ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
Колегія суддів Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України в складі:
Яреми А.Г.,
Лихути Л.М.,
Охрімчук Л.І.,
розглянувши в попередньому судовому засіданні в м. Києві 11 березня 2010 року справу за позовом ОСОБА_4 до Кабінету Міністрів України, третя особа – Українська державна корпорація "Укрзакордоннафтогазбуд", про визнання розпорядження незаконним та поновлення на роботі за касаційною скаргою ОСОБА_4 на рішення Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від 1 червня 2009 року та ухвалу Апеляційного суду Івано-Франківської області від 10 вересня 2009 року,
в с т а н о в и л а:
У травні 2008 року ОСОБА_4 звернувся до суду із зазначеним позовом, посилаючись на те, що розпорядженням Кабінету Міністрів України від 13 червня 2007 року № 394-р (394-2007-р) його звільнено з посади голови правління Української державної корпорації "Укрзакордоннафтогазбуд" на підставі п. 1-1 ч. 1 ст. 41 КЗпП України за вчинення винних дій, внаслідок чого заробітна плата працівникам виплачувалася несвоєчасно.
Вважаючи таке звільнення з роботи незаконним, оскільки його вини у невиплаті заробітної плати немає; вказане розпорядження прийнято з порушенням Тимчасового регламенту Кабінету Міністрів України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 5 червня 2000 року; звільнення було проведено в період знаходження його у відпустці, позивач просив визнати зазначене розпорядження Кабінету Міністрів України від 13 червня 2007 року незаконним, зобов'язати Кабінет Міністрів України поновити його на роботі на зазначеній посаді.
Рішенням Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від 1 червня 2009 року, залишеним без змін ухвалою Апеляційного суду Івано-Франківської області від 10 вересня 2009 року, в задоволенні позову відмовлено.
У касаційній скарзі ОСОБА_4 ставить питання про скасування судових рішень і передачу справи на новий розгляд до суду першої інстанції, посилаючись на невідповідність висновків судів обставинам справи, неправильне застосування норм матеріального і порушення норм процесуального права.
Колегія суддів дійшла висновку про те, що підстави для скасування судових рішень відсутні.
Відповідно до ч. 1 ст. 335 ЦПК України під час розгляду справи в касаційному порядку суд перевіряє в межах касаційної скарги правильність застосування судом першої або апеляційної інстанції норм матеріального чи процесуального права і не може встановлювати або (та) вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Доводи касаційної скарги не дають підстав для висновку про те, що судами допущено порушення або неправильне застосування норм процесуального права, яке призвело до неправильного вирішення справи.
Керуючись ст. ст. 332, 336 ЦПК України, колегія суддів Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України
у х в а л и л а:
Касаційну скаргу ОСОБА_4 відхилити, рішення Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від 1 червня 2009 року та ухвалу Апеляційного суду Івано-Франківської області від 10 вересня 2009 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді Верховного Суду
України
А.Г. Ярема
Л.М. Лихута
Л.І. Охрімчук