ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
Суддя Верховного Суду України Жайворонок Т.Є., розглянувши 11 червня 2010 року касаційну скаргу Кримської республіканської установи "Центр профілактики та боротьби зі СНІДом" на рішення Апеляційного суду Автономної Республіки Крим від 15 лютого 2010 року в справі за позовом ОСОБА_1 до Кримської республіканської установи "Центр профілактики та боротьби зі СНІДом", голови комісії по трудовим спорам Кримської республіканської установи "Центр профілактики та боротьби зі СНІДом", головного лікаря Кримської республіканської установи "Центр профілактики та боротьби зі СНІДом" про визнання незаконними наказу про звільнення та рішення засідання комісії по трудовим спорам і їх скасування, зобов’язання поновити на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та відшкодування моральної шкоди,
в с т а н о в и в:
Рішенням Залізничного районного суду м. Сімферополя Автономної Республіки Крим від 4 листопада 2009 року в задоволенні позовних вимог ОСОБА_1 про визнання незаконними наказу про звільнення та рішення засідання комісії по трудовим спорам і їх скасування, зобов’язання поновити на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та відшкодування моральної шкоди відмовлено.
Рішенням Апеляційного суду Автономної Республіки Крим від 15 лютого 2010 року рішення суду першої інстанції скасовано, ухвалено нове рішення, яким позовні вимоги ОСОБА_1 про визнання незаконними наказу про звільнення та рішення засідання комісії по трудовим спорам і їх скасування, зобов’язання поновити на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та відшкодування моральної шкоди задоволено частково. Визнано незаконними наказ №12 від 1 лютого 2008 року, рішення комісії по трудових спорах від 14 березня 2008 року та їх скасовано. Поновлено ОСОБА_1 на посаді лікаря-епідеміолога Кримської республіканської установи "Центр профілактики та боротьби зі СНІДом". Стягнуто з Кримської республіканської установи "Центр профілактики та боротьби зі СНІДом" на користь ОСОБА_1 середній заробіток за час вимушеного прогулу з 1 лютого 2008 року по 15 лютого 2010 року в розмірі 27 095 грн. 60 коп., моральну шкоду в розмірі 1 000 грн. Рішення суду в частині поновлення на роботі та стягнення середньої заробітної плати за один місяць допущено до негайного виконання. У задоволенні решти позовних вимог відмовлено.
У касаційній скарзі Кримська республіканська установа "Центр профілактики та боротьби зі СНІДом" просить скасувати рішення Апеляційного суду Автономної Республіки Крим від 15 лютого 2010 року, посилаючись на неправильне застосування судом норм матеріального права та порушення норм процесуального права.
Касаційна скарга не може бути прийнята до провадження з таких підстав.
Відповідно до п. 5 ч. 3 ст. 328 ЦПК України у разі, якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені в ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи, суддя-доповідач відмовляє у відкритті касаційного провадження у справі.
Обґрунтування касаційної скарги Кримської республіканської установи "Центр профілактики та боротьби зі СНІДом" не містить доводів, які викликають необхідність перевірки матеріалів справи, наведені доводи та зміст оскаржуваного судового рішення також не дають підстави для висновку, що судом при розгляді справи допущені порушення норм процесуального права чи неправильно застосовано норми матеріального права, які передбачені ст. ст. 338 - 341 ЦПК України як підстави для скасування зазначеного судового рішення.
На підставі наведеного та керуючись пунктом 5 частини 3 статті 328 ЦПК України,
у х в а л и в:
Відмовити у відкритті касаційного провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Кримської республіканської установи "Центр профілактики та боротьби зі СНІДом", голови комісії по трудовим спорам Кримської республіканської установи "Центр профілактики та боротьби зі СНІДом", головного лікаря Кримської республіканської установи "Центр профілактики та боротьби зі СНІДом" про визнання незаконними наказу про звільнення та рішення засідання комісії по трудовим спорам і їх скасування, зобов’язання поновити на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та відшкодування моральної шкоди за касаційною скаргою Кримської республіканської установи "Центр профілактики та боротьби зі СНІДом" на рішення Апеляційного суду Автономної Республіки Крим від 15 лютого 2010 року.
Копію ухвали разом з доданими до касаційної скарги матеріалами направити скаржнику.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Верховного Суду України Т.Є. Жайворонок