КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД
У Х В А Л А
20 серпня 2013 року м. Київ
Справа №826/10074/13-а
( Додатково див. ухвалу Вищого адміністративного суду України (rs35333142) )
Суддя Київського апеляційного адміністративного суду Файдюк В.В., перевіривши апеляційну скаргу Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Сердолік" на ухвалу Окружного адміністративного суду м. Києва від 01 липня 2013 року у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5 до Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Сердолік", Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Дарницької районної у м. Києві державної адміністрації про скасування державної реєстрації, -
В С Т А Н О В И В :
Ухвалою Окружного адміністративного суду м. Києва від 01 липня 2013 року адміністративний позов ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5 до ОСББ "Сердолік", Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Дарницької районної у м. Києві державної адміністрації про скасування державної реєстрації - залишено без руху.
На вказану ухвалу суду ОСББ "Сердолік" подано апеляційну скаргу.
Ухвалою Київського апеляційного адміністративного суду від 17 липня 2013 року зазначена апеляційна скарга була залишена без руху, у зв'язку з тим, що апелянтом не було додано до апеляційної скарги доказ сплати судового збору. Надано строк для усунення недоліків до 17 серпня 2013 року.
Перевіривши матеріали справи, вважаю, що апеляційна скарга не може бути прийнята до провадження та підлягає поверненню апелянту з наступних підстав.
З наявного в матеріалах справи повідомлення про вручення поштового відправлення вбачається, що ухвала Київського апеляційного адміністративного суду від 17 липня 2013 року була отримана апелянтом 22 липня 2013 року.
Між тим, до вказаного в судовому рішенні строку, апелянт недоліків своєї апеляційної скарги не усунув.
Відповідно до ч. 6 статті 187 Кодексу адміністративного судочинства України - до апеляційної скарги додаються її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі. До апеляційної скарги додається документ про сплату судового збору, а також копії доданих до неї письмових матеріалів відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.
Відповідно до ч. 3 статті 189 КАС України - до апеляційної скарги, яка не оформлена відповідно до вимог, встановлених статтею 187 цього Кодексу, застосовуються правила статті 108 цього Кодексу.
Відповідно до п. 1 ч. 3 статті 108 КАС України - позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху.
Оскільки, вищевказані обставини перешкоджають прийняттю апеляційної скарги до провадження суду апеляційної інстанції, апеляційна скарга підлягає поверненню апелянту.
Також необхідно зазначити, що 08 серпня 2013 року на адресу Київського апеляційного адміністративного суду надійшла заява позивачів, в якій вони просять відкликати свою позовну заяву.
Так, відповідно до п. 4 ч. 1 статті 199 КАС України - за наслідками розгляду апеляційної скарги на ухвалу суду першої інстанції, суд апеляційної інстанції має право скасувати ухвалу суду і залишити позовну заяву без розгляду або закрити провадження у справі.
Відповідно до ч. 1 статті 203 КАС України - постанова або ухвала суду першої інстанції скасовується в апеляційному порядку і позовна заява залишається без розгляду або провадження у справі закривається з підстав, встановлених відповідно статтями 155 і 157 цього Кодексу.
Згідно з п. 5 ч. 1 статті 155 КАС України - суд своєю ухвалою залишає позовну заяву без розгляду, якщо надійшло клопотання позивача про відкликання позовної заяви.
Виходячи з системного тлумачення зазначених положень законодавства вбачається, що питання про відкликання позовної заяви може бути розглянуто колегією суддів в судовому засіданні лише після відкриття апеляційного провадження в справі.
Враховуючи зазначене та наведені вище обставини, що унеможливлюють відкриття апеляційного провадження в даній справі, суд приходить до висновку про необхідність відмови в задоволенні заяви позивачів про відкликання позовної заяви.
Керуючись ст.ст. 108, 155, 187, 189 КАС України,
У Х В А Л И В :
В задоволенні заяви ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5 про відкликання позовної заяви - відмовити.
Апеляційну скаргу Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Сердолік" на ухвалу Окружного адміністративного суду м. Києва від 01 липня 2013 року у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5 до Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Сердолік", Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Дарницької районної у м. Києві державної адміністрації про скасування державної реєстрації - повернути апелянту.
Ухвала набирає законної сили в порядку, встановленому статтею 254 КАС України та може бути оскаржена безпосередньо до адміністративного суду касаційної інстанції в порядку і строки, встановлені статтею 212 КАС України.
Суддя
Файдюк В.В.