ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
16 березня 2010 року
м. Київ
Колегія суддів Судової палати у цивільних справах Верховного
Суду України в складі:
Балюка М.І.,
Барсукової В.М.,
Луспеника Д.Д.,
розглянувши в попередньому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_5 про зобов’язання повернути дитину, визначення основного місця проживання дитини за місцем проживання матері, стягнення моральної шкоди, судових витрат й приведення рішення у негайне виконання; за зустрічним позовом ОСОБА_5 до ОСОБА_4 про визначення основного місця проживання дитини за місцем проживання батька,
в с т а н о в и л а :
Рішенням Овідіопольського районного суду Одеської області від 22 липня 2009 року позов ОСОБА_4 задоволено частково.
Визначено місцем проживання малолітньої дитини ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_1, разом з позивачкою. Стягнуто судові витрати.
У задоволенні інших позовних вимог ОСОБА_4 відмовлено.
У задоволенні зустрічного позову ОСОБА_5 відмовлено.
Ухвалою апеляційного суду Одеської області від 12 жовтня 2009 року рішення Овідіопольського районного суду Одеської області від 22 липня 2009 року залишено без змін.
У касаційній скарзі ОСОБА_5 ставиться питання про скасування рішень судів першої та апеляційної інстанцій у зв’язку з порушенням судами норм матеріального та процесуального права та ухвалення нового рішення по суті заявлених ним позовних вимог та відмову у задоволенні позовних вимог ОСОБА_4
Відповідно до ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального права чи порушення норм процесуального права.
Згідно з положеннями ст. 335 ЦПК України суд касаційної інстанції перевіряє законність і обґрунтованість судових рішень лише в межах позовних вимог, заявлених у суді першої інстанції та доводів касаційної скарги.
Оскільки доводи касаційної скарги не дають підстав для висновку, що при розгляді справи судом допущено порушення норм матеріального та процесуального права, які передбачені ст.ст. 338- 341 ЦПК України, як підстави для скасування судових рішень, колегія суддів вважає за необхідне касаційну скаргу відхилити.
Керуючись ст.ст. 332, 336, 337 ЦПК України, колегія суддів
у х в а л и л а :
Касаційну скаргу ОСОБА_5 відхилити.
Рішення Овідіопольського районного суду Одеської області від 22 липня 2009 року та ухвалу апеляційного суду Одеської області від 12 жовтня 2009 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді: Балюк М.І. Барсукова В.М. Луспеник Д.Д.