АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Справа № 22-ц-1818/11
Головуючий по 1 інстанції
Категорія : на ухвалу
Ткаченко С.Є.
Доповідач в апеляційній інстанції
Бородійчук В. Г.
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
25 липня 2011 року
( Додатково див. ухвалу Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ (rs21115705) )
Колегія суддів судової палати в цивільних справах апеляційного суду Черкаської області в складі:
головуючого
Бородійчука В.Г.
суддів
Василенко Л.І., Демченка В.А.
при секретарі
Константин В.М.
розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Черкаси апеляційну скаргу представника публічного акціонерного товариства "Комерційний банк "Надра" - ОСОБА_6 на ухвалу Чигиринського районного суду Черкаської області від 14 червня 2011 року по справі за позовом публічного акціонерного товариства "Комерційний банк "Надра" до ОСОБА_7 про стягнення заборгованості за кредитним договором.
Вивчивши матеріали справи, заслухавши представника ПАТ КБ "Надра", колегія суддів,-
в с т а н о в и л а :
09 червня 2011 року позивач звернувся з позовом до відповідача про стягнення заборгованості за кредитним договором в сумі 160 563,67 грн..
Ухвалою Чигиринського районного суду Черкаської області від 14 червня 2011 року позовну заяву ПАТ КБ "Надра" повернуто позивачу.
В апеляційній скарзі ПАТ КБ "Надра" просить скасувати ухвалу Чигиринського районного суду Черкаської області від 14 червня 2011 року як незаконну та направити матеріали справи для продовження розгляду до суду першої інстанції.
Перевіривши матеріали справи, доводи апеляційної скарги, колегія суддів дійшла до висновку, що апеляційна скарга підлягає до відхилення.
Відповідно до вимог п.1 ч. 1 ст. 312 ЦПК України розглянувши скаргу на ухвалу суду першої інстанції, апеляційний суд відхиляє скаргу і залишає ухвалу без змін, якщо судом першої інстанції постановлено ухвалу з додержанням вимог закону.
Відповідно до вимог ч. 1 ст. 109 ЦПК України позови до фізичної особи пред’являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її перебування.
Як вбачається з матеріалів справи, а саме адресної довідки № 2601 від 14 червня 2011 року (а.с. 16) ОСОБА_7 було знято з реєстрації 22 серпня 2009 року по рішенню суду.
Позивачем не було надано суду належних доказів місця проживання чи місця реєстрації ОСОБА_7 на момент звернення до суду з позовом та відповідно не надано доказів того, що справа дійсно підсудна Чигиринському районному суду Черкаської області.
Таким чином, суд першої інстанції правомірно відмовив у відкритті провадження у справі відповідно до вимог чинного законодавства та у відповідності до вимог ч. 1 ст. 109 ЦПК України.
ухвала суду є законною та обґрунтованою і відповідає по своєму змісту нормам чинного законодавства. Доводи апелянта не є суттєвими, були предметом дослідження суду і не дають підстав для задоволення апеляційної скарги.
Керуючись ст. 312 ЦПК України колегія суддів, -
у х в а л и л а :
Апеляційну скаргу представника публічного акціонерного товариства "Комерційний банк "Надра" - ОСОБА_6 на ухвалу Чигиринського районного суду Черкаської області від 14 червня 2011 року відхилити.
Ухвалу Чигиринського районного суду Черкаської області від 14 червня 2011 року по справі за позовом публічного акціонерного товариства "Комерційний банк "Надра" до ОСОБА_7 про стягнення заборгованості за кредитним договором залишити без змін.
Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення і може бути оскаржена до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ в касаційному порядку протягом двадцяти днів з дня набрання нею законної сили.
Головуючий :
Судді :