ваговою, Р-1, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; споруда-газово регуляторний пункт, С-1, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; споруда-автовідгрузка, Т-1, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; споруди-зерносховище силосного типу СМВУ 165, № 17-26, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; споруди –зерносховище силосного типу СМВУ 73, № 27-30, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; споруда - артезианська скважина, К-1, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19, накладену у зв’язку з посвідченням договору іпотеки, що був укладений 22 червня 2010 року між Товариством з обмеженою відповідальністю "Елеватор Агро"(код за ЄДРПОУ 36459905, 17580, Чернігівська область, Прилуцький район, село Івковці, вул. Прилуцька, 19) та Публічним акціонерним товариством Акціонерний банк "Південний"(код за ЄДРПОУ 20953647, 65059, м. Одеса, вул. Краснова, 6/1), посвідчений Приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу Криворотенко Л.І. та зареєстрований в реєстрі за №3614
4. Виключити записи про заборони в Єдиному реєстрі заборон відчуження об’єктів нерухомого майна: № 3615 щодо майна: нежитлова будівля, прохідна (КПП), А-1, номер за РПВН: 28315348, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; зняти заборону відчуження нерухомого майна № 3616 щодо майна: нежитлова будівля, лабораторія, вагова, Б-2, Б-1, Б'-1, номер за РПВН: 28313714, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; зняти заборону відчуження нерухомого майна № 3617 щодо майна: нежитлова будівля, адміністративна будівля, В-2, номер за РПВН: 28313857, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; зняти заборону відчуження нерухомого майна № 3618 щодо майна: нежитлова будівля, авторозвантажувач, номер за РПВН: 28314369, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; зняти заборону відчуження нерухомого майна № 3619 щодо майна: нежитлова будівля, робоча башта, Д-2 номер за РПВН: 28314509, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; зняти заборону відчуження нерухомого майна № 3620 щодо майна: нежитлова будівля, зерносушарка, Ж-1 номер за РПВН: 28314573, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; зняти заборону відчуження нерухомого майна № 3621 щодо майна: нежитлова будівля, зерносушарка, З-1 номер за РПВН: 28314603, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; зняти заборону відчуження нерухомого майна № 3622 щодо майна: нежитлова будівля, насосна станція пожежегасіння, Е-1, номер за РПВН: 28314754, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; зняти заборону відчуження нерухомого майна № 3623 щодо майна: споруда-резервуар пожежного запасу води, Є-1, номер за РПВН: 28314833, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; зняти заборону відчуження нерухомого майна № 3624 щодо майна: споруда-очисні споруди дощової води, І-1, номер за РПВН: 28314961, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; зняти заборону відчуження нерухомого майна № 3625 щодо майна: споруда-насосна станція перекачки дощової води, Ї-1 номер за РПВН: 28314993, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; зняти заборону відчуження нерухомого майна № 3626 щодо майна: споруда-біоінженерні споруди доочистки дощової води, Й-1, номер за РПВН: 28315055, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; зняти заборону відчуження нерухомого майна № 3627 щодо майна: споруда-каналізаційна насосна станція, Л-1, номер за РПВН: 28315137, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; зняти заборону відчуження нерухомого майна № 3628 щодо майна: нежитлова будівля, трансформаторна підстанція 10/04, Н-1, номер за РПВН: 28315206, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; зняти заборону відчуження нерухомого майна № 3629 щодо майна: нежитлова будівля, трансформаторна підстанція 35/10, П-1, номер за РПВН: 28315258, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; зняти заборону відчуження нерухомого майна № 3630 щодо майна: нежитлова будівля, насосна станція господарського питного водогону, О-1, номер за РПВН: 28315437, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; зняти заборону відчуження нерухомого майна № 3631 щодо майна: споруда-залізнодорожна відгрузка з ваговою, Р-1, номер за РПВН: 28315519, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; зняти заборону відчуження нерухомого майна № 3632 щодо майна: споруда-газово регуляторний пункт, С-1, номер за РПВН: 28315584, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; зняти заборону відчуження нерухомого майна № 3633 щодо майна: споруда-автовідгрузка, Т-1, номер за РПВН: 28315939, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; зняти заборону відчуження нерухомого майна № 3634 щодо майна: споруди-зерносховище силосного типу СМВУ 165, № 17-26, номер за РПВН: 28316166, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; зняти заборону відчуження нерухомого майна № 3635 щодо майна: споруди –зерносховище силосного типу СМВУ 73, № 27-30, номер за РПВН: 28316102, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; зняти заборону відчуження нерухомого майна № 3636 щодо майна: споруда - артезианська скважина, К-1, номер за РПВН: 28316296, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19
5. Виключити з Державного реєстру іпотек наступний запис: реєстраційний номер 9964011 від 22 червня 2010 року, тип обтяження: іпотека, підстава обтяження: Іпотечний договір, 3614, 22.06.2010 року, Криворотенко Л.І., приватний нотаріус Одеського міського нотаріального округу, об’єкт обтяження: нежитлова будівля, прохідна (КПП), А-1, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; нежитлова будівля, лабораторія, вагова, Б-2, Б-1, Б'-1, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; нежитлова будівля, адміністративна будівля, В-2, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; нежитлова будівля, авторозвантажувач, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; нежитлова будівля, робоча башта, Д-2, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; нежитлова будівля, зерносушарка, Ж-1, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; нежитлова будівля, зерносушарка, З-1, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; нежитлова будівля, насосна станція пожежегасіння, Е-1, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; споруда-резервуар пожежного запасу води, Є-1, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; споруда-очисні споруди дощової води, І-1, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; споруда-насосна станція перекачки дощової води, Ї-1, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; споруда-біоінженерні споруди доочистки дощової води, Й-1, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; споруда-каналізаційна насосна станція, Л-1, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; нежитлова будівля, трансформаторна підстанція 10/04, Н-1, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; нежитлова будівля, трансформаторна підстанція 35/10, П-1, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; нежитлова будівля, насосна станція господарського питного водогону, О-1, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; споруда-залізнодорожна відгрузка з ваговою, Р-1, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; споруда-газово регуляторний пункт, С-1, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; споруда-автовідгрузка, Т-1, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; споруди-зерносховище силосного типу СМВУ 165, № 17-26, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; споруди –зерносховище силосного типу СМВУ 73, № 27-30, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19; споруда - артезианська скважина, К-1, Чернігівська обл., Прилуцький район, село Івківці, вул. Прилуцька (вул. Мирного, вул. Прилуцька), будинок, 19, іпотекодавець: Товариство з обмеженою відповідальністю "Елеватор Агро"(код за ЄДРПОУ 36459905, Чернігівська область,Прилуцький район, с. Івковці вул. Прилуцька, буд. 19), іпотекодержатель: Публічне акціонерне товариство Акціонерний банк "Південний"(код за ЄДРПОУ 20953647, 65059, м. Одеса, вул. Краснова, 6/1).6. Стягнути з Публічного акціонерного товариства Акціонерний банк "Південний"(65059, м. Одеса, вул. Краснова, 6/1, код 20953647) на користь Публічного акціонерного товариства "Альфа-Банк"(01024, м. Київ, вул. Деснянська, 4/6, код 23494714) 42 (сорок дві) грн. 50 коп. державного мита та 118 (сто вісімнадцять) грн. витрат на ІТЗ судового процесу.
7. Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Елеватор Агро"(17580, Чернігівська область, Прилуцький район, с. Івковці вул. Прилуцька, буд. 19, код 36459905) на користь Публічного акціонерного товариства "Альфа-Банк" (01024, м. Київ, вул. Деснянська, 4/6, код 23494714) 42 (сорок дві) грн. 50 коп. державного мита та 118 (сто вісімнадцять) грн. витрат на ІТЗ судового процесу.
Повний текст рішення складено та підписано 17 листопада 2010року.
рішення набирає законної сили в порядку ст. 85 ГПК України.
Накази видати після набрання рішенням законної сили.
Суддя