ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И
16 березня 2010 року
м. Київ
Суддя Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України Мазурок В.А.,
розглянувши касаційну скаргу дочірнього підприємства "Автотрейдінг-Вінниця" закритого акціонерного товариства "Атолл-Холдинг" на рішення Ленінського районного суду м. Вінниці від 25 серпня 2009 року та ухвалу апеляційного суду Вінницької області від 13 жовтня 2009 року в справі за позовом ОСОБА_1 до дочірнього підприємства "Автотрейдінг-Вінниця" закритого акціонерного товариства "Атолл-Холдинг" (далі – ДП "Автотрейдінг-Вінниця" ЗАТ "Атолл-Холдинг") про поновлення на роботі, стягнення середньомісячного заробітку за час вимушеного прогулу та премій, відшкодування моральної шкоди,
в с т а н о в и в:
Рішенням Ленінського районного суду м. Вінниці від 25 серпня
2009 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду Вінницької області від 13 жовтня 2009 року, позов ОСОБА_1 задоволено частково.
Визнано незаконним та скасовано п. 2 наказу № 09-К від 26 лютого 2009 року ДП "Автотрейдінг-Вінниця" ЗАТ "Атолл-Холдинг".
Поновлено ОСОБА_1 на роботі в ДП "Автотрейдінг-Вінниця" ЗАТ "Атолл-Холдинг" на посаді керівника відділу роздрібної торгівлі.
Стягнуто із ДП "Автотрейдінг-Вінниця" ЗАТ "Атолл-Холдинг" на користь ОСОБА_1 середньомісячний заробіток за час вимушеного прогулу по день фактичного поновлення на роботі.
Стягнуто із ДП "Автотрейдінг-Вінниця" ЗАТ "Атолл-Холдинг" на користь ОСОБА_1 на відшкодування моральної шкоди – 3 000 грн.
Зобов’язано ДП "Автотрейдінг-Вінниця" ЗАТ "Атолл-Холдинг" нарахувати та виплатити ОСОБА_1 щомісячні премії із листопада 2007 року до 2008 року включно.
Вирішено питання про розподіл судових витрат.
Рішення в частині поновлення ОСОБА_1 на роботі та стягнення середньомісячного заробітку за час вимушеного прогулу в межах платежу за один місяць звернуто до негайного виконання.
У касаційній скарзі ДП "Автотрейдінг-Вінниця" ЗАТ "Атолл-Холдинг" ставить питання про скасування судових рішень з підстав неправильного застосування судами норм матеріального та процесуального права, направлення справи на новий розгляд до суду першої інстанції.
У відкритті касаційного провадження у справі слід відмовити з таких підстав.
Відповідно до п. 5 ч. 3 ст. 328 ЦПК України суддя відмовляє у відкритті касаційного провадження, якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені у ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
Із оскаржуваних судових рішень, доданих до них матеріалів убачається, що скарга є необґрунтованою і наведені в ній доводи не дають підстав для висновків щодо незаконності та неправильності рішення суду першої інстанції та ухвали апеляційного суду.
Керуючись п. 5 ч. 3 ст. 328 ЦПК України,
у х в а л и в:
У відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою дочірнього підприємства "Автотрейдінг-Вінниця" закритого акціонерного товариства "Атолл-Холдинг" на рішення Ленінського районного суду
м. Вінниці від 25 серпня 2009 року та ухвалу апеляційного суду Вінницької області від 13 жовтня 2009 року в справі за позовом ОСОБА_1 до дочірнього підприємства "Автотрейдінг-Вінниця" закритого акціонерного товариства "Атолл-Холдинг" про поновлення на роботі, стягнення середньомісячного заробітку за час вимушеного прогулу та премій, відшкодування моральної шкоди відмовити.
Копію ухвали та додані до скарги матеріали направити дочірньому підприємству "Автотрейдінг-Вінниця" закритого акціонерного товариства "Атолл-Холдинг".
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя
Верховного Суду України В.А. Мазурок