ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И
11 червня 2010 року м. Київ
Колегія суддів Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України в складі :
головуючого - Прокопчука Ю.В.,
суддів : Барсукової В.М., Перепічая В.С.,
розглянувши справу за позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю "Укртекстиль" про поновлення на роботі, стягнення заробітної плати та відшкодування моральної шкоди,
в с т а н о в и л а:
Рішенням Центрально-Міського районного суду м. Горлівки Донецької області від 29 грудня 2008 року позов задоволено. Скасовано наказ директора ТОВ "Укртекстиль" за № 24/04-03к від 24 квітня 2008 року про звільнення за ст. 41 КЗпП України ОСОБА_1 з посади комірника; стягнуто з ТОВ "Укртекстиль" на користь ОСОБА_1 середньомісячну заробітну плату за час вимушеного прогулу з 24 квітня 2008 року по 29 грудня 2009 року у розмірі 5 570 грн. та 500 грн. на відшкодування моральної шкоди; вирішено питання судових витрат; рішення допущено до негайного виконання.
Рішенням апеляційного суду Донецької області від 23 червня 2009 року рішення суду першої інстанції частково змінено. Поновлено ОСОБА_1 на посаді комірника ТОВ "Укртекстиль" з 24 квітня 2008 року; стягнуто з ТОВ "Укртекстиль" на користь ОСОБА_1 середній заробіток за час вимушеного прогулу з 24 квітня 2008 року до 29 грудня 2008 року у сумі 5 538 грн. 40 коп. Вирішено питання судових витрат.
У касаційній скарзі ОСОБА_2 просить скасувати постановлені судові рішення, посилаючись на їх необґрунтованість та неправильне застосування норм матеріального права й допущені при розгляді справи порушення норм процесуального права, а справу передати на новий розгляд до суду апеляційної інстанції.
Касаційна скарга задоволенню не підлягає.
Згідно з ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального права чи порушення норм процесуального права.
Відповідно до вимог ч. 1 ст. 335 ЦПК України суд касаційної інстанції не може встановлювати або (та) вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні суду, чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Доводи касаційної скарги не дають підстав для висновку, що при розгляді справи суди неправильно застосували норми матеріального права або допустили порушення норм процесуального права, які передбачені ст. 338 ЦПК України, як підстави для зміни або скасування судових рішень. Наведені у касаційній скарзі доводи висновків суду не спростовують.
Ураховуючи вищевикладене, колегія суддів вважає за необхідне касаційну скаргу відхилити.
Керуючись ст. 332 ЦПК України, колегія суддів Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України
у х в а л и л а :
Касаційну скаргу ОСОБА_2 відхилити.
Рішення апеляційного суду Донецької області від 23 червня 2009 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Cудді: Ю.В. Прокопчук В.М. Барсукова В.С. Перепічай