Жовтневий районний суд м. Харкова
РІШЕННЯ
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
28 листопада 2011 року
Справа № 2-2031/2011 р.
( Додатково див. ухвалу Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ (rs28034329) )
Жовтневий районний суд м. Харкова
у складі: головуючого судді Труханович В.В.
при секретарі Редіної Ю.В.
розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Харкові справу за позовом Комунального підприємства "Харківські теплові мережі"до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за послуги теплопостачання, суд -
ВСТАНОВИВ :
Комунальне підприємство "Харківські теплові мережі"звернулось з позовною заявою до відповідача та просить постановити рішення в силу якого стягнути з нього заборгованість за послуги з теплопостачання.
В обґрунтування позовних вимог позивач посилається на те, що відподач є власником квартири, що розташована за адресою АДРЕСА_1, а також абонентом Жовтневої філії комунального підприємства "Харківські теплові мережі", але за період з 1 жовтня 2008 по 1 серпня 2011 він не сплачував за послуги теплопостачання, у результаті чого у нього виникла заборгованість на загальну сумі 2 743 грн. 16 коп.
За вказаний період заяв та скарг від відповідача, адресованих позивачу, щодо наданням послуг не належної якості не поступало, добровільно відповідач заборгованість не погашає.
В судовому засіданні представник позивача ОСОБА_2, яка діє на підставі довіреності від 09.11.2010 року № 38-4262/393 пояснила, що відповідачу належить квартира, що розташована за адресою АДРЕСА_1, опалювальна площа якої складає 25,9 кв. метрів. За період часу з 1 жовтня 2008 по 1 серпня 2011 відповідач не сплачував за послуги теплопостачання. Кімната площею 16 кв. метрів знаходиться у нежилому стані, прилади опалення демонтовані. Неодноразово повідомлявся про необхідність поновити систему опалення.
Відповідач проти позову заперечував, та пояснив, що придбав квартиру у 1998 році з демонтованими приладами опалення. На теперішній час в квартирі прилади опалення відсутні, стояки ізольовані, послуг по опаленню квартири він не отримує.
Суд заслухавши пояснення сторін, перевіривши матеріали справи, враховує, що позов не підлягає задоволенню з наступних підстав.
Так, у судовому засіданні було встановлено, що відповідач по справі є власником квартири, що розташована за адресою: АДРЕСА_1.
Як пояснив в судовому засіданні відповідач ОСОБА_1 у 1998 році ним була придбана дана квартира з демонтованими приладами опалення. На сьогоднішній день система централізованого опалення в квартирі відсутня, послуги від КП "ХТМ"відповідач не отримує.
Дане ствердження відповідача об’єктивно підтверджується актом КП "ХТМ"від 15 жовтня 2008 року та актом від 27 вересня 2007 року дільниці № 45 Жовтневої філії КП "Жилкомсервіс".
Представник позивача в судовому засіданні визнала той факт, що система централізованого опалення в квартирі ОСОБА_1 відсутня.
У відповідності до ч. 16 п. 32 Постанови Кабінету Міністрів України від 21 липня 2005 р. N 630 "Про затвердження Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення та типового договору про надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення" (630-2005-п) - виконавець зобов'язаний - проводити перерахунок розміру плати за надання послуг у разі ненадання їх, надання не в повному обсязі, зниження якості, зокрема відхилення їх кількісних та/або якісних показників від затверджених нормативів (норм) споживання, у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України та визначеному договором.
У відповідності до ст. 60 Цивільно-процесуального кодексу України кожна сторона зобов'язана довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень, крім випадків, встановлених статтею 61 цього Кодексу.
Представник позивача не надав суду жодного доказу, який би підтверджував факт надання позивачем послуги з централізованого опалення до квартири відповідача.
Таким чином, оцінивши належність, допустимість, достовірність кожного наданого сторонами доказу окремо, а також достатність і взаємний зв`язок цих доказів у їх сукупності, суд приходить до висновку, що позовні вимоги КП "ХТМ"не були доведені в судовому засіданні, а тому задоволенню не підлягають
На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 3, 4, 10, 11, 57, 60, 88, 209, 212 - 215 ЦПК України, ст.ст. 160, 162 ЖК України, ст.ст. 509, 526, 527 ЦК України, 25 Закону України "Про теплопостачання" (2633-15) , Правилами надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 21.07.2005.року №630 (630-2005-п) , суд,
ВИРІШИВ :
У задоволенні позову Комунального підприємства "Харківські теплові мережі"до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за послуги теплопостачання –відмовити.
рішення суду може бути оскаржено до апеляційного суду Харківської області через суд першої інстанції шляхом подачі апеляційної скарги протягом 10-ти днів з дня його проголошення, а особами які не були присутні в судовому засіданні у той же строк з моменту одержання його копії.
Суддя
В. В. Труханович