ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И
26 березня 2010 року м. Київ
Суддя Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України
Лихута Л.М.
розглянувши касаційну скаргу представника ОСОБА_2 – ОСОБА_3 на рішення апеляційного суду АР Крим від 2 лютого 2010 року в справі за позовом Орендного підприємства "Кримтеплокомуненерго" до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за теплову енергію,
в с т а н о в и в :
Рішенням Феодосійського міського суду від 4 грудня 2009 року позовні вимоги задоволені частково та з ОСОБА_2 стягнуто 4517грн. 99 коп. заборгованості за спожиту теплову енергію, а також судові витрати по справі.
Рішенням апеляційного суду АР Крим від 2 лютого 2010 року зменшено суму, що підлягає стягненню з ОСОБА_2 до 3002 грн. 47 коп.
У касаційній скарзі представник ОСОБА_2 – ОСОБА_3, просить скасувати рішення апеляційного суду, посилаючись на порушення судом норм процесуального права та неправильне застосування судом норм матеріального права, та відмовити у задоволенні позову.
У відкритті касаційного провадження слід відмовити з наступних підстав.
Згідно із ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального права чи порушення норм процесуального права. Не може бути скасоване правильне по суті та справедливе рішення з одних лише формальних міркувань.
Згідно п. 5 ч. 3 ст. 328 ЦПК України суддя-доповідач відмовляє у відкритті касаційного провадження у справі, якщо касаційна скарга є необгрунтованою і викладені в ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
Відповідно до вимог ст. 335 ЦПК України суд касаційної інстанції перевіряє в межах касаційної скарги правильність застосування судом першої та апеляційної інстанції норм матеріального та процесуального права і не може встановлювати або вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні суду чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Встановлено, що рішення постановлено з додержанням судом норм процесуального та матеріального права, і доводи скарги цих висновків не спростовують.
На підставі наведеного та керуючись пунктом 5 частини 3 статті 328 ЦПК України,
у х в а л и в :
Відмовити у відкритті касаційного провадження у справі за позовом Орендного підприємства "Кримтеплокомуненерго" до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за теплову енергію.
Копію ухвали разом з доданими до касаційної скарги матеріалами направити особі, що подала касаційну скаргу.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Верховного Суду України Л.М. Лихута