Київський районний суд м. Сімферополя
Р І Ш Е Н Н Я
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
11 листопада 2008р.
Справа № 2-3227/2008р.
( Додатково див. ухвалу апеляційного суду Автономної Республіки Крим (rs9474352) ) ( Додатково див. ухвалу Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ (rs24439679) )
Київський районний суд м. Сімферополя у складі:
головуючого - судді Діденка Д.О.,
при секретарі - Павлюковій О.В.,
розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення аліментів,
ВСТАНОВИВ:
Позивачка звернулася до суду з позовом до ОСОБА_2 про стягнення аліментів, мотивуючи свої вимоги тим, що 20.02.2008р. видане свідоцтво про розірвання шлюбу між нею та відповідачем, від якого вони мають неповнолітню дитину - ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1р. народження. Відповідач матеріальної допомоги дитині не надає. Відповідач має нерегулярний дохід, у зв'язку з чим, вона просила стягнути з нього аліменти в розмірі 1000 грн. щомісячно до досягнення дитиною повноліття.
В судовому засіданні позивачка позов підтримала та пояснила, що вона дитина хворіє і потребує матеріальної допомоги. Вона, не дивлячись на те, що дитині ще не виповнилося навіть 3 рокі, змушена піти працювати, щоб утримувати дитину. Її заробітна плата складає 400 грн. на місяць, що недостатньо для утримання дитини. Просила вимоги задовольнити, стягнути аліменти у сумі 1000 грн. на її користь на утримання неповнолітнього сина.
Відповідач в судовому засіданні позов визнав частково та пояснив, що він не працює, дитині матеріально допомагає і вважає, що достатньою для утримання дитини буде сума аліментів у розмірі 500 грн. щомісячно.
Заслухавши сторони, дослідивши матеріали справи, суд вважає, що позов обгрунтований та підлягає частковому задоволенню.
В судовому засіданні встановлено, що 20.02.2008р. видане свідоцтво про розірвання шлюбу між нею та відповідачем, від якого вони мають неповнолітню дитину - ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1р. народження, що підтверджується свідоцтвом про народження, виданим 19.05.2006р. відділом РАР м. Сімферополя.
Відповідач не працює, має нерегулярний, мінливий дохід. Інших дітей на утриманні відповідач не має, позивачка отримує заробітну плату у розмірі 400 грн., що на думку суду не є достатнім для повноцінного задоволення необхідних потреб дитини. За таких підстав, враховуючи матеріальне становище платника аліментів, суд вважає, що з нього підлягають стягненню аліменти у твердій грошовій сумі у розмірі 700 грн..
На підставі ст.ст. 180, 182, 184 СК України, керуючись ст.ст. 10, 11, 60, 209, 212 - 215 ЦПК України, суд,-
в и р і ш и в:
позов задовольнити частково.
Стягнути з ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2року народження на користь ОСОБА_1 аліменти на утримання неповнолітньої дитини - ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1р. народження, в розмірі 700 грн. щомісячно, починаючи з 09.09.2008р. до досягнення дитиною повноліття.
Допустити негайне виконання рішення в частині стягнення аліментів за один місяць.
Стягнути з ОСОБА_2 на користь держави судовий збір у сумі 51 грн. та витрати на інформаційно - технічне забезпечення розгляду справи на рахунок місцевого бюджету у сумі 30 грн.
Заяву про апеляційне оскарження рішення може бути подано протягом десяти днів з дня проголошення рішення, апеляційну скаргу на рішення - протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження до колегії суддів судової палати по цивільних справах Апеляційного суду АР Крим через Київський районний суд м. Сімферополя.
Суддя: