Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області
Р І Ш Е Н Н Я
І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И
Справа №2-1233/11
30 січня 2012 року м. Надвірна
( Додатково див. ухвалу Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ (rs27192273) ) ( Додатково див. ухвалу апеляційного суду Івано-Франківської області (rs21845865) )
Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області
в складі головуючого –судді Грещука Р.П.
секретаря –Юрчило Л.М.,
з участю відповідачки –ОСОБА_1,
розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за позовом КП "Надвірнянський житловик"до ОСОБА_1 про стягнення 1086 грн. 16 коп. заборгованості за утримання будинку і прибудинкової території, -
В С Т А Н О В И В:
КП "Надвірнянський житловик"звернулося в суд з позовом до ОСОБА_1 про стягнення 1086 грн. 16 коп. заборгованості за утримання будинку і прибудинкової території.
Свої вимоги мотивує тим, відповідачка, власник квартири АДРЕСА_1 більше трьох років не вносить плату за обслуговування будинку і прибудинкової території, не зважаючи на неодноразові усні та письмові попередження КП "Надвірнянський житловик", всупереч положень житлового законодавства та допустила заборгованість станом на 10.10.2011 року в сумі 1086 грн. 16 коп.
Згідно Закону України "Про приватизацію державного житлового фонду" (2482-12) власники квартир зобов’язані брати участь у загальних витратах, пов’язаних з утриманням будинку і прибудинкової території, а відповідно до вимог цивільного кодексу України, зобов’язання має виконуватись належним чином.
Просить суд постановити рішення, яким стягнути з відповідачки ОСОБА_1 1086 грн. 16 коп. заборгованості за квартирну плату, утримання будинку і прибудинкової території.
В судовому засіданні представник позивача позовні вимоги зменшила, просить стягнути з відповідачки 694 грн. 09 коп. та судові витрати по справі.
Відповідачка ОСОБА_1 в судовому засіданні вимоги КП "Житловик"не визнала. Суду пояснила, що КП "Надвірнянський житловик"жодних послуг по утриманні будинку, що розташований в АДРЕСА_1, де знаходиться її квартира, не надає. Тому немає підстав для стягнення з неї будь- яких коштів.
Просить суд відмовити в задоволенні позовних вимог КП "Надвірнянський житловик".
Суд, дослідивши докази, надані сторонами на виконання вимог ст.ст. 56, 60 ЦПК України, і які сторони вважають достатніми для обгрунтування і заперечення своїх вимог, та, з’ясувавши фактичні обставини справи, а також за своїм внутрішнім переконанням, що грунтується на всебічному, повному, об’єктивному та безпосередньому дослідженні обставин справи, прийшов до висновку, що позов підлягає до задоволення в сумі 694 грн. 09 коп. з наступних підстав.
Згідно ст. 67 ЖК України комунальні послуги зобов’язаний сплачувати користувач у встановленому порядку. В силу ст. 68 ЖК України така оплата проводиться щомісячно.
Матеріальне становище користувачів не звільняє їх від виконання зобов’язань.
В судовому засіданні встановлено, що відповідно до рішення Надвірнянської м/Ради від 26.06.2008 року затверджено перелік послуг з утримання будинків та прибудинкових територій комунального сектору КП "Надвірнянський житловик"та встановлено тарифи на послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій.
З’ясовано також, що позивачем- КП "Надвірнянський житловик" надавалися не всі послуги по утриманні будинку, що в АДРЕСА_1 Дана обставина не заперечується і представником позивача.
В суді доведено тільки факт несплати відповідачкою заборгованості за надані позивачем послуги по вивозу та утилізації сміття в сумі 694 грн.09 коп., тому тільки дана сума підлягає стягненню з ОСОБА_1
Також у відповідності до ст. 88 ЦПК України з відповідачки слід стягнути судові витрати по справі.
Враховуючи наведене, на підставі ст. 67, 68, 162 ЖК України, п. 3 ст. 20 Закону України "Про житлово-комунальні послуги", ст.ст. 11, 15, 16, 509, 526 ЦК України та керуючись ст.ст. 208, 212- 215, 218, 223 ЦПК України, суд, –
В И Р І Ш И В:
Позов КП "Надвірнянський житловик"- задоволити.
Стягнути з ОСОБА_1 в користь КП "Надвірнянський житловик" р/р 26002148120980, МФО 336235, в ПАТ "Банк Форум", код 34976634 - 694 грн. 09 коп. заборгованості за квартирну плату, утримання будинку і прибудинкової території та 30 грн. витрат на інформаційно-технічне забезпечення розгляду цивільних справ.
Стягнути з ОСОБА_1 в дохід держави 51 грн. судового збору.
рішення суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги, рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.
Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом 10 днів з дня його проголошення до апеляційного суду Івано-Франківської області через Надвірнянський районний суд.
Суддя
Грещук Р.П.