ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
02 липня 2009 р.
№ 57/54-09
Вищий господарський суд України у складі колегії суддів:
головуючого, судді
Дерепи В.І. - доповідача,
суддів :
Грека Б.М.,
Подоляк О.А.,
за участю повноважних представників :
від позивача
від відповідача
розглянувши у відкритому засіданні касаційну
скаргу
на ухвалу
Комунального підприємства "Київський завод
алюмінієвих будівельних конструкцій"
від 23 березня 2009 року господарського суду
Харківської області
та ухвалу
від 17 квітня 2009 року Харківського
апеляційного господарського суду
у справі за позовом
ТзОВ "ВЕЗА-Україна"
до
Комунального підприємства "Київський завод
алюмінієвих будівельних конструкцій"
про
стягнення 88551, 36 грн.,
В С Т А Н О В И В :
Ухвалою господарського суду Харківської області від 23 березня 2009 року порушено провадження у справі та розгляд позовної заяви ТзОВ "ВЕЗА-Україна" призначений на 7 квітня 2009 року.
Ухвалою Харківського апеляційного господарського суду від 17 квітня 2009 року відмовлено відповідачу в прийнятті апеляційної скарги, з якою він звернувся до суду, на ухвалу господарського суду Харківської області від 23 березня 2009 року.
У касаційній скарзі скаржник просить вказані ухвали суду першої та апеляційної інстанцій скасувати, як прийняті з порушенням та неправильним застосуванням норм процесуального права.
Перевіривши матеріали справи та на підставі встановлених в ній фактичних обставин, проаналізувавши правильність застосування судами при прийнятті оскаржуваних ухвал норм процесуального права, суд вважає, що касаційна скарга не підлягає задоволенню з таких підстав.
Відповідно до ч.1 ст. 111-13 ГПК України ухвали місцевого або апеляційного господарського суду можуть бути оскаржені у касаційному порядку у випадках, передбачених цим Кодексом та Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (2343-12) .
Відповідно до ст. 61 Господарського процесуального кодексу України, питання про прийняття позовної заяви вирішується суддею.
Оскарження ухвал про призначення справи до розгляду Господарським процесуальним кодексом України (1798-12) не допускається.
Місцевий господарський суд, з яким погодився суд апеляційної інстанції, повно та всебічно перевіривши всі обставини справи, винесли законні і обґрунтовані ухвали, які відповідають матеріалам справи та вимогам закону, тому їх необхідно залишити без змін.
Доводи, викладені в касаційній скарзі відповідачем, суд вважає не обґрунтованими, оскільки вони не відповідають нормам діючого законодавства.
На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 111-5, 111-7, 111-9, 111-11, 111-13 Господарського процесуального кодексу України, Вищий господарський суд України,
П О С Т А Н О В И В :
Ухвалу господарського суду Харківської області від 23 березня 2009 року та ухвалу Харківського апеляційного господарського суду від 17 квітня 2009 року залишити без змін, а касаційну скаргу Комунального підприємства "Київський завод алюмінієвих будівельних конструкцій" - без задоволення.
Головуючий, суддя Дерепа В.І. С у д д і Грек Б.М. Подоляк О.А.