ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
і м е н е м у к р а ї н и
23 березня 2010 року
м. Київ
Колегія суддів Судової палати у цивільних справах
Верховного Суду України в складі:
головуючого Патрюка М.В.,
суддів: Прокопчука Ю.В.,
Пшонки М.П.,-
розглянувши в попередньому судовому засіданні справу за позовом комунального підприємства "Житлосервіс" до ОСОБА_2, ОСОБА_3 про стягнення заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, за касаційною скаргою ОСОБА_2, ОСОБА_3 на рішення Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області від 27 квітня 2009 року та ухвалу апеляційного суду Хмельницької області від 25 червня 2009 року,
в с т а н о в и л а:
У березні 2009 року комунальне підприємство "Житлосервіс" звернулося до суду із позовом до ОСОБА_2, ОСОБА_3 про стягнення заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг у сумі 2 162 грн. 31 коп., посилаючись на те, що відповідачі мешкають у квартирі АДРЕСА_1 і з лютого2003 року не вносять плату за житлово-комунальні послуги і станом на 1 березня 2009 року за ними рахується борг у сумі 2 162 грн. 31 коп.
Рішенням Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області від 27 квітня 2009 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду Хмельницької області від 25 червня 2009 року, позов комунального підприємства "Житлосервіс" задоволено.
У касаційній скарзі ОСОБА_2, ОСОБА_3 просять скасувати ухвалені у справі судові рішення, посилаючись на порушення судами норм матеріального та процесуального права.
Згідно ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження судового рішення може бути неправильне застосування судом норм матеріального права чи порушення норм процесуального права.
Відповідно до вимог ст. 335 ЦПК України суд касаційної інстанції не може встановлювати або (та) вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні суду чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність чи недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Із касаційної скарги і матеріалів справи не вбачається, що відповідачі в передбаченому ст. 267 ЦК України зверталися до суду із заявою про застосування позовної давності.
Оскільки з матеріалів справи та змісту касаційної скарги не вбачається порушення судами норм матеріального та процесуального права колегія суддів вважає за необхідне відхилити касаційну скаргу.
Керуючись ст. 332 ЦПК України, колегія суддів
у х в а л и л а :
Касаційну скаргу ОСОБА_2, ОСОБА_3 відхилити.
Рішення Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області від 27 квітня 2009 року та ухвалу апеляційного суду Хмельницької області від 25 червня 2009 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Головуючий М.В. Патрюк Судді: Ю.В. Прокопчук М.П. Пшонка