ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И
15 березня 2010 року м. Київ
Суддя Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України
Лихута Л.М.
розглянувши касаційну скаргу Східно-Чорноморського державного басейнового управління охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства на рішення апеляційного суду АР Крим від 23 грудня 2009 року в справі за позовом ОСОБА_2 до Кримського Азово-Чорноморського державного басейнового управління охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства, Східно-Чорноморського державного басейнового управління охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства про стягнення заборгованості по заробітній платі, вихідної допомоги, компенсації та середнього заробітку за затримку розрахунку,
в с т а н о в и в :
У серпні 2009 року ОСОБА_2 звернувся у суд із позовом до Кримського Азово-Чорноморського державного басейнового управління охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства, Східно-Чорноморського державного басейнового управління охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства про стягнення заборгованості по заробітній платі, вихідної допомоги, компенсації та середнього заробітку за затримку розрахунку.
Рішенням Керченського міського суду АР Крим від 2 листопада 2009 року, позов ОСОБА_2 задоволено частково. Стягнуто з Східно-Чорноморського державного басейнового управління охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства на користь ОСОБА_2 1 876 грн. 70 коп. заборгованості по зарплаті. В іншій частині позву відмовлено.
Рішенням апеляційного суду АР Крим від 23 грудня 2009 року рішення суду першої інстанції в частині відмови позовних вимог ОСОБА_2 про стягнення середнього заробітку за затримку розрахунку скасовано та ухвалено нове, яким в цій частині позов задоволено.
Стягнуто з Східно-Чорноморського державного басейнового управління охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства на користь ОСОБА_2 середній заробіток за час затримки розрахунку сумі 9 606 грн. 72 коп. В решті рішення суду першої інстанції залишено без змін.
У касаційній скарзі Східно-Чорноморського державного басейнового управління охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства просить скасувати рішення апеляційного суду, посилаючись на порушення судом норм процесуального права та неправильне застосування судом норм матеріального права.
У відкритті касаційного провадження слід відмовити з наступних підстав.
Згідно із ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального права чи порушення норм процесуального права. Не може бути скасоване правильне по суті та справедливе рішення з одних лише формальних міркувань.
Згідно п. 5 ч. 3 ст. 328 ЦПК України суддя-доповідач відмовляє у відкритті касаційного провадження у справі, якщо касаційна скарга є необгрунтованою і викладені в ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
Відповідно до вимог ст. 335 ЦПК України суд касаційної інстанції перевіряє в межах касаційної скарги правильність застосування судом першої та апеляційної інстанції норм матеріального та процесуального права і не може встановлювати або вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні суду чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Встановлено, що рішення постановлено з додержанням судом норм процесуального та матеріального права, і доводи скарги цих висновків не спростовують.
На підставі наведеного та керуючись пунктом 5 частини 3 статті 328 ЦПК України,
у х в а л и в :
Відмовити у відкритті касаційного провадження у справі за позовом ОСОБА_2 до Кримського Азово-Чорноморського державного басейнового управління охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства, Східно-Чорноморського державного басейнового управління охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства про стягнення заборгованості по заробітній платі, вихідної допомоги, компенсації та середнього заробітку за затримку розрахунку.
Копію ухвали разом з доданими до касаційної скарги матеріалами направити особі, що подала касаційну скаргу.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя
Верховного Суду України Л.М. Лихута