ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И
4 червня 2010 року м. Київ
Колегія суддів Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України
в складі:
Левченка Є.Ф., Лихути Л.М., Охрімчук Л.І.,
розглянувши в попередньому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про стягнення аліментів на утримання повнолітнього сина, який продовжує навчання, за касаційною скаргою ОСОБА_1 на ухвалу апеляційного суду Дніпропетровської області від 28 липня 2009 року,
в с т а н о в и л а :
У січні 2009 року ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до
ОСОБА_2. про стягнення аліментів на утримання повнолітнього сина, який продовжує навчання.
Рішенням Заводського районного суду м. Дніпродзержинська від 22 травня 2009 року позов задоволено частково. Стягнуто з ОСОБА_2. аліменти на користь ОСОБА_1 на утримання повнолітнього сина ОСОБА_3. в розмірі
20 % з усіх видів заробітної плати (доходів), але не менше ніж 30 % прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, на період його навчання в Дніпродзержинському індустріальному коледжі Державного вищого навчального закладу "Український державний хіміко-технологічний університет", до 30 червня 2010 року, але не більш як до досягнення ним двадцяти трьох років. Стягнення провадити щомісяця, починаючи з 19 березня 2009 року. В силу ст. 367 ЦПК України рішення по справі в частині стягнення аліментів в межах суми платежу за один місяць допустити до негайного виконання. Вирішено питання стосовно судових витрат.
Ухвалою апеляційного суду Дніпропетровської області від 28 липня
2009 року апеляційну скаргу ОСОБА_2. на рішення Заводського районного суду м. Дніпродзержинська від 22 травня 2009 року повернуто заявнику.
У касаційній скарзі Карпенко О.В. просить скасувати ухвалу апеляційного суду, посилаючись на порушення судом апеляційної інстанції норм процесуального права.
Колегія суддів дійшла висновку, що касаційна скарга не підлягає задоволенню з наступних підстав.
Згідно ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження судового рішення є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права. Не може бути скасоване правильне по суті і справедливе рішення з одних лише формальних міркувань.
Встановлено, і це вбачається з матеріалів справи, що ухвалу апеляційного суду постановлено з додержанням судоми норм процесуального права і доводи скарги їх висновків не спростовують.
Керуючись ст. ст. 331, 332, 335- 337 ЦПК України, колегія суддів Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України
у х в а л и л а :
Касаційну скаргу ОСОБА_1 відхилити.
Ухвалу апеляційного суду Дніпропетровської області від 28 липня 2009 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді Верховного Суду України : Є.Ф. Левченко Л.М. Лихута Л.І.Охрімчук