ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И
26 березня 2010 року м. Київ
Суддя Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України
Лихута Л.М.
розглянувши касаційну скаргу вагонного депо ст. Донецьк Державного підприємства "Донецька залізниця" на рішення Ворошиловського районного суду м. Донецька від 11 листопада 2009 року та ухвалу апеляційного суду Донецької області від 15 січня 2010 року в справі за позовом ОСОБА_2 до Державного підприємства "Донецька залізниця" про поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, відшкодування моральної шкоди,
в с т а н о в и в :
Рішенням Ворошиловського районного суду м. Донецька від
11 листопада 2009 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду Донецької області від 15 січня 2010 року, задоволено позов ОСОБА_2, її поновлено на посаді провідника пасажирського вагону резерву провідників, стягнуто на її користь середній заробіток за час вимушеного прогулу в розмірі 6858 грн. 28 коп. та 1000 грн. на відшкодування моральної шкоди, вирішено питання про судові витрати.
У касаційній скарзі вагонне депо ст. Донецьк ДП "Донецька залізниця" просить скасувати судові рішення, посилаючись на порушення судом норм процесуального права та неправильне застосування судом норм матеріального права, та відмовити у задоволенні позову ОСОБА_2
У відкритті касаційного провадження слід відмовити з наступних підстав.
Згідно із ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального права чи порушення норм процесуального права. Не може бути скасоване правильне по суті та справедливе рішення з одних лише формальних міркувань.
Згідно п. 5 ч. 3 ст. 328 ЦПК України суддя-доповідач відмовляє у відкритті касаційного провадження у справі, якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені в ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
Відповідно до вимог ст. 335 ЦПК України суд касаційної інстанції перевіряє в межах касаційної скарги правильність застосування судом першої та апеляційної інстанції норм матеріального та процесуального права і не може встановлювати або вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні суду чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Встановлено, що судові рішення постановлено з додержанням судом норм процесуального та матеріального права, і доводи скарги цих висновків не спростовують.
На підставі наведеного та керуючись пунктом 5 частини 3 статті 328 ЦПК України,
у х в а л и в :
Відмовити у відкритті касаційного провадження у справі за позовом ОСОБА_2 до Державного підприємства "Донецька залізниця" про поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, відшкодування моральної шкоди.
Копію ухвали разом з доданими до касаційної скарги матеріалами направити особі, що подала касаційну скаргу.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Верховного Суду України Л.М. Лихута