Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
30 грудня 2010 року
м. Київ
( Додатково див. рішення апеляційного суду Донецької області (rs11847768) )
Колегія суддів Судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
головуючого Дьоміної О.О.
суддів: Гончара В.П.
Кузнєцова В.О., -
розглянувши в попередньому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_2, ОСОБА_3, третя особа - ОСОБА_4, до ОСОБА_5, ОСОБА_6 про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, за касаційною скаргою ОСОБА_5 на рішення апеляційного суду Донецької області від 5 жовтня 2010 року,
в с т а н о в и л а:
Рішенням Червоногвардійського районного суду м. Макіївки від 13 липня 2010 року позов задоволено. Стягнуто з ОСОБА_6 на користь ОСОБА_2 7767, 44 грн. на відшкодування матеріальної та 500 грн. на відшкодування моральної шкоди.
Рішенням апеляційного суду Донецької області від 5 жовтня 2010 року рішення суду першої інстанції скасовано, позов задоволено частково, стягнуто з ОСОБА_6 на користь ОСОБА_2 на відшкодування матеріальної шкоди 1 781, 49 грн., яка складається з вартості ремонтно-поновлювальних робіт в розмірі 1553, 49 грн., послуг евакуатора у сумі 228 грн., на відшкодування моральної шкоди 100 грн., судові витрати в загальній сумі 589, 41 грн. Стягнуто з ОСОБА_5 на користь ОСОБА_2 на відшкодування матеріальної шкоди 7 125, 95 грн., яка складається з вартості ремонтно-поновлювальних робіт в розмірі 6 213, 95 грн., послуг евакуатора у сумі 912 грн., компенсації моральної шкоди у сумі 400 грн., судових витрат в загальній сумі 2 347, 66 грн. У задоволені позову ОСОБА_3 до ОСОБА_5, ОСОБА_6 про відшкодування моральної шкоди відмовлено.
У касаційній скарзі ОСОБА_5 просить скасувати рішення апеляційного суду, посилаючись на невідповідність висновків суду обставинам справи, неправильне застосування судом норм матеріального права, порушення норм процесуального права.
Вивчивши матеріали справи, перевіривши доводи касаційної скарги, колегія суддів Судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ вважає, що касаційна скарга підлягає відхиленню з огляду на наступне.
Згідно з ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
Відповідно до вимог ст. 335 ЦПК України під час розгляду справи в касаційному порядку суд перевіряє в межах касаційної скарги правильність застосування судом першої або апеляційної інстанції норм матеріального чи процесуального права і не може встановлювати або вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Встановлено й це вбачається з матеріалів справи, що судове(і) рішення ухвалене(і) з додержанням норм матеріального та процесуального права.
Наведені в касаційній скарзі доводи висновків судів не спростовують.
Керуючись ч. 3 ст. 332 ЦПК України, колегія суддів Судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
у х в а л и л а:
Касаційну скаргу ОСОБА_5 відхилити, рішення апеляційного суду Донецької області від 5 жовтня 2010 року залишити без зміни.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Головуючий
судді:
Дьоміна О.О.
Гончар В.П.
Кузнєцов В.О.