ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
13 квітня 2010 року м. Київ
Колегія суддів Судової палати у цивільних справах
Верховного Суду України в складі:
суддів: Григор’євої Л.І.,
Балюка М.І., Барсукової В.М., -
розглянувши у попередньому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_3 до Брошнів-Осадської селищної ради, третя особа – ОСОБА_4, про визнання рішення виконавчого комітету Брошнів-Осадської селищної ради недійсним та визнання права на житло за касаційною скаргою виконавчого комітету Брошнів-Осадської селищної ради Рожнятівського району Івано-Франківської області (далі – Виконком) на ухвалу апеляційного суду Івано-Франківської області від 26 листопада 2009 року,
встановила:
У серпні 2009 року ОСОБА_3 звернулася до суду із зазначеним позовом, мотивуючи його тим, що перебуваючи у трудових відносинах з відкритим акціонерним товариством "Брошнівський лісокомбінат" (далі – ВАТ "Брошнівський лісокомбінат") вона з 1996 року проживала в гуртожитку в кімнаті АДРЕСА_1. У квітні 2002 року її було звільнено з роботи у зв’язку зі скороченням чисельності штатів, однак вона залишилася проживати у спірній кімнаті. У 2003 році вона дізналася, що зазначений гуртожиток ВАТ "Брошнівський лісокомбінат" передало в комунальну власність територіальної громади смт Брошнів-Осада. Зазначала, що після передачі територіальній громаді в гуртожитку розпочався капітальний ремонт і вона була змушена була виселитись із займаної кімнати. У 2008 році вона дізналася, що кімната, яку вона займала переобладнано під квартиру, в якій проживає ОСОБА_4 Рішенням Виконкому від 11 листопада 2003 року кімнати гуртожитку першого поверху на АДРЕСА_1 передані під квартири. Вказаним рішенням квартиру № 1, яка утворена з кімнат № 6 та № 7 передана ОСОБА_4 Посилаючись на викладене просила визнати рішення Виконкому від 11 листопада 2003 року недійсним та визнати за нею право на житло в приміщенні будинку АДРЕСА_1.
Рішенням Рожнятівського районного суду Івано-Франківської області від 28 вересня 2009 року в задоволенні позову відмовлено.
Ухвалою апеляційного суду Івано-Франківської області від 26 листопада 2009 року, рішення районного суду скасовано, справу передано на новий розгляд до Рожнятівського районного суду Івано-Франківської.
У поданій до Верховного Суду України касаційній скарзі Виконком просить скасувати ухвалу апеляційного суду та залишити в силі рішення суду першої інстанції, посилаючись на неправильне застосування апеляційним судом норм матеріального права та порушення норм процесуального права.
Згідно з ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження судового рішення є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
Відповідно до вимог ст. 335 ЦПК України суд касаційної інстанції перевіряє в межах касаційної скарги правильність застосування судом першої або апеляційної інстанції норм матеріального чи процесуального права і не може встановлювати або (та) вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні суду, чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Оскільки доводи касаційної скарги та матеріали справи не дають підстав для висновку про порушення судами норм матеріального або процесуального права, а отже, відсутні передбачені ст. ст. 338 - 341 ЦПК України підстави для скасування вказаних судових рішень, колегія суддів вважає за необхідне відхилити касаційну скаргу.
Керуючись ст. ст. 331, 332, 337 ЦПК України, колегія суддів Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України
ухвалила:
Касаційну скаргу виконавчого комітету Брошнів-Осадської селищної ради Рожнятівського району Івано-Франківської області відхилити.
Ухвалу апеляційного суду Івано-Франківської області від 26 листопада 2009 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді: Л.І. Григор’єва М.І. Балюк В.М. Барсукова