Апеляційний суд Автономної Республіки Крим
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
20 січня 2009 року
( Додатково див. рішення Київського районного суду м. Сімферополя (rs4253918) ) ( Додатково див. ухвалу Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ (rs24439679) )
колегія суддів судової палати у цивільних справах Апеляційного суду Автономної Республіки Крим в складі:
Головуючого, судді - Сінані О.М.
Суддів: Даніла Н.М., М'ясоєдової Т.М.
При секретарі: Троян К.В.
розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Сімферополі цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення аліментів,
за апеляційною скаргою ОСОБА_2 на рішення Київського районного суду м. Сімферополя Автономної Республіки Крим від 11 листопада 2008 року,
Встановила:
У вересні 2008 року ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до ОСОБА_2 про стягнення аліментів, мотивуючи тим, що від шлюбу вони мають неповнолітню дитину - Ролана, 09 травня 2006 року народження, що перебуває на її утриманні, мотивуючи тим, що відповідач добровільно матеріальної допомоги на утримання дитини не надає, хоча має доходи від сумісного з батьками бізнесу і може платити аліменти у твердій грошовій сумі. Просила стягнути з відповідача аліменти у сумі 1000 грн. щомісячно.
Рішенням Київського районного суду м. Сімферополя АРК від 11 листопада 2008 року позов задоволено частково: стягнуто з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_1 аліменти на утримання неповнолітньої дитини - ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, у розмірі 700 грн. щомісячно, починаючи з 09 вересня 2008 року до досягнення дитиною повноліття.
Не погодившись з зазначеним рішенням суду, ОСОБА_2 надіслав до суду апеляційну скаргу, в якій просить рішення суду змінити, зменшити розмір аліментів, посилаючись на те, що рішення суду ухвалено за неповно з'ясованими обставинами, які мають значення для розгляду справи.
Заслухавши доповідь судді-доповідача, пояснення сторін, дослідивши матеріали справи, обговоривши підстави апеляційної скарги, судова колегія вважає її такою, що не підлягає задоволенню.
Задовольняючи позовні вимоги частково та стягуючи аліменти у твердій грошовій сумі по 700 грн. щомісячно, суд першої інстанції виходив з матеріального становища відповідача, у якого відсутній постійний дохід, що узгоджується з вимогами ч.1 ст. 184 Сімейного кодексу України. При цьому судом також враховано, що на утриманні відповідача інших дітей не має.
З такими висновками суду першої інстанції погоджується колегія суддів, оскільки вони відповідають матеріалам справи та вимогам закону.
У зв'язку з викладеним, доводи апеляційної скарги не знайшли свого підтвердження в суді апеляційної інстанції, тому вони не можуть бути взяті до уваги.
Справа №22-ц- 982/2009 р. Головуючий у першій Інстанції Діденко Д.О.
Доповідач Даніла Н.М.
Враховуючи наведене, судова колегія вважає, що рішення суду першої інстанції прийнято з урахуванням вимог законодавства, та виходячи з принципів добросовісності, справедливості та розумності, тому підстав для його скасування не має.
Керуючись ст.ст. 303, 304, 307, 308, 313, 314, 317, 319, 325 ЦПК України колегія суддів судової палати з цивільних справ, -
УХВАЛИЛА:
Апеляційну скаргу ОСОБА_2 відхилити.
Рішення Київського районного суду м. Сімферополя Автономної Республіки Крим від 11 листопада 2008 року залишити без змін.
Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення і може бути оскаржена в касаційному порядку у Верховний Суд України протягом двох місяців.