У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
11 березня 2010 року
м. Київ
Суддя Верховного Суду України Пшонка М.П., розглянувши касаційну скаргу ОСОБА_1, ОСОБА_2 на рішення Шевченківського районного суду м. Львова від 12 травня 2009 року та ухвалу апеляційного суду Львівської області від 2 листопада 2009 року в справі за позовом відкритого акціонерного товариства з газопостачання та газифікації "Львівгаз" до ОСОБА_1, ОСОБА_2 про стягнення заборгованості; за зустрічним позовом ОСОБА_1, ОСОБА_2 до відкритого акціонерного товариства з газопостачання та газифікації "Львівгаз" про відшкодування матеріальної та моральної шкоди,
в с т а н о в и в:
Рішенням Шевченківського районного суду м. Львова від 12 травня 2009 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду Львівської області від 2 листопада 2009 року, позов ВАТ "Львівгаз" до ОСОБА_1, ОСОБА_2 про стягнення заборгованості задоволено частково. Стягнуто з ОСОБА_1 і ОСОБА_2 в солідарному порядку на користь ВАТ "Львівгаз" заборгованість за надані послуги за період з 01.01.04 р. до 17.03.09 р. у розмірі 139 грн. 58 коп., а також судові витрати у сумі 81 грн., усього – 220 грн. 58 коп. У задоволенні зустрічного позову ОСОБА_1 і ОСОБА_2 до ВАТ "Львівгаз" про відшкодування матеріальної та моральної шкоди відмовлено.
У касаційній скарзі заявниці ставлять питання про скасування ухвалених у справі судових рішень та ухвалення нового рішення про задоволення їх зустрічного позову, мотивуючи свою вимогу порушенням судами норм процесуального права та неправильним застосуванням норм матеріального права.
У відкритті касаційного провадження у справі слід відмовити з таких підстав.
Відповідно до пункту 5 частини 3 статті 328 ЦПК України суддя відмовляє у відкритті касаційного провадження, якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені у ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
Із оскаржуваних судових рішень, доданих до них матеріалів вбачається, що скарга є необґрунтованою і наведені в ній доводи не дають підстав для висновків щодо незаконності та неправильності зазначених судових рішень.
Керуючись п. 5 ч. 3 ст. 328 ЦПК України,
у х в а л и в:
Відмовити ОСОБА_1 і ОСОБА_2 у відкритті касаційного провадження у справі за позовом відкритого акціонерного товариства з газопостачання та газифікації "Львівгаз" до ОСОБА_1, ОСОБА_2 про стягнення заборгованості; за зустрічним позовом ОСОБА_1, ОСОБА_2 до відкритого акціонерного товариства з газопостачання та газифікації "Львівгаз" про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, за касаційною скаргою на рішення Шевченківського районного суду м. Львова від 12 травня 2009 року та ухвалу апеляційного суду Львівської області від 2 листопада 2009 року.
Додані до скарги матеріали повернути заявницям.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Верховного Суду України М.П. Пшонка