Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
20 травня 2011 року
м. Київ
( Додатково див. рішення Ялтинського міського суду Автономної Республіки Крим (rs7171110) ) ( Додатково див. рішення апеляційного суду Автономної Республіки Крим (rs12471462) )
Колегія суддів Судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:
головуючого: Дьоміної О.О.
суддів: Гончара В.П.
Кузнєцова В.О., -
розглянувши в попередньому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_2 до товариства з обмеженою вiдповiдальнiстю "Санаторiй Утьос" про стягнення суми заборгованості, за касаційною скаргою товариства з обмеженою відповідальністю "Санаторiй Утьос" на рішення апеляційного суду Автономної Республіки Крим від 15 листопада 2010 року,
в с т а н о в и л а:
Рішенням Ялтинського міського суду від 25 грудня 2009 року в позові відмовлено.
Рішенням апеляційного суду Автономної Республіки Крим від 15 листопада 2010 року рішення суду першої інстанції скасовано, позов задоволено, стягнуто з товариства з обмеженою відповідальністю "Санаторiй Утьос" на користь ОСОБА_2 суму боргу 972 093 грн. 90 коп., 3% річних від простроченої суми - 5377 грн. 68 коп., пеню за невиконання умов договору - 221 418 грн. 46 коп.
У касаційній скарзі товариство з обмеженою відповідальністю "Санаторiй Утьос" просить скасувати, посилаючись на невідповідність висновків суду обставинам справи, неправильне застосування судом норм матеріального права, порушення норм процесуального права.
Вивчивши матеріали справи, перевіривши доводи касаційної скарги, колегія суддів Судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ вважає, що касаційна скарга підлягає відхиленню з огляду на наступне.
Згідно з ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
Відповідно до вимог ст. 335 ЦПК України під час розгляду справи в касаційному порядку суд перевіряє в межах касаційної скарги правильність застосування судом першої або апеляційної інстанції норм матеріального чи процесуального права і не може встановлювати або вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Встановлено й це вбачається з матеріалів справи, що судове рішення ухвалене з додержанням норм матеріального та процесуального права.
Наведені в касаційній скарзі доводи висновків судів не спростовують.
Керуючись ч. 3 ст. 332 ЦПК України, колегія суддів Судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
у х в а л и л а:
Касаційну скаргу товариства з обмеженою відповідальністю "Санаторiй Утьос" відхилити, рішення апеляційного суду Автономної Республіки Крим від 15 листопада 2010 року залишити без зміни.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Головуючий
судді:
Дьоміна О.О.
Гончар В.П.
Кузнєцов В.О.