Апеляційний суд Закарпатської області
У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
3 листопада 2010 року м. Ужгород
( Додатково див. ухвалу Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ (rs14402328) )
Колегія суддів судової палати в цивільних справах
апеляційного суду Закарпатської області у складі:
головуючої – Боднар О.В.
суддів – Власова С.О., Кожух О.А.
при секретарі – Медяник Л.В.
з участю - ОСОБА_1, ОСОБА_2, предс тавників ПАТ "Банк Форум" Сличка М.І., Муски І.І.,
розглянувши у відкритому судовому засіданні за апеляційною скаргою представника ПАТ "БАНК ФОРУМ" Михалківа Богдана Степановича на рішення Іршавського районного суду від 19 травня 2010 року справу за позовом ОСОБА_1 до Іршавського районного сільськогосподарського підприємства КП "Іршавкомунгосп", третя особа Ужгородська філія АКБ "Форум", про визнання недійсним договору іпотеки, -
У С Т А Н О В И Л А :
Рішенням Іршавського районного суду від 19 травня 2010 року позов задоволено. Визнано недійсним договір іпотеки від 17.01.2008 року серії BKG № 905120, укладений між АКБ "Форум" та Іршавським районним сільськогосподарським підприємством КП "Іршавкомунгосп". Стягнуто з ОСОБА_6 на користь ОСОБА_1 51 грн. судового збору та 37 грн. витрат на ІТЗ.
В апеляційній скарзі представник ПАТ "БАНК ФОРУМ" з посиланням на порушення судом норм матеріального і процесуального права просить рішення суду першої інстанції скасувати та ухвалити нове рішення, яким у позові відмовити.
Розглянувши доводи скарги та перевіривши матеріали справи, апеляційний суд визнав, що скарга задоволенню не підлягає з таких підстав.
Встановивши під час розгляду справи, що постановою Іршавського районного суду від 16 вересня 2009 року, яка набрала законної сили, директор КП "Іршавське районне сільськогосподарське підприємство "Іршавкомунгосп" Митровці І.М. був визнаний винним у тому, що зловживаючи службовим станом в порушення вимог 3 розділу статуту КП з корисливих мотивів, діючи в особистих інтересах та інтересах сина ОСОБА_6 щодо забезпечення повернення останнім кредиту в розмірі 495 тисяч гривень, отриманого згідно договору № 0043/07/26-KLI від 17 січня 2008 року, підписав та завірив круглою печаткою КП фіктивний витяг з протоколу засновників вказаного підприємства від 20 вересня 2007 року про передачу майна КП у заставу, на підставі якого незаконно уклав договір іпотеки, суд першої інстанції обґрунтовано задовольнив позовні вимоги та визнав цей договір недійсним.
Ухвалене судом рішення відповідає вимогам ст.ст. 213- 215 ЦПК України і передбачених ст.ст.309-310 цього Кодексу підстав для його скасування немає.
Доводи скарги висновків, наведених у рішенні, не спростовують, тому до уваги взяті бути не можуть
На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 307, 308 ЦПК України, колегія суддів, -
У Х В А Л И Л А:
Апеляційну скаргу представника ПАТ "БАНК ФОРУМ" Михалківа Богдана Степановича відхилити.
Рішення Іршавського районного суду від 19 травня 2010 року залишити без змін.
Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення.
Ухвала може бути оскаржена у касаційному порядку протягом двадцяти днів з дня набрання законної сили шляхом подачі касаційної скарги безпосередньо до суду касаційної інстанції.
С у д д і:
Власов С.О.
Боднар О.В.
Кожух О.А.