ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
10 березня 2010 року м. Київ
Колегія суддів Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України в складі:
Лященко Н.П., Жайворонок Т.Є., Перепічая В.С.,
розглянувши в попередньому судовому засіданні касаційну скаргу ОСОБА_4 в інтересах ОСОБА_5 на рішення апеляційного суду Київської області від 2 жовтня 2009 року в справі за позовом ОСОБА_5 до Гореницької сільської ради, ОСОБА_6 про визнання права власності на самочинно побудовану будівлю,
в с т а н о в и л а :
Рішенням Києво-Святошинського районного суду Київської області від 23 березня 2009 року позов ОСОБА_5 задоволено. Визнано за ОСОБА_5 право власності на самочинно збудований магазин № 5 з торгівельним залом, що знаходиться на торгівельному майданчику по вулиці Леніна в селі Гореничі Києво-Святошинського району Київської області. Вирішено питання про розподіл судових витрат.
Рішенням апеляційного суду Київської області від 2 жовтня 2009 року вказане рішення суду першої інстанції скасовано та ухвалено нове рішення, яким у задоволенні позову ОСОБА_5 відмовлено.
У касаційній скарзі ОСОБА_4 в інтересах ОСОБА_5 просить скасувати ухвалене у справі рішення суду апеляційної інстанції, посилаючись на порушення апеляційним судом норм процесуального права, та передати справу на новий розгляд до суду апеляційної інстанції.
Згідно ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження судового рішення може бути лише неправильне застосування судом норм матеріального права чи порушення норм процесуального права.
Відповідно до вимог ст. 335 ЦПК України суд касаційної інстанції не може встановлювати або (та) вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні суду чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність чи недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Оскільки з матеріалів справи та змісту касаційної скарги не вбачається порушень судом апеляційної інстанції норм матеріального та процесуального права колегія суддів вважає за необхідне відхилити касаційну скаргу.
Керуючись ст. 332 ЦПК України, колегія суддів
у х в а л и л а :
Касаційну скаргу ОСОБА_4 в інтересах ОСОБА_5 відхилити.
Рішення апеляційного суду Київської області від 2 жовтня 2009 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді:
Н.П. Лященко
Т.Є. Жайворонок
В.С. Перепічай