Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
15 червня 2011 року
м. Київ
( Додатково див. рішення Долинського районного суду Кіровоградської області (rs11233171) ) ( Додатково див. ухвалу апеляційного суду Кіровоградської області (rs12657233) )
Колегія суддів Судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
Колодійчука В.М., Мартинюка В.І., Ткачука О.С.,
розглянувши в попередньому судовому засіданні справу за позовом публічного акціонерного товариства "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" до ОСОБА_4 про стягнення заборгованості за кредитним договором, за касаційною скаргою ОСОБА_4 на заочне рішення Долинського районного суду Кіровоградської області від 7 вересня 2010 року та ухвалу апеляційного суду Кіровоградської області від 1 грудня 2010 року,
в с т а н о в и л а:
Заочним рішенням Долинського районного суду Кіровоградської області від 7 вересня 2010 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду Кіровоградської області від 1 грудня 2010 року, зазначений позов публічного акціонерного товариства "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" задоволено. Стягнуто з ОСОБА_4 на користь публічного акціонерного товариства "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" 77946 грн. 79 коп. заборгованості по кредитному договору. Вирішено питання про судові витрати.
У касаційній скарзі ОСОБА_4 просить скасувати ухвалені в справі судові рішення, посилаючись на порушення судами норм матеріального та процесуального права, справу направити на новий розгляд до суду першої інстанції.
Вивчивши матеріали справи, перевіривши доводи касаційної скарги, колегія суддів Судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ вважає, що касаційна скарга підлягає відхиленню з огляду на наступне.
Згідно з ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
Відповідно до вимог ст. 335 ЦПК України під час розгляду справи в касаційному порядку суд перевіряє в межах касаційної скарги правильність застосування судом першої або апеляційної інстанції норм матеріального чи процесуального права і не може встановлювати або вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Оскільки доводи касаційної скарги не дають підстав для висновку, що при розгляді справи судами першої та апеляційної інстанцій допущено порушення норм матеріального та процесуального права, які передбачені ст.ст. 338- 341 ЦПК України, як підстави для скасування судових рішень, колегія суддів вважає за необхідне касаційну скаргу відхилити. Наведені у касаційній скарзі доводи висновків суду не спростовують.
Керуючись ч. 3 ст. 332 ЦПК України, колегія суддів Судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
у х в а л и л а:
Касаційну скаргу ОСОБА_4 відхилити.
Заочне рішення Долинського районного суду Кіровоградської області від 7 вересня 2010 року та ухвалу апеляційного суду Кіровоградської області від 1 грудня 2010 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді:
В.М. Колодійчук
В.І. Мартинюк
О.С. Ткачук