У Х В А Л А
І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И
Суддя Верховного Суду України Ярема А.Г., розглянувши 11 березня 2010 року касаційну скаргу ОСОБА_1 на рішення Апеляційного суду Івано-Франківської області від 7 грудня 2009 року в справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про зміну розміру аліментів,
в с т а н о в и в:
Рішенням Рожнятівського районного суду Івано-Франківської області від 28 вересня 2009 року позов задоволено, збільшено розмір аліментів, які стягуються з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_2, на утримання сина – ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1; стягнуто щомісячно з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_2 аліменти в розмірі 500 грн. на утримання сина – ОСОБА_3, починаючи з 21 травня 2009 року до повноліття останнього.
Рішенням Апеляційного суду Івано-Франківської області від 7 грудня 2009 року вказане рішення суду першої інстанції змінено, стягнуто аліменти з дня набрання рішенням суду законної сили. В іншій частині рішення районного суду залишено без змін, вирішено питання про розподіл судових витрат.
У касаційній скарзі ОСОБА_1 ставить питання про скасування рішення суду апеляційної інстанції, посилаючись на неправильне застосування судом норм матеріального права.
У відкритті касаційного провадження у даній справі слід відмовити.
За змістом ч. 1 ст. 335 ЦПК України суд касаційної інстанції не може встановлювати або (та) вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні судів першої та апеляційної інстанції чи відкинуті ними, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу та про перевагу одних доказів над іншими.
Доводи касаційної скарги і зміст оскаржуваного рішення не дають підстав для висновку про те, що судом допущено порушення норм процесуального або неправильне застосування норм матеріального права, яке призвело до неправильного вирішення справи, та зазначені доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
Відповідно до п. 5 ч. 3 ст. 328 ЦПК України, у разі якщо касаційна скарга є необгрунтованою і викладені в ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи, суддя-доповідач відмовляє у відкритті касаційного провадження у справі.
Керуючись ст. 328 ЦПК України,
у х в а л и в :
У відкритті касаційного провадження в справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про зміну розміру аліментів за касаційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Апеляційного суду Івано-Франківської області від 7 грудня 2009 року відмовити.
Копію ухвали разом з доданими до касаційної скарги матеріалами направити особі, яка подавала касаційну скаргу.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Верховного Суду України А.Г. Ярема