У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
12 березня 2010 року
м. Київ
Суддя Верховного Суду України Пшонка М.П., розглянувши касаційну скаргу ОСОБА_1 на ухвалу апеляційного суду Дніпропетровської області від 17 листопада 2009 року в справі за позовом ОСОБА_1 до Міністерства вугільної промисловості України, Державного підприємства "Свердловантрацит", третя особа – міністр вугільної промисловості Полтавець Віктор Іванович, про визнання незаконним наказу про звільнення з роботи, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу,
в с т а н о в и в:
Рішенням Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області від 25 травня 2009 року у задоволенні позову ОСОБА_1 до Міністерства вугільної промисловості України, ДМ "Свердловантрацит", третя особа – міністр вугільної промисловості Полтавець В.І., про визнання незаконним наказу про звільнення з роботи, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу - відмовлено.
Ухвалою апеляційного суду Дніпропетровської області від 17 листопада 2009 року прийнято відмову ОСОБА_1 від зазначеного позову. Скасовано рішення Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області від 25 травня 2009 року. Провадження у справі закрито.
У касаційній скарзі заявник ставить питання про скасування постановленої у справі ухвали суду апеляційної інстанції та передачу справи на новий розгляд, мотивуючи свою вимогу порушенням судом норм процесуального права та неправильним застосуванням норм матеріального права.
У відкритті касаційного провадження у справі слід відмовити з таких підстав.
Відповідно до пункту 5 частини 3 статті 328 ЦПК України суддя відмовляє у відкритті касаційного провадження, якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені у ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
Із оскаржуваної ухвали суду апеляційної інстанції, доданих до неї матеріалів вбачається, що скарга є необґрунтованою і наведені в ній доводи не дають підстав для висновків щодо незаконності та неправильності зазначеної судової ухвали.
Керуючись п. 5 ч. 3 ст. 328 ЦПК України,
у х в а л и в:
Відмовити ОСОБА_1 у відкритті касаційного провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Міністерства вугільної промисловості України, Державного підприємства "Свердловантрацит", третя особа – міністр вугільної промисловості Полтавець Віктор Іванович, про визнання незаконним наказу про звільнення з роботи, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, за касаційною скаргою на ухвалу апеляційного суду Дніпропетровської області від 17 листопада 2009 року.
Додані до скарги матеріали повернути заявнику.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Верховного Суду України М.П. Пшонка