Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області
РІШЕННЯ
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
"11"січня 2012 року
Справа № 2-691/12 р.
( Додатково див. ухвалу Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ (rs29685668) ) ( Додатково див. рішення апеляційного суду Кіровоградської області (rs22627301) )
Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області в складі:
головуючого судді –Баранець А.М.
при секретарі –Завяловій Н.В.,
розглянув цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розподіл спільного майна подружжя та зустрічну позовну заяву ОСОБА_2 до ОСОБА_1 де третя особа ОСОБА_3 про розподіл спільного майна подружжя,-
ВСТАНОВИВ:
ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом та просить суд розподілити спільне майно набуде з відповідачем мотивуючи тим, що з ОСОБА_2 вона перебувала в шлюбу з 26 вересня 1970 року за час сумісного мешкання ними було набуте майно земельна ділянка 0,05 га., в садовому товаристві "Керамік"м. Світловодськ, земельна ділянка 0,05 га., з дачним двохповерховим будинком в садовому товаристві "Керамік"м.Світловдськ, гараж НОМЕР_1 в товаристві "Дніпро-1", автомобіль "ВАЗ-2101" причеп для автомобіля, мопед "Карпати-2""мопед-Альфа", зварювальний апарат, зазначене майно вони придбали перебуваючи в зареєстрованому шлюбі, просить передати їй 1/3 частини квартири яка належить на праві власності ОСОБА_2, АДРЕСА_1 та гараж в товаристві "Дніпро-1", який необхідний їй для того, що б вона могла зберігати продукти харчування.
У відповідача є гараж в будинку який розташований в садовому товаристві, відповідач проживає з іншою жінкою та забезпечений житлом.
Позивачка в судовому засіданні позовні вимоги підтримала в повному обсязі та просить їх задовольнити.
Відповідач позов визнав частково заявив зустрічний позов в якому просить передати у власність позивачки 1/3 квартири по АДРЕСА_1, а собі залишити автомобіль, гараж,садовий будинок в товаристві "Керамік", причіп до легкового автомобіля,мопед "Дельта",мопед "Карпати".зварювальний апарат з газовим балоном, та іншим господарським інвентарем. Мотивуючи тим, що гараж йому необхідний для того, щоб зберігати автомобіль, садовий будинок на земельній ділянці в товаристві "Керамік"належить йому на праві власності згідно державного акту,також необхідний причіп до легкового автомобіля, вважає,що 1/3 частини приватизованої квартири, що належить йому на праві приватної вартості спів розмірна вартості майна яке він просить визначити йому.
Третя особа ОСОБА_3 суду пояснила, що вона є донькою ОСОБА_2 та ОСОБА_1,та проживає в квартирі по АДРЕСА_1,батько ОСОБА_2, проживав з ними в даній квартирі, батько та мати працювали набували спільне майно,гаражі Дніпро 1 зберігалася консервація яку виготовляла її мама, та інше майно набуте ними за час спільного проживання,батько після того як пішов із сім"ї не дає можливості потрапити до цього гаражу в якому зберігається майно, довготривалий час в квартирі не робився ремонт, меблі на які вказує ОСОБА_2,для того щоб передати у власність її матері не мають не якою товарної цінності. Вона проживає в даній квартирі з чоловіком та з малолітньою дитиною та крім квартири у них не має де зберігати продукти харчування.
Вислухавши думку сторін, дослідивши матеріали справи,суд приходить до наступного висновку,
В судовому засіданні встановлено, що позивачі зареєстрували шлюб 26.09.1970 року.
рішенням Світловодського міськрайонного суду від01.06.2010 року шлю між позивачем та відповідачем розірваний.(а.с.33).
Відповідно до державного акту на право власності на земельну ділянку за ОСОБА_2,зареєстрована земельна ділянка в садовому товаристві Керамік площею 1040,39 кв.м.(а.с.96).
Відповідно до довідки виданої головою Гаражного кооперативу "Дніпро1"ОСОБА_2 є членом гаражного кооперативу "Дніпро 1"та йому належить гараж НОМЕР_1.
В судовому засіданні ОСОБА_2, проти визнання за ОСОБА_1,права власності на 1/3 приватизованої квартири не заперечував, тому суд вважає що в цій частині позов ОСОБА_1 .необхідно задовольнити.
В судовому засідання встановлено,що майно які просять поділити ОСОБА_2 та ОСОБА_1 набуте під час перебування в зареєстрованому шлюбу.
Керуючи ст. 71 СК України,ст. 215 ЦПК України,-
ВИРІШИВ
Виділити ОСОБА_2 та визнати за ним право власності на автомобіль ВАЗ -21011976 року випуску державний номер № НОМЕР_3, садовий будинок на земельній ділянці № 47 площею 0,01 га. В товаристві "Керамік"м. Світловодськ Кіровоградської області, причіп до легкового автомобіля типу ПФ-01 "Фермер"2004 року випуску д/н НОМЕР_2, мопед "Карпати"1972 року випуску без номерного знаку,зварювальний апарат з газовим балоном та іншим господарським інвентарем.
Виділити ОСОБА_1 1/3 частки належної на праві власності ОСОБА_2 в квартирі АДРЕСА_1, гараж НОМЕР_1 гаражно-будівельному кооперативі "Дніпро-1"в м. Світловодськ Кіровоградської області.
На рішення суду може бути подана апеляційна скарга до апеляційного суду Кіровоградської області на протязі 10 діб з моменту проголошення.
Суддя Світловодського
міськрайонного суду
А.М.Баранець