У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
23 квітня 2010 року м. Київ
Колегія суддів Судової палати у цивільних справах
Верховного Суду України в складі
суддів:          Жайворонок Т.Є., Костенка А.В., Лященко Н.П.,
                 Лихути Л.М., Охрімчук Л.І., Луспеника Д.Д.,
                 Романюка Я.М.,-
розглянувши скаргу ОСОБА_7 про перегляд у зв'язку з винятковими обставинами ухвали Верховного Суду України (rs8516413) від 10 березня 2010 року в справі за позовом ОСОБА_8 до ОСОБА_7, третя особа – комунальне підприємство "Печерська брама", про визнання особи такою, що втратила право користування жилим приміщенням,
в с т а н о в и л а:
Заочним рішенням Печерського районного суду м. Києва від 13 липня 2009 року позовні вимоги ОСОБА_8 про визнання особи такою, що втратила право користування жилим приміщенням, задоволено. Визнано ОСОБА_7 таким, що втратив право користування квартироюАДРЕСА_1.
Рішенням апеляційного суду м. Києва від 25 грудня 2009 року заочне рішення суду першої інстанції скасовано, ухвалено нове рішення, яким в задоволенні позовних вимог ОСОБА_8 про визнання особи такою, що втратила право користування жилим приміщенням, відмовлено.
Ухвалою Верховного Суду України від 10 березня 2010 року касаційну скаргу ОСОБА_8 задоволено, рішення апеляційного суду м. Києва від 25 грудня 2009 року скасовано, залишено в силі заочне рішення Печерського районного суду м. Києва від 13 липня 2009 року.
Не погоджуючись з ухвалою Верховного Суду України від 10 березня 2010 року, ОСОБА_7 звернувся з скаргою про перегляд у зв’язку з винятковими обставинами ухвали Верховного Суду України (rs8516413) від 10 березня 2010 року, посилаючись на неоднакове застосування судом касаційної інстанції одного і того самого положення закону.
Відповідно до ст. 354 ЦПК України судові рішення у цивільних справах можуть бути переглянуті у зв’язку з винятковими обставинами після їх перегляду у касаційному порядку, якщо вони оскаржені з мотивів неоднакового застосування судом (судами) касаційної інстанції одного і того самого положення закону, та визнання судового рішення міжнародною судовою установою, юрисдикція якої визнана Україною, таким, що порушує міжнародні зобов’язання України.
Оскільки наведені в скарзі доводи не містять ознак, які згідно вимог вищевказаної норми є підставами для перегляду справи у зв’язку з винятковими обставинами, скарга задоволенню не підлягає.
Керуючись ст. 356 ЦПК України, колегія суддів Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України,
у х в а л и л а:
У допуску скарги ОСОБА_7 до провадження у зв'язку з винятковими обставинами на ухвалу Верховного Суду України (rs8516413) від 10 березня 2010 року в справі за позовом ОСОБА_8 до ОСОБА_7, третя особа – комунальне підприємство "Печерська брама", про визнання особи такою, що втратила право користування жилим приміщенням, відмовити.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді:
Т.Є. Жайворонок
А.В. Костенко
Л.М. Лихута
Д.Д. Луспеник
Н.П. Лященко
Л.І. Охрімчук
Я.М. Романюк