У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
4 листопада 2010 року
м. Київ
 
в с т а н о в и в:
Позивачі звернулися до суду із вищевказаними позовами, які об'єднані в одне провадження, мотивуючи свої вимоги тим, що 1 лютого 2008 року між ПП "Степ" та ними було укладено договори оренди земельних ділянок, відповідно до яких позивачі передали належні їм на праві власності земельні ділянки, розташовані на території Павлівської сільської ради, відповідачу для ведення товарного сільськогосподарського виробництва на строк 10 років. Договори зареєстровані 14 квітня 2008 року у Світловодському районному відділі Кіровоградської регіональної філії ДП "Центр ДЗК при Державному Комітеті України по земельних ресурсах". У зв'язку з тим, що відповідач не виконує взяті на себе зобов'язання відповідно до п.15, 16 та 17 договорів оренди, не обробляє земельні ділянки, що призвело до їх забур’янення, не здійснює заходи по підвищенню родючості земель, не використовує земельні ділянки за їх цільовим призначенням, просили розірвати договори оренди.
Рішенням Світловодського міськрайонного суду Кіровоградської області від 5 серпня 2010 року, залишеним без змін ухвалою колегії суддів судової палати у цивільних справах апеляційного суду Кіровоградської області від 7 жовтня 2010 року, позови задоволено. Розірвано договори оренди землі від 1 лютого 2008 року, укладені між позивачами і ПП "Степ". Вирішено питання про стягнення судових витрат.
У касаційній скарзі ПП "Степ" порушує питання про скасування оскаржуваних судових рішень та ухвалення нового рішення про відмова у задоволенні позовів, мотивуючи свою вимогу порушенням судами норм процесуального права та неправильним застосуванням норм матеріального права.
У відкритті касаційного провадження у справі слід відмовити з таких підстав.
Відповідно до пункту 5 частини 3 статті 328 ЦПК України суддя відмовляє у відкритті касаційного провадження, якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені у ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
Із матеріалів касаційної скарги ПП "Степ", оскаржуваних судових рішень вбачається, що скарга є необґрунтованою і наведені в ній доводи не дають підстав для висновків щодо незаконності та неправильності зазначених судових рішень.
Керуючись п. 5 ч. 3 ст. 328 ЦПК України,
у х в а л и в:
Відмовити у відкритті касаційного провадження у справі за позовами ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_9, ОСОБА_10, ОСОБА_11, ОСОБА_12, ОСОБА_13, ОСОБА_14, ОСОБА_15, ОСОБА_16, ОСОБА_17, ОСОБА_18, ОСОБА_19, ОСОБА_20, ОСОБА_21, ОСОБА_22, ОСОБА_23, ОСОБА_24, ОСОБА_25 до ПП "Степ" про розірвання договорів оренди, за касаційною скаргою ПП "Степ" на рішення Світловодського міськрайонного суду Кіровоградської області від 5 серпня 2010 року та ухвалу колегії суддів судової палати у цивільних справах апеляційного суду Кіровоградської області від 7 жовтня 2010 року .
Копію ухвали разом із доданими до касаційної скарги матеріалами направити скаржникові.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ О.О.Дьоміна