ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И
8 червня 2010 року м. Київ
Колегія суддів Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України в складі :
головуючого - Прокопчука Ю.В.,
суддів : Барсукової В.М.,
Перепічая В.С.,
розглянувши справу за позовом ОСОБА_1 до обласного комунального підприємства "Донецьктеплокомуненерго" виробнича одиниця "Дружківкатепломережа" про визнання причини звільнення неправильною,
в с т а н о в и л а:
Рішенням Дружківського міського суду Донецької області від 26 жовтня 2009 року позов задоволено. Змінено причини звільнення ОСОБА_1 зі звільнення за п. 4 ст. 40 КЗпП України за прогули без поважних причин на звільнення за п. 1 ст. 40 КЗпП України у зв’язку зі скороченням штату; внесено у трудову книжку ОСОБА_1 наступну запис за № 28 від 21 квітня 2009 року "звільнити у зв’язку зі скороченням штатів п. 1 ст. 40 КЗпП України" відповідно до наказу № ВО/к-42 від 13 квітня 2009 року; стягнуто з ОКПО "Донецьктеплокомуненерго ВО "Дружківкатепломережа" на користь держави судовий збір у сумі 51 грн. та 120 грн. витрат на інформаційне-технічне забезпечення розгляду справи.
Рішенням апеляційного суду Донецької області від 12 січня 2010 року рішення суду першої інстанції скасовано та ухвалено нове рішення про відмову у задоволенні позову; стягнуто з ОСОБА_1 на користь держави витрати на інформаційне-технічне забезпечення розгляду справи в сумі 37 грн.
У касаційній скарзі ОСОБА_1 просить скасувати рішення апеляційного суду, посилаючись на його необґрунтованість та неправильне застосування норм матеріального права й допущені при розгляді справи порушення норм процесуального права, а рішення суду першої інстанції залишити в силі.
Касаційна скарга задоволенню не підлягає.
Згідно з ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального права чи порушення норм процесуального права.
Відповідно до вимог ч. 1 ст. 335 ЦПК України суд касаційної інстанції не може встановлювати або (та) вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні суду, чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Доводи касаційної скарги не дають підстав для висновку, що при розгляді справи суд неправильно застосував норми матеріального права або допустив порушення норм процесуального права, які передбачені ст. 338 ЦПК України, як підстави для зміни або скасування судових рішень. Наведені у касаційній скарзі доводи висновків суду не спростовують.
Ураховуючи вищевикладене, колегія суддів вважає за необхідне касаційну скаргу відхилити.
Керуючись ст. 332 ЦПК України, колегія суддів Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України
у х в а л и л а :
Касаційну скаргу ОСОБА_1 відхилити.
Рішення апеляційного суду Донецької області від 12 січня 2010 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Cудді: Ю.В. Прокопчук В.М. Барсукова В.С. Перепічай