ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
2 квітня 2010 року м. Київ
Суддя Верховного Суду України Данчук В.Г. розглянувши касаційну скаргу четвертого воєнізованого гірничорятувального загону Державної воєнізованої гірничорятувальної служби України на рішення Артемівського районного суду м. Луганська від 2 листопада 2009 року та рішення апеляційного суду Луганської області від 27 січня 2010 року у справі за позовом ОСОБА_1 до четвертого воєнізованого гірничорятувального загону Державної воєнізованої гірничорятувальної служби України про визнання незаконним звільнення, поновлення на роботі, стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу, відшкодування моральної шкоди,
в с т а н о в и в:
Рішенням Артемівського районного суду м. Луганська від 2 листопада 2009 року позов задоволено. Поновлено ОСОБА_1 на роботі на посаді респіраторщика четвертого воєнізованого гірничорятувального загону Державної воєнізованої гірничорятувальної служби України з 2 лютого 2009 року, стягнуто з четвертого воєнізованого гірничорятувального загону Державної воєнізованої гірничорятувальної служби України на користь ОСОБА_1. 25 530 грн. 22 коп. заробітної плати за час вимушеного прогулу, 3 тис. грн. на відшкодування моральної шкоди. Зобов’язано четвертий воєнізований гірничорятувальний загін Державної воєнізованої гірничорятувальної служби України здійснити оплату часу непрацездатності ОСОБА_1 з 2 лютого 2009 року до 2 березня 2009 року. Вирішено питання щодо судових витрат.
Рішенням апеляційного суду Луганської області від 27 січня 2010 року рішення суду першої інстанції скасовано в частині позовних вимог про поновлення на роботі та стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу, ухвалено в цій частині нове рішення, яким позов задоволено частково, змінено дату звільнення ОСОБА_1 з посади респіраторщика четвертого воєнізованого гірничорятувального загону Державної воєнізованої гірничорятувальної служби України з 2 лютого 2009 року на 30 жовтня 2009 року, стягнуто з четвертого воєнізованого гірничорятувального загону Державної воєнізованої гірничорятувальної служби України 25 367 грн. 38 коп. заробітної плати за час вимушеного прогулу. В задоволенні решти позовних вимог відмовлено. В іншій частині рішення суду першої інстанції залишено без змін.
У касаційній скарзі четвертий воєнізований гірничорятувальний загін Державної воєнізованої гірничорятувальної служби України просить скасувати зазначені судові рішення, посилаючись на невідповідність висновків судів обставинам справи, неправильне застосування судами норм матеріального права, порушення судами норм процесуального права.
У відкритті касаційного провадження у справі слід відмовити з таких підстав.
Відповідно до частини 3 статті 328 ЦПК України суддя відмовляє у відкритті касаційного провадження, якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені у ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
Із змісту касаційної скарги, оскаржуваних судових рішень, доданих до скарги, вбачається, що наведені в скарзі доводи не дають підстав для висновків про те, що судові рішення ухвалені без додержання норм матеріального і процесуального права, а викладені у скарзі доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
Керуючись п. 5 ч. 3 ст. 328 ЦПК України,
у х в а л и в:
Відмовити четвертому воєнізованому гірничорятувальному загону Державної воєнізованої гірничорятувальної служби України у відкритті касаційного провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до четвертого воєнізованого гірничорятувального загону Державної воєнізованої гірничорятувальної служби України про визнання незаконним звільнення, поновлення на роботі, стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу, відшкодування моральної шкоди .
Копію ухвали та додані до скарги матеріали направити заявнику.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Верховного Суду України В.Г. Данчук