ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
26 лютого 2009 р.
№ 16/669-08
Вищий господарський суд України у складі колегії суддів:
головуючого, судді
Дерепи В.І. - доповідача,
суддів :
Грека Б.М., Стратієнко Л.В.,
за участю повноважних представників :
від позивача
від відповідача
розглянувши у відкритому засіданні касаційну скаргу на
ухвалу
ОСОБА_1 від 24 листопада 2008 року господарського суду Сумської області
та ухвалу
від 18 грудня 2008 року Харківського апеляційного господарського суду
у справі за позовом
ОСОБА_2., ОСОБА_3, ОСОБА_4
до
ТзОВ "Телерадіокомпанія "Глухів",ОСОБА_1., ПП "Інвестрембуд", ПП "Філін-2008"
про
зобов'язання вчинити певні дії,
В С Т А Н О В И В :
Ухвалою господарського суду Сумської області від 24 листопада 2008 року (суддя Моїсеєнко В.М.) порушено провадження у справі та прийнято позовну заяву до розгляду.
Ухвалою Харківського апеляційного господарського суду від 18 грудня 2008 року відмовлено ОСОБА_1в прийнятті апеляційної скарги, з якою він звернувся до суду, на ухвалу господарського суду Сумської області від 24 листопада 2008 року.
У касаційній скарзі скаржник просить вказані ухвали місцевого господарського суду та апеляційної інстанції скасувати, як прийняті з порушенням та неправильним застосуванням норм процесуального права.
Перевіривши матеріали справи та на підставі встановлених в ній фактичних обставин, проаналізувавши правильність застосування судами при прийнятті оскаржуваних ухвал норм процесуального права, суд вважає, що касаційна скарга не підлягає задоволенню з таких підстав.
Відповідно до ч.1 ст. - 111-13 ГПК України ухвали місцевого або апеляційного господарського суду можуть бути оскаржені у касаційному порядку у випадках, передбачених цим Кодексом та Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (2343-12) .
Відповідно до ст. 61 Господарського процесуального кодексу України, питання про прийняття позовної заяви вирішується суддею.
Оскарження ухвал про призначення справи до розгляду Господарським процесуальним кодексом України (1798-12) не допускається.
Місцевий та апеляційний господарські суди повно та всебічно перевіривши всі обставини справи, винесли законні і обґрунтовані ухвали, які відповідають матеріалам справи та вимогам закону, тому їх необхідно залишити без змін.
Доводи, викладені в касаційній скарзіОСОБА_1., суд вважає не обґрунтованими, оскільки вони не відповідають нормам діючого законодавства.
На підставі викладеного, керуючись ст. ст. - 111-5, - 111-7, - 111-9, - 111-11, - 111-13 Господарського процесуального кодексу України, Вищий господарський суд України,
П О С Т А Н О В И В :
Ухвалу господарського суду Сумської області від 24 листопада 2008 року та ухвалу Харківського апеляційного господарського суду від 18 грудня 2008 року залишити без змін, а касаційну скаргу ОСОБА_1- без задоволення.
Головуючий, суддя Дерепа В.І. С у д д і Грек Б.М. Стратієнко Л.В.