ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
10 березня 2010 року м. Київ
Суддя Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України Лященко Н.П., розглянувши касаційну скаргу ОСОБА_1 на рішення апеляційного суду Дніпропетровської області від 27 травня 2009 року в справі за позовом ОСОБА_1 в інтересах недієздатного ОСОБА_2 до ОСОБА_3, яка також діє в інтересах ОСОБА_4, ОСОБА_5 про усунення перешкод в користуванні та розпорядженні жилим приміщенням, за зустрічним позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_2, в інтересах якого діє опікун ОСОБА_1, третя особа: Орджонікідзевська державна нотаріальна контора про визнання договору дарування недійсним та визнання права власності на квартиру,
в с т а н о в и в :
Рішенням Орджонікідзевського міського суду Дніпропетровської області від 12 березня 2009 року позов ОСОБА_1 в інтересах недієздатного ОСОБА_2 задоволено: виселено ОСОБА_3, ОСОБА_5, ОСОБА_4 з квартири АДРЕСА_1; вселено ОСОБА_2 у вищезазначену квартиру. У задоволенні зустрічного позову ОСОБА_3 відмовлено.
Рішенням апеляційного суду Дніпропетровської області від 27 травня 2009 року рішення Орджонікідзевського міського суду Дніпропетровської області від 12 березня 2009 року скасовано в частині усунення перешкод в користуванні та розпорядженні спірною квартирою ОСОБА_2 шляхом виселення із спірної квартири ОСОБА_3 та її малолітнього сина – ОСОБА_4 та постановлено в цій частині нове рішення, яким в задоволенні позову про усунення перешкод в користуванні та розпорядженні квартирою АДРЕСА_1 шляхом виселення ОСОБА_3 та малолітнього ОСОБА_4 відмовлено. В решті рішення суду залишено без змін.
Ухвалою Верховного Суду України від 12 жовтня 2009 року відмовлено ОСОБА_1 у відкритті касаційного провадження у справі за вищезазначеним позовом.
На рішення апеляційного суду Дніпропетровської області від 27 травня 2009 року надійшла повторна касаційна скарга ОСОБА_1, в якій вона просить скасувати вищезазначене рішення, посилаючись на порушення судом норм процесуального права.
У відкритті касаційного провадження у справі слід відмовити з таких підстав.
Відповідно до пункту 4 частини 3 статті 328 ЦПК України суддя відмовляє у відкритті касаційного провадження у справі, якщо є ухвала про відхилення касаційної скарги цієї особи або про відмову у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою цієї особи на це саме рішення чи ухвалу.
Ураховуючи наведене, у відкритті касаційного провадження в справі за касаційною скаргою ОСОБА_1 на рішення апеляційного суду Дніпропетровської області від 27 травня 2009 року слід відмовити.
На підставі наведеного та керуючись пунктом 4 частини 3 статті 328 ЦПК України,
у х в а л и в:
Відмовити ОСОБА_1 у відкритті касаційного провадження в справі за позовом ОСОБА_1 в інтересах недієздатного ОСОБА_2 до ОСОБА_3, яка також діє в інтересах ОСОБА_4, ОСОБА_5 про усунення перешкод в користуванні та розпорядженні жилим приміщенням, за зустрічним позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_2, в інтересах якого діє опікун ОСОБА_1, третя особа: Орджонікідзевська державна нотаріальна контора про визнання договору дарування недійсним та визнання права власності на квартиру.
Додані до касаційної скарги матеріали повернути скаржнику.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Верховного Суду України Н.П.Лященко