ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА
01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел. 284-18-98
РІШЕННЯ
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
Справа № 2/261
02.12.10
( Додатково див. постанову Київського апеляційного господарського суду (rs13548587) )
За позовом Приватного акціонерного товариства Київський готель "Мир"
до Товариства з обмеженою відповідальністю "Ардена"
Товариства з обмеженою відповідальністю "Артіс"
Товариства з обмеженою відповідальністю "Озерка"
Товариства з обмеженою відповідальністю "Віглон"
Товариства з обмеженою відповідальністю "Інкерія"
Комунального підприємства "Київське міське бюро технічної
інвентаризації та реєстрації права власності на об’єкти
нерухомого майна"
Третя особа Київська міська державна адміністрація
про визнання договорів недійсними, витребування майна та
зобов’язання вчинити дію
Суддя Домнічева І.О.
Представники:
Від позивача Поліщук В.В.
Від відповідача 1, 2 Литвиненко Л.І.
Від відповідача 3, 4, 5 Ситнік В.В.
Від відповідача 6 не з’явився
рішення винесено відповідно до ст. 77 Господарського процесуального кодексу України.
Обставини справи:
Приватне акціонерне товариство Київський готель "Мир"звернулося до Господарського суду м. Києва з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю "Ардена", Товариства з обмеженою відповідальністю "Артіс", Товариства з обмеженою відповідальністю "Озерка", Товариства з обмеженою відповідальністю "Віглон", Товариства з обмеженою відповідальністю "Інкерія"та Комунального підприємства "Київське міське бюро технічної інвентаризації та реєстрації права власності на об’єкти нерухомого майна", третя особа Київська міська державна адміністрація про визнання договорів недійсними, витребування майна та зобов’язання вчинити дію.
Позивач просить визнати недійсним договір купівлі-продажу укладений 01.06.2006 року між Закритим акціонерним товариством Київський готель "Мир"та Товариством з обмеженою відповідальністю "Озерка", договір купівлі-продажу укладений 01.06.2006 року між Закритим акціонерним товариством Київський готель "Мир"та Товариством з обмеженою відповідальністю "Віглон", договір купівлі-продажу укладений 01.06.2006 року між Закритим акціонерним товариством Київський готель "Мир"та Товариством з обмеженою відповідальністю "Інкерія". Витребувати будівлю готелю "Мир"у наступних покупців, Товариства з обмеженою відповідальністю "Ардена" та Товариства з обмеженою відповідальністю "Артіс". Зобов’язати Комунальне підприємство "Київське міське бюро технічної інвентаризації та реєстрації права власності на об’єкти нерухомого майна"здійснити дії з реєстрації права власності на будівлю готелю "Мир"за позивачем.
Позовні вимоги мотивовані тим, що майно вибуло з володіння власника –Закритого акціонерного товариства Київський готель "Мир"не з його волі, а за договорами, які укладені особою, яка не мала на це право, а саме Генеральним директором Закритого акціонерного товариства Київський готель "Мир" Кушик О.М., що діяв з перевищенням своїх повноважень передбачених п.2. ст. 98, п.2 ст. 203 та п.1 ст. 215 Цивільного кодексу України.
Позивач надав суду докази того, що він є правонаступником прав та обов’язків Закритого акціонерного товариства Київський готель "Мир".
Ухвалою Господарського суду м. Києва від 08.10.2010 р. порушено провадження у справі.
Суд за власною ініціативою залучив в якості іншого відповідача Комунальне підприємство "Київське міське бюро технічної інвентаризації та реєстрації права власності на об’єкти нерухомого майна".
Ухвалою суду від 25.11.2010 р. розгляд справи призначено на 02.12.2010 р.
Відповідачі, Товариство з обмеженою відповідальністю "Озерка", Товариство з обмеженою відповідальністю "Віглон", Товариство з обмеженою відповідальністю "Інкерія"з позовними вимогами не згодні,посилаючись на укладення спірних договорів у відповідності з вимогами чинного законодавства. Крім того, Відповідачі посилаються на пропуск Позивачем строку позовної давності та на Постанову Вищого господарського суду України від 11.10.2010 року у справі № 6/692 за позовом заступника Прокурора м. Києва в інтересах держави в особі Державної податкової інспекції у Голосіївському районі м. Києва до відповідачів Закритого акціонерного товариства Київський готель "Мир", Товариства з обмеженою відповідальністю "Ардена", Товариства з обмеженою відповідальністю "Артіс", Товариства з обмеженою відповідальністю "Озерка", Товариства з обмеженою відповідальністю "Віглон", Товариства з обмеженою відповідальністю "Інкерія"про визнання недійсними договорів купівлі-продажу нерухомого майна та витребування майна.
Відповідачі, Товариство з обмеженою відповідальністю "Ардена"та Товариство з обмеженою відповідальністю "Артіс"з позовними вимогами не згодні, вважаючи себе добросовісними набувачами майна, а також у зв’язку з пропуском Позивачем строку позовної давності.
Відповідач Комунальне підприємство "Київське міське бюро технічної інвентаризації та реєстрації права власності на об’єкти нерухомого майна", пояснив, що згідно даних Бюро на даний час право власності не нежитлові будівлі (приміщення) за адресою м. Київ, пр.-т 40-річчя Жовтня, 70 зареєстровано за Товариством з обмеженою відповідальністю "Артіс"на приміщення площею 5036,60 кв.м. та площею 5212,50 кв.м., за Товариством з обмеженою відповідальністю "Ардена" на приміщення площею 6957,60 кв.м.
Позивач просить визнати причини пропуску Приватним акціонерним товариством Київський готель "Мир"строку позовної давності поважними, посилаючись на неможливість своєчасно подати позов до суду у зв’язку з тим, що з вини Генерального директора Закритого акціонерного товариства Київський готель "Мир"Кушик О.М., який діючи в особистих інтересах та в інтересах Відповідачів, видав Наказ (рішення) № 15 про відчуження цілісного майнового комплексу готелю "Мир"за ціною 22 959 790,00 гривень. Після здійснення даних дій, Кушик О.М. припинив фактичне виконання службових обов’язків, що призвело низки судових справ, унеможлививших проведення Загальних Зборів акціонерів про переобранню керівної особи Позивача, яка мала право підпису позовної заяви та подачі позову до суду.
Розглянувши надані учасниками судового процесу документи і матеріали, заслухавши пояснення їх представників, всебічно та повно з’ясувавши обставини, на яких ґрунтується позовні вимоги і заперечення, об’єктивно оцінивши в сукупності докази, які мають значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд встановив.
01 червня 2006 року Закритим акціонерним товариством Київський готель "Мир"в особі Генерального директора Кушика О.М. на підставі нотаріально посвідчених договорів купівлі-продажу було здійснено відчуження по частинах будівлі цілісного майнового комплексу готелю "МИР"за ціною 22 959 790,00 гривень. Товариству з обмеженою відповідальністю "Віглон"продані нежитлові приміщення готелю "Мир"загальною площею 5036,6 кв.м. за 3 750 000,00 гривень, договір посвідчений приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Солонець Т.М. і зареєстрований в реєстрі під №2046. Товариству з обмеженою відповідальністю "Інкерія"продані нежитлові приміщення готелю "Мир"загальною площею 5212,5кв.м. за 3 750 000,00 гривень, договір посвідчений приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Солонець Т.М. і зареєстрований в реєстрі під №2049. Товариству з обмеженою відповідальністю "Озерка"продані нежитлові приміщення готелю "Мир"загальною площею 6957,6 кв.м.за 15 459 790,00 гривень, договір посвідчений приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Солонець Т.М. і зареєстрований в реєстрі під №2043.
Товариства з обмеженою відповідальністю "Озерка", "Інкерія"і "Віглон"здійснили відчуження придбаного майна на підставі нотаріально посвідчених договорів купівлі-продажу наступним покупцям.
07.06.2006 року укладено договір купівлі-продажу між Товариством з обмеженою відповідальністю "Віглон" і Товариством з обмеженою відповідальністю "Артіс"за яким відчужені нежилі приміщення готелю "Мир"загальною площею 5036,60 кв.м. за 3 752 500,00 гривень, договір посвідчений приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Михайленко С.А. і зареєстрований в реєстрі під №3748.
07.06.2006 року укладено договір купівлі-продажу між Товариством з обмеженою відповідальністю "Інкерія " і Товариством з обмеженою відповідальністю "Артіс"за яким відчужені нежилі приміщення готелю "Мир"загальною площею 5212,50 кв.м. за 3 752 500,00 гривень, договір посвідчений приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Михайленко С.А. і зареєстрований в реєстрі під № 3747.
7.06.2006 року укладено договір купівлі-продажу між Товариством з обмеженою відповідальністю "Озерка " і Товариством з обмеженою відповідальністю "Ардена"за яким відчужені нежитлові приміщення готелю "Мир"загальною площею 6957,60 кв.м. за 2 577 298,00 гривень, договір посвідчений приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Михайленко С.А. і зареєстрований в реєстрі під № 3744.
Відповідно до ст. 267 Цивільного кодексу України, заява про захист цивільного права або інтересу має бути прийнята судом до розгляду незалежно від спливу позовної давності. Сплив позовної давності, про застосування якої заявлено стороною у спорі, є підставою для відмови у позові. Якщо суд визнає поважними причини пропущення позовної давності, порушене право підлягає захисту.
Суд вважає причини пропуску строку позовної давності поважними виходячи із наступного.
Позивачем надані письмові докази, що свідчать про те, що колишній керівник товариства Позивача Кушик О.М., у червні 2006 року здійснив відчуження майна товариства на користь відповідачів, після чого систематично ухилявся від виконання своїх службових обов’язків, у тому числі у представництві інтересів товариства в судових органах та у введені фінансово-господарської діяльності товариства. У зв’язку з цим, судовими органами розглядались справи, що унеможливили своєчасне звернення Позивача до суду за захистом своїх прав та законних інтересів, а саме спори про визнання ЗАТ Київський готель "Мир"банкрутом та ліквідацію товариства, як юридичної особи, про визнання недійсними рішення Спостережної ради ЗАТ Київський готель "Мир"про визнання незаконним припинення повноважень на посаді Кушика О.М. та обрання нового керівника, про заборону новообраному керівникові виконувати службові обов’язки. Одночасно відбулися рішення державних органів - територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку України у м. Києві та Київській області про скасування обігу акцій ЗАТ Київський готель "Мир"та скасування свідоцтва про випуск акцій.
Взявши до уваги вищенаведені факти, суд приходить до висновку, що Позивачем пропущено строк позовної давності з поважних причин і тому порушене право підлягає захисту.
Вірішуючи питання по суті позовним вимог, суд приходить до висновку, що договори купівлі-продажу нежитлових приміщень готелю "Мир", що укладені 01 червня 2006 р. року, є недійсними в силу положень п.2 ст. 203 та п.1 ст. 215 Цивільного кодексу України.
Віповідно п.1 ст. 215 Цивільного кодексу України, підставою недійсності правочину є недодержання в момент вчинення правочину стороною (сторонами) вимог, які встановлені частинами першою - третьою, п'ятою та шостою статті 203 цього Кодексу.
Віповідно ст. 203 Цивільного кодексу України, особа, що вчиняє правочин, повинна мати необхідний обсяг цивільної дієздатності.
Віповідно ст. 216 Цивільного кодексу України, недійсний правочин не створює юридичних наслідків, крім тих, що пов'язані з його недійсністю.
Віповідно ст. 92 Цивільного кодексу України, орган або особа, яка відповідно до установчих документів юридичної особи чи закону виступає від її імені, зобов'язана діяти в інтересах юридичної особи, добросовісно і розумно та не перевищувати своїх повноважень.
Віповідно абзацу 2 п.2. ст. 98 Цивільного кодексу України, рішення про відчуження майна товариства на суму, що становить 50 і більше відсотків майна товариства приймаються Загальними зборами учасників товариства більшістю не менш як у ѕ голосів.
Керівник товариства повинен діяти у відповідності до Статуту товариства та вимог чинного законодавства.
Згідно запису №2 довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців від 02.07.2010 р., державним реєстратором Голосіївської районної у місті Києві державної адміністрації було здійснено 15.04.2005 року реєстраційну дію № 1 068 105 0001 004408 державну реєстрацію змін до установчих документів юридичної особи Закритого акціонерного товариства Київський готель "Мир", а саме зареєстровано статут товариства у новій редакції 2005 року. Оскільки інших реєстраційних дій до 01.06.2006 року не було здійснено, то саме положенням вказаного Статуту повинен був керуватися генеральний директор Позивача Кушик О.М. при укладенні договорів відчуження будівлі готелю "Мир".
Генеральний директор Закритого акціонерного товариства Київський готель "МИР"Кушик О.М. не мав необхідний обсяг цивільної дієздатності для відчуження цілісного майнового комплексу Позивача, а тому укладені ним правочини є недійсними в силу Закону.
Так за даними річної фінансової звітності Закритого акціонерного товариства Київський готель "МИР"за 2005 рік, що була досліджена судом, балансова вартість активів товариства становила 9 198 700,00 гривень. Загальні збори акціонерів товариства не проводилися і рішення про відчуження майна товариства на суму, що становить 50 і більше відсотків не приймались.
Таким чином, Генеральний директор Кушик О.М. 01.06.2006 року здійснив відчуження на користь відповідачів Товариства з обмеженою відповідальністю "Озерка", Товариства з обмеженою відповідальністю "Віглон", Товариства з обмеженою відповідальністю "Інкерія"цілісного майнового комплексу готелю "МИР"за ціною 22 959 790,00 гривень без наявності встановленого Законом необхідного обсягу цивільної дієздатності.
Крім того, у відповідності до пп.. 2.4., п.2 та пп.. 5.1, 5.2 п. 5 Статуту Закритого акціонерного товариства Київський готель "Мир"у редакції 2005 року, що була чинна на 01 червня 2006 року власником цілісного майнового комплексу готель "Мир"було Закрите акціонерне товариство Київський готель "Мир".
Згідно з пп. 11 п. 10.17 та п. 10.18 статті 10 Статуту Закритого акціонерного товариства Київський готель "МИР", повноваження приймати рішення про укладення правочинів, що перевищує 50 відсотків балансової вартості активів товариства за даними останньої річної фінансової звітності товариства, належить до виключної компетенції Загальних зборів акціонерів Закритого акціонерного товариства Київський готель "МИР"і не може бути передане іншим органам товариства.
Відповідно ст. 216 Цивільного кодексу України, недійсний правочин не створює юридичних наслідків, крім тих, що пов'язані з його недійсністю. У разі недійсності правочину кожна із сторін зобов’язана повернути другій стороні у натурі все, що вона одержала на виконання цього правочину.
Відповідно Листа Верховного Суду України від 24.11.2008 року "Практика розгляду судами цивільних справ про визнання правочинів недійсними" (n0003700-08) , якщо після укладення недійсного правочину було укладено ще декілька, то вбачається правильним визнавати недійсними не всі правочини, а лише перший і заявляти позов про витребування майна в останнього набувача.
Відповідно ст. 330 Цивільного кодексу України, якщо майно відчужене особою, яка не мала на це права, добросовісний набувач набуває право власності на нього, якщо відповідно до статті 388 цього Кодексу майно не може бути витребуване у нього.
Відповідно ст. 388 Цивільного кодексу України, якщо майно за відплатним договором придбане в особи, яка не мала права його відчужувати, про що набувач не знав і не міг знати (добросовісний набувач), власник має право витребувати це майно від набувача лише у разі, якщо майно вибуло з володіння власника або особи, якій він передав майно у володіння, не з їхньої волі іншим шляхом.
Відповідно ст. 115 Цивільного кодексу України, господарське товариство є власником майна, переданого йому учасниками товариства у власність, як вклад до статутного капіталу.
Учасники товариства є володільцями корпоративних прав. Відповідно до Закону України "Про оподаткування прибутку підприємств" (334/94-ВР) корпоративне право –це право власності на статутний капітал юридичної особи, включаючи права на управління цим капіталом. Враховуючи той факт, що майно товариства було відчужено Генеральним директором без згоди власників майна (як це передбачено Законом), майно вибуло з володіння власників не з їхньої волі та відчужене особою яка не мала на це права і тому майно Позивача підлягає витребуванню у останніх набувачів Товариства з обмеженою відповідальністю "Ардена"та Товариства з обмеженою відповідальністю "Артіс"в порядку ст. 388 Цивільного кодексу України і в даному випадку відплатне придбання майна на що посилаються відповідачі не є перешкодою щодо повернення майна його законному власнику.
Дослідивши судове рішення та постанови прийняті у справі № 6/692 за позовом заступника Прокурора міста Києва в інтересах держави в особі Державної податкової інспекції у Голосіївському районі м. Києва до відповідачів Закритого акціонерного товариства Київський готель "Мир", Товариства з обмеженою відповідальністю "Ардена", Товариства з обмеженою відповідальністю "Артіс", Товариства з обмеженою відповідальністю "Озерка", Товариства з обмеженою відповідальністю "Віглон", Товариства з обмеженою відповідальністю "Інкерія"про визнання недійсними договорів купівлі-продажу нерухомого майна та витребування майна, суд дійшов висновку, що вказані судові рішення не можуть впливати на рішення у даній справі, оскільки позов заступника Прокурора міста Києва по суті не розглядався. У задоволенні позову у справі №6/692 відмовлено з підстав подачі позову не належним позивачем.
Враховуючи, що на момент розгляду спору по суті про визнання правочинів не дійсними, майно вже вибуло з власності відповідачів Товариства з обмеженою відповідальністю "Озерка", Товариства з обмеженою відповідальністю "Віглон", Товариства з обмеженою відповідальністю "Інкерія"за відплатними договорами, то двостороння реституція не може застосувати до спірних правовідносин.
На підставі вище викладеного, керуючись ст.ст. 92, 98, 115, 203, 215, 216, 330, 388 Цивільного кодексу України, ст.ст. 1, 2, 12, 33, 34, 43, 49, 82- 85 Господарського процесуального кодексу України, -
ВИРІШИВ:
Позовні вимоги задовольнити в повному обсязі.
Визнати недійсним договір купівлі-продажу укладений 01.06.2006 року між Закритим акціонерним товариством Київський готель "Мир"(ЄДРПОУ 04790594) та Товариством з обмеженою відповідальністю "Озерка"(ЄДРПОУ 31614758) за яким були відчужені нежилі приміщення готелю "Мир"площею 6957,60 кв.м., розташованого за адресою: 03140 м. Київ, пр-т 40 річчя Жовтня, 70, посвідчений приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Солонець Т.М. і зареєстрований в реєстрі під №2043.
Визнати недійсним договір купівлі-продажу укладений 01.06.2006 року між Закритим акціонерним товариством Київський готель "Мир"(ЄДРПОУ 04790594) та Товариством з обмеженою відповідальністю "Віглон"(ЄДРПОУ 34315009) за яким були відчужені нежилі приміщення готелю "Мир"площею 5036,60 кв.м., розташованого за адресою: 03140 м. Київ, пр-т 40 річчя Жовтня, 70, посвідчений приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Солонець Т.М. і зареєстрований в реєстрі під №2046.
Визнати недійсним договір купівлі-продажу укладений 01.06.2006 року між Закритим акціонерним товариством Київський готель "Мир"(ЄДРПОУ 04790594) та Товариством з обмеженою відповідальністю "Інкерія"(ЄДРПОУ 34316155) за яким були відчужені нежилі приміщення готелю "Мир"площею 5212,50 кв.м., розташованого за адресою: 03140 м. Київ, пр-т 40 річчя Жовтня, 70, посвідчений приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Солонець Т.М. і зареєстрований в реєстрі під №2049.
Витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю "Ардена"(ЄДРПОУ 33858240) нежилі приміщення готелю "Мир"площею 6957,60 кв.м., розташованого за адресою: 03140 м. Київ, пр-т 40 річчя Жовтня, 70, які були придбані 07.06.2006 року за договором купівлі-продажу посвідченому приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Михайленко С.А. і зареєстрованому в реєстрі під №3744 на користь Приватного акціонерного товариства Київський готель "Мир"(ЄДРПОУ 04790594).
Витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю "Артіс"(49017, м. Дніпропетровськ, вул. Кам’янська, 36, кв. 234, ЄДРПОУ 32685615) нежилі приміщення готелю "Мир" площею 5212,50 кв.м., розташованого за адресою: 03140 м. Київ, пр-т 40 річчя Жовтня, 70, які були придбані 07.06.2006 року за договором купівлі-продажу посвідченому приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Михайленко С.А. і зареєстрованому в реєстрі під №3747 на користь Приватного акціонерного товариства Київський готель "Мир"(ЄДРПОУ 04790594).
Витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю "Артіс" (49017, м. Дніпропетровськ, вул. Кам’янська, 36, кв. 234, ЄДРПОУ 32685615) нежилі приміщення готелю "Мир"площею 5036,60 кв.м., розташованого за адресою: 03140 м. Київ, пр-т 40 річчя Жовтня, 70, які були придбані 07.06.2006 року за договором купівлі-продажу посвідченому приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Михайленко С.А. і зареєстрованому в реєстрі під №3748 на користь Приватного акціонерного товариства Київський готель "Мир"(ЄДРПОУ 04790594).
Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Артіс"(49017, м. Дніпропетровськ, вул. Кам’янська, 36, кв. 234; ЄДРПОУ 32685615) на користь Приватного акціонерного товариства Київський готель "Мир"(03140, м. Київ, проспект 40-річчя Жовтня, 70; ЄДРПОУ 04790594) 15189 (п’ятнадцять тисяч сто вісімдесят дев’ять) грн.00 коп. державного мита та 47 (сорок сім) грн.20 коп. витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу.
Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Ардена"(49017, м. Дніпропетровськ, вул. Кам’янська, 36; ЄДРПОУ 33858240) на користь Приватного акціонерного товариства Київський готель "Мир"(03140, м. Київ, проспект 40-річчя Жовтня, 70; ЄДРПОУ 04790594) 10311 (десять тисяч триста одинадцять) грн.00 коп. державного мита та 47 (сорок сім) грн.20 коп. витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу.
Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Озерка"(49053, м. Дніпропетровськ, шосе Криворізьке, 35; ЄДРПОУ 31614758) на користь Приватного акціонерного товариства Київський готель "Мир"(03140, м. Київ, проспект 40-річчя Жовтня, 70; ЄДРПОУ 04790594) 309 (триста дев’ять) грн.00 коп. державного мита та 47 (сорок сім) грн.20 коп. витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу.
Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Віглон"(49017, м. Дніпропетровськ, вул. Кам’янська, 36;ЄДРПОУ 34315009) на користь Приватного акціонерного товариства Київський готель "Мир"(03140, м. Київ, проспект 40-річчя Жовтня, 70; ЄДРПОУ 04790594) 224 (двісті двадцять чотири) грн. 00 коп. державного мита та 47 (сорок сім) грн.20 коп. витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу.
Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Інкерія"(49000, м. Дніпропетровськ, прос. Газети "Правда", 29; ЄДРПОУ 34316155) на користь Приватного акціонерного товариства Київський готель "Мир"(03140, м. Київ, проспект 40-річчя Жовтня, 70; ЄДРПОУ 04790594) 232 (двісті тридцять дві) грн. 00 коп. державного мита та 47 (сорок сім) грн.20 коп. витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу.
Зобов’язати Комунальне підприємство "Київське міське бюро технічної інвентаризації та реєстрації права власності на об’єкти нерухомого майна"перереєструвати право власності з Товариства з обмеженою відповідальністю "Ардена"(ЄДРПОУ 33858240) на нежилі приміщення готелю "Мир"загальною площею 6957,60 кв.м., що складає 40/100 від майнового комплексу готелю "Мир"загальною площею 17 206,70 кв.м., розташованого за адресою: 03140 м. Київ, пр-т 40 річчя Жовтня, 70, які були придбані 07.06.2006 року за договором купівлі-продажу на Приватне акціонерне товариство Київський готель "Мир"(ЄДРПОУ 04790594).
Зобов’язати Комунальне підприємство "Київське міське бюро технічної інвентаризації та реєстрації права власності на об’єкти нерухомого майна"перереєструвати право власності Товариства з обмеженою відповідальністю "Артіс"(ЄДРПОУ 32685615) на нежилі приміщення готелю "Мир" загальною площею 5212,50 кв.м., що складає 30/100 від майнового комплексу готелю "Мир"загальною площею 17 206,7 кв.м., розташованого за адресою: 03140 м. Київ, пр-т 40 річчя Жовтня, 70 які були придбані 07.06.2006 року за договором купівлі-продажу на Приватне акціонерне товариство Київський готель "Мир"(ЄДРПОУ 04790594).
Зобов’язати Комунальне підприємство "Київське міське бюро технічної інвентаризації та реєстрації права власності на об’єкти нерухомого майна"перереєструвати право власності Товариства з обмеженою відповідальністю "Артіс"(ЄДРПОУ 32685615) на нежилі приміщення готелю "Мир" загальною площею 5036,60 кв.м., що складає 30/100 від майнового комплексу готелю "Мир"загальною площею 17 206,7 кв.м., розташованого за адресою: 03140 м. Київ, пр-т 40 річчя Жовтня, 70 які були придбані 07.06.2006 року за договором купівлі-продажу на Приватне акціонерне товариство Київський готель "Мир"(ЄДРПОУ 04790594).
рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним господарським судом.
Суддя
І.О.Домнічева
Повне рішення складено 07.12.2010 р.