АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ
Головуючий суду першої інстанції Красіков С.І.
Суддя-доповідач суду апеляційної інстанції Кустова І.В.
Р І Ш Е Н Н Я
І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И
/Додаткове/
11 травня 2011 року Справа № 22-ц/0191/468/2011
( Додатково див. ухвалу Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ (rs18633882) ) ( Додатково див. рішення Ленінського районного суду Автономної Республіки Крим (rs12588066) )
колегія суддів судової палати у цивільних справах Апеляційного суду Автономної Республіки Крим у місті Феодосії в складі:
головуючого, судді Кустової І.В.,
суддів Притуленко О.В.,
Ломанової Л.О.
при секретарі Короткові Д.К.,
розглянувши у відкритому судовому засіданні питання про ухвалення додаткового рішення у цивільній справі за позовом ОСОБА_4 до Міністерства оборони України, військового радгоспу "Азовський" Міністерства оборони України про визнання незаконними та скасування наказів, стягнення заробітної плати та допомоги по тимчасовій непрацездатності,
В С Т А Н О В И Л А:
У травні 2010 року ОСОБА_4 звернувся до суду із позовом до відповідачів в якому просив визнати незаконними та скасувати наказ Міністерства оборони України
№ 509 від 09 жовтня 2009 року та наказ тимчасово виконуючого обов’язки військового радгоспу "Азовський" Міноборони ОСОБА_5 № 34-к від 24 березня 2010 року, стягнути з військового радгоспу "Азовський" Міноборони на його користь заробітну плату та допомогу по тимчасовій непрацездатності за період вересень – грудень 2009 року у розмірі 8 450,81 грн.
рішенням Ленінського районного суду АР Крим від 26 листопада 2010 року у задоволенні позову відмовлено.
рішенням Апеляційного суду АР Крим у м. Феодосії від 27 квітня 2011 року зазначене рішення суду скасовано, ухвалено у справі нове рішення, яким позов задоволений: визнано незаконним та скасовано пункт 1 наказу Міністра оборони України № 509 від 09 жовтня 2009 року про скасування наказу Міністра оборони України від 17 червня 2008 року № 282 "Про призначення керівника радгоспу "Азовський"; визнано незаконним та скасовано пункт 1 та 2 наказу виконуючого обов’язки директора Військового радгоспу "Азовський" Міністерства оборони України № 34-к від 24 березня 2010 року про скасування наказів щодо продовження чергової відпустки ОСОБА_4 та визнання недійсним запису № 30 у його трудової книжці. Вирішено питання щодо розподілу судових витрат.
Як вбачається з матеріалів справи, при апеляційному розгляді справи також розглянуто питання про стягнення з Військового радгоспу "Азовський" Міноборони на користь позивача заробітної плати у розмірі 8 450,81 грн. та допомоги по тимчасовій непрацездатності за період вересень – грудень 2009 року, з приводу чого сторони подавали докази і давали пояснення, проте, щодо цих позовних вимог рішення не ухвалено.
Відповідно до вимог статті 220 Цивільного процесуального кодексу України суд, що ухвалив рішення, може за заявою осіб, які беруть участь у справі, чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення, якщо стосовно якої-небудь позовної вимоги, з приводу якої сторони подавали докази і давали пояснення, не ухвалено рішення.
Апеляційний суд має право ухвалити додаткове рішення, якщо він скасував рішення суду першої інстанції та ухвалив нове рішення чи змінив його за наявності підстав, передбачених статтею 220 Цивільного процесуального кодексу України.
На підставі наведеного, керуючись статтями 220, 304 Цивільного процесуального кодексу України колегія суддів судової палати у цивільних справах Апеляційного суду Автономної Республіки Крим у місті Феодосії,
В И Р І Ш И Л А:
Ухвалити у цивільній справі за позовом ОСОБА_4 до Міністерства оборони України, Військового радгоспу "Азовський" Міністерства оборони України про визнання незаконними та скасування наказів, стягнення заробітної плати та допомоги по тимчасовій непрацездатності додаткове рішення, яким
стягнути з Військового радгоспу "Азовський" Міністерства оборони України на користь ОСОБА_4 заробітну плату у сумі 3096 грн. та суму допомоги по тимчасовій непрацездатності у розмірі 5354 грн. 81 коп., усього 8 450 грн. 81 коп.
рішення апеляційного суду набирає законної сили з моменту проголошення, однак може бути оскаржене до суду касаційної інстанції протягом двадцяти днів з дня набрання законної сили.
Судді
І.В. Кустова
О.В. Притуленко
Л.О. Ломанова