ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
15 березня 2010 року
м. Київ
Колегія суддів Судової палати у цивільних справах
Верховного Суду України у складі:
Косенка В.Й.,
Луспеника Д.Д.,
Барсукової В.М., -
розглянувши в попередньому судовому засіданні справу за позовом відкритого акціонерного товариства "Крименерго" до ОСОБА_4 про стягнення збитків за касаційною скаргою відкритого акціонерного товариства "Крименерго" на рішення Керченського міського суду Автономної Республіки Крим від 5 травня 2009 року та ухвалу Апеляційного суду Автономної Республіки Крим від 11 серпня 2009 року,
в с т а н о в и л а:
У січні 2009 року відкрите акціонерне товариство "Крименерго" (далі – ВАТ "Крименерго") звернулася до суду з позовом до ОСОБА_4, в якому просило стягнути з відповідачки на користь товариства збитки, завдані порушенням Правил користування електричною енергією для населення, в розмірі 1 021 грн. 28 коп. згідно з актом від 11 серпня 2006 року № 115566 та в розмірі 4 804 грн. 59 коп. відповідно до акту від 27 березня 2008 року № 144072.
Рішенням Керченського міського суду Автономної Республіки Крим від 5 травня 2009 року, залишеним без змін ухвалою Апеляційного суду Автономної Республіки Крим від 11 серпня 2009 року, в позові ВАТ "Крименерго" відмовлено.
ВАТ "Крименерго" звернулося до Верховного Суду України з касаційною скаргою, в якій просить скасувати рішення Керченського міського суду Автономної Республіки Крим від 5 травня 2009 року та ухвалу Апеляційного суду Автономної Республіки Крим від 11 серпня 2009 року, посилаючись на неправильне застосування судами норм матеріального права й порушення норм процесуального права, та передатит справу на новий розгляд до суду першої інстанції.
Згідно ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження судового рішення є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
Відповідно до вимог ст. 335 ЦПК України суд касаційної інстанції не може встановлювати або (та) вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні суду чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність чи недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Оскільки з матеріалів справи та змісту касаційної скарги не вбачається неправильне застосування судами норм матеріального права та порушення норм процесуального права, колегія суддів вважає за необхідне відхилити скаргу.
Керуючись ст. 332 ЦПК України, колегія суддів Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України
у х в а л и л а :
Касаційну скаргу відкритого акціонерного товариства "Крименерго" відхилити.
Рішення Керченського міського суду Автономної Республіки Крим від 5 травня 2009 року та ухвалу Апеляційного суду Автономної Республіки Крим від 11 серпня 2009 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді:
В.Й. Косенко
Д.Д. Луспеник
В.М. Барсукова