ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА
01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел.230-31-34
ПОСТАНОВА
іменем України
про визнання боржника банкрутом
28.12.2010
справа № 15/326-б
За заявою (боржник) Товариства з обмеженою відповідальністю "АВТО ПРОФІТ" (код ЄДРПОУ 32158818)
про визнання банкрутом
Суддя
Представники:
від заявника (боржника) - Лисюк О.Г.
розпорядник майна - Ковеза А.І.
від ПАТ "Ерсте Банк"- Запорожець В.В.
від ПАТ "ВТБ Банк"- Коробова О.В.
від ПАТ "Райффайзен Банк Аваль"- Пархоменко Є.О.
від "Альбіон Трейд Енд Коммерс"- Кулєшов С.В.
від ДПІ у Печерському р-ні м. Києва - Посвистак С.Д.
ОБСТАВИНИ СПРАВИ:
Заявник звернувся до суду з заявою про порушення справи про визнання боржника банкрутом, оскільки останній неспроможний сплатити борг .
Ухвалою Господарського суду м. Києва від 18.08.2010 порушено провадження у справі №15/326-б за особливостями, передбаченими ст.ст. 3- 14 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".
26.08.2010 Господарським судом міста Києва винесено ухвалу підготовчого засідання у справі № 15/326-б, зобов’язано розпорядника майном подати до офіційного друкованого органу Верховної Ради України (газета "Голос України") чи Кабінету Міністрів України (газета "Урядовий кур’єр") оголошення про порушення справи про банкрутство боржника та призначено у справі розпорядником майна арбітражного керуючого Ковезу А.І.
01.12.2010 Господарським судом міста Києва винесено ухвалу попереднього засідання у справі № 15/326-б, якою затверджено реєстр вимог кредиторів боржника на загальну суму 374 308 340,17 грн.
До Господарського суду міста Києва надійшло клопотання розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю "АВТО ПРОФІТ" арбітражного керуючого Ковези А.І. про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором боржника арбітражного керуючого Ковезу А.І. До клопотання додано протокол загальних зборів кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "АВТО ПРОФІТ" від 09.12.2010 та протокол зборів комітету кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "АВТО ПРОФІТ" від 09.12.2010, на якому вирішено звернутись з клопотанням до Господарського суду міста Києва про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.
У судовому засіданні 28.12.2010 розглянуто клопотання розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю "АВТО ПРОФІТ" арбітражного керуючого Ковези А.І. про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором боржника арбітражного керуючого Ковезу А.І. та досліджено додані до нього протокол загальних зборів кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "АВТО ПРОФІТ" від 09.12.2010 та протокол зборів комітету кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "АВТО ПРОФІТ" від 09.12.2010.
У судовому засіданні присутні учасники провадження у справі підтримали зазначене клопотання про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.
Згідно з ч. 8 ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.
Відповідно до ч. 1 ст. 22 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у випадках, передбачених цим Законом, господарський суд приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру.
З матеріалів справи вбачається, що майна боржника недостатньо для задоволення вимог кредиторів, тому у суду є підстави для визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.
Відповідно до ч. 1 ст. 24 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у постанові про визнання боржника банкрутом господарський суд відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора в порядку, передбаченому для призначення керуючого санацією.
За таких обставин, суд вважає за доцільне задовольнити клопотання комітету кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "АВТО ПРОФІТ" щодо призначення ліквідатором боржника арбітражного керуючого Ковези А.І.
На підставі викладеного, керуючись ч. 8 ст. 16, ст.ст. 22- 24 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд
П О С Т А Н О В И В :
1. Визнати банкрутом Товариство з обмеженою відповідальністю "АВТО ПРОФІТ" (03150, м. Київ, вул. Предславинська, 34-б, код ЄДРПОУ 32158818).
2. Припинити процедуру розпорядження майном.
3. Відкрити ліквідаційну процедуру.
4. Призначити ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Ковезу Андрія Івановича (ліцензія НОМЕР_1 від 25.10.2006).
5. Підприємницьку діяльність банкрута завершити.
6. Зобов’язати ліквідатора у п’ятиденний строк з дня прийняття постанови про визнання боржника банкрутом подати до офіційного друкованого органу Верховної Ради України чи Кабінету Міністрів України оголошення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Відомості про визнання боржника банкрутом і про відкриття ліквідаційної процедури повинні містити: найменування та інші реквізити боржника, визнаного банкрутом, найменування господарського суду, в провадженні якого знаходиться справа про банкрутство, дату прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, відомості про ліквідатора.
7. Зобов’язати ліквідатора надати суду докази публікації оголошення в офіційному друкованому органі про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури протягом двох тижнів з моменту опублікування (оригінал примірника газети).
8. Скасувати арешт, накладений на майно банкрута, чи інші обмеження щодо розпорядження майном банкрута. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.
9. Строк виконання всіх грошових зобов’язань вважати таким, що настав з 28.12.2010.
10. Припинити нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій по всіх видах заборгованості банкрута з 28.12.2010.
11. Припинити повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном з 28.12.2010.
12. Зобов’язати ліквідатора надати суду ліквідаційний баланс банкрута та звіт ліквідатора до 28.12.2011. Звіт ліквідатора повинен містити: докази вчинення належних дій ліквідатором по виявленню активів та пасивів боржника, встановлення неможливості відновлення платоспроможності боржника внаслідок вжитих ліквідатором заходів, встановлення неможливості задоволення визначених за звітом ліквідатора вимог кредиторів та необхідності у зв’язку з цим ліквідації боржника. До звіту ліквідатора повинні додаватись письмові пояснення та докази проведення ліквідаційної процедури, реєстр вимог кредиторів (в разі наявності кредиторів) з урахуванням вимог ініціюючого кредитора, докази встановлення наявності активів боржника та докази вчинення ліквідатором дій по встановленню грошових вимог кредиторів шляхом надіслання відповідних запитів до державної податкової інспекції, Головного управління статистики; Київського міського бюро технічної інвентаризації та реєстрації права власності на об"єкти нерухомого майна; Головного управління земельних ресурсів; УДАІ МВС України в м. Києві; Київської міської інспекції державного технічного нагляду; Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку; державних реєстраторів заборон рухомого та нерухомого майна Державного підприємства "Інформаційний центр"Міністерства юстиції України; Державного підприємства "Український інститут промислової власності"Філія "Український центр інноватики та патентно-інформаційних послуг"; Державного департаменту інтелектуальної власності; Інспекції головного державного реєстратора флоту України; Державної митної служби України; Державної авіаційної адміністрації Міністерства транспорту та зв"язку України, тощо.
13. Копію постанови направити заявнику (боржнику), ліквідатору та кредиторам.
14. Копію постанови для відома направити в Прокуратуру м. Києва, ДПА у м. Києві, м. Київ, вул. Шолуденка, 33/19 (Управління по забезпеченню оперативно-правового супроводження матеріалів ДПС в судових установах УПМ ДПА у м. Києві), Державну податкову інспекцію за місцем знаходження боржника та державному реєстратору за місцемзнаходженням боржника.
Суддя М.Г. Хоменко