ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
15 березня 2010 року м. Київ
Суддя Верховного Суду України Данчук В.Г. розглянувши касаційну скаргу відкритого акціонерного товариства "Райффайзен банк Аваль" в особі Одеської обласної дирекції на рішення апеляційного суду Одеської області від 22 грудня 2009 року у справі за позовом відкритого акціонерного товариства "Райффайзен банк Аваль" в особі Одеської обласної дирекції до ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3 про стягнення заборгованості за договором кредиту, за позовом ОСОБА_2 до відкритого акціонерного товариства "Райффайзен банк Аваль" в особі Одеської обласної дирекції про внесення змін до кредитного договору,
в с т а н о в и в:
Рішенням Суворовського районного суду м. Одеси від 6 серпня 2009 року первісний позов задоволено. Стягнуто солідарно з ОСОБА_2, ОСОБА_1 та ОСОБА_3 на користь позивача заборгованість по кредитному договору у сумі 351 517 грн. У зустрічному позові відмовлено.
Рішенням апеляційного суду Одеської області від 22 грудня 2009 року рішення суду першої інстанції змінено, стягнуто солідарно з ОСОБА_2, ОСОБА_1 та ОСОБА_3 на користь позивача заборгованість по кредитному договору у сумі 268 172 грн., заборгованість по відсоткам 1884 грн. 56 коп., заборгованість по простроченим відсоткам 30 423 грн. 86 коп. та пеню в сумі 20 тис. грн.
У касаційній скарзі відкрите акціонерне товариство "Райффайзен банк Аваль" в особі Одеської обласної дирекції просить скасувати зазначені судові рішення (рішення (ухвалу) апеляційного суду), посилаючись на невідповідність висновків суду обставинам справи, неправильне застосування судом норм матеріального права, порушення норм процесуального права.
У відкритті касаційного провадження у справі слід відмовити з таких підстав.
Відповідно до частини 3 статті 328 ЦПК України суддя відмовляє у відкритті касаційного провадження, якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені у ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
Із змісту касаційної скарги, оскаржуваного судового рішення, доданого до скарги, вбачається, що наведені в скарзі доводи не дають підстав для висновків про те, що судове рішення ухвалене без додержання норм матеріального і процесуального права, а викладені у скарзі доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
Керуючись п. 5 ч. 3 ст. 328 ЦПК України,
у х в а л и в:
Відмовити відкритому акціонерному товариству "Райффайзен банк Аваль" в особі Одеської обласної дирекції у відкритті касаційного провадження у справі за позовом відкритого акціонерного товариства "Райффайзен банк Аваль" в особі Одеської обласної дирекції до ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3 про стягнення заборгованості за договором кредиту, за позовом ОСОБА_2 до відкритого акціонерного товариства "Райффайзен банк Аваль" в особі Одеської обласної дирекції про внесення змін до кредитного договору.
Копію ухвали та додані до скарги матеріали направити заявнику.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Верховного Суду України В.Г. Данчук