ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
15 березня 2010 року м.Київ
Суддя Верховного Суду України Сенін Ю.Л., розглянувши касаційну скаргу Державної податкової адміністрації у Львівській області на рішення Апеляційного суду Львівської області від 28 грудня 2009 року,
в с т а н о в и в :
Рішенням Сихівського районного суду м.Львова від 14 липня 2009 року частково задоволено позовні вимоги ОСОБА_1 до Державного казначейства України, Державної податкової адміністрації у Львівській області про відшкодування майнової та моральної шкоди, завданої незаконними діями органів дізнання, досудового слідства, прокуратури і суду, постановлено стягнути з Державного бюджету України на користь ОСОБА_1 10000 грн. на відшкодування моральної шкоди.
Рішенням Апеляційного суду Львівської області від 28 грудня 2009 року рішення суду першої інстанції змінено, постановлено збільшити розмір відшкодування моральної шкоди до 28687 грн. 82 коп. В іншій частині рішення залишено без змін.
У касаційній скарзі Державна податкова адміністрація у Львівській області просить скасувати постановлене в справі рішення апеляційного суду і ухвалити нове рішення, посилаючись на порушення судом норм матеріального та процесуального права.
Касаційна скарга задоволенню не підлягає з таких підстав.
Згідно п. 5 ч. 3 ст. 328 ЦПК України суддя-доповідач відмовляє у відкритті касаційного провадження у справі, якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені в ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
Доводи скарги та зміст оскаржуваного рішення не дають підстав для висновку, що апеляційним судом при розгляді справи допущені порушення норм матеріального та процесуального права, які передбачені ст.ст. 338 - 341 ЦПК України як підстави для скасування рішень.
Крім того, згідно із ч. 1 ст. 335 ЦПК України суд касаційної інстанції не вправі встановлювати або вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими, а тому доводи касаційної скарги в цій частині також не можуть бути визнані такими, що викликають необхідність перевірки матеріалами справи.
На підставі наведеного та керуючись пунктом 5 частини 3 статті 328 ЦПК України,
у х в а л и в :
Відмовити у відкритті касаційного провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Державного казначейства України, Державної податкової адміністрації у Львівській області про відшкодування майнової та моральної шкоди, завданої незаконними діями органів дізнання, досудового слідства, прокуратури і суду за касаційною скаргою Державної податкової адміністрації у Львівській області на рішення Апеляційного суду Львівської області від 28 грудня 2009 року.
Копію ухвали разом з доданими до касаційної скарги матеріалами направити Державній податковій адміністрації у Львівській області.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Верховного Суду України Ю.Л.Сенін