ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
10 березня 2010 року
м. Київ
Суддя Верховного Суду України Пшонка М.П., розглянувши касаційну скаргу ОСОБА_1 на рішення Тетіївського районного суду Київської області від 12 жовтня 2009 року та рішення апеляційного суду Київської області від 24 грудня 2009 року в справі за позовом ОСОБА_1 до ремонтно – будівельного кооперативу "Світанок" про стягнення заробітної плати,
в с т а н о в и в:
ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до РБК "Світанок" про стягнення заробітної плати. Просив стягнути на його користь заробітну плату покійної дружини ОСОБА_2, яка працювала в РБК "Світанок" до 01.01.1997 року та померла ІНФОРМАЦІЯ_1. Заборгованість з невиплаченої заробітної плати за листопад – грудень 1996 року становить 1039 грн. 98 коп. Відповідач у добровільному порядку не виплатив зазначену заборгованість, тому позивач просив стягнути з нього середній заробіток за весь час затримки розрахунку, починаючи з 01.01.1997 року до дня звернення до суду, що складає 75919 грн. 98 коп.
Рішенням Тетіївського районного суду Київської області від 12 жовтня 2009 року відмовлено у задоволенні позову.
Рішенням апеляційного суду Київської області від 24 грудня 2009 року скасовано рішення Тетіївського районного суду Київської області від 12 жовтня 2009 року й ухвалено нове рішення, яким відмовлено у задоволенні позову з інших підстав.
У касаційній скарзі заявник ставить питання про скасування ухвалених у справі судових рішень та передачу справи на новий розгляд до суду першої інстанції, мотивуючи свою вимогу порушенням судами норм процесуального права та неправильним застосуванням норм матеріального права.
У відкритті касаційного провадження у справі слід відмовити з таких підстав.
Відповідно до пункту 5 частини 3 статті 328 ЦПК України суддя відмовляє у відкритті касаційного провадження, якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені у ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
Із оскаржуваних судових рішень, доданих до них матеріалів вбачається, що скарга є необґрунтованою і наведені в ній доводи не дають підстав для висновків щодо незаконності та неправильності зазначених судових рішень.
Керуючись п. 5 ч. 3 ст. 328 ЦПК України,
у х в а л и в:
Відмовити ОСОБА_1 у відкритті касаційного провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ремонтно – будівельного кооперативу "Світанок" про стягнення заробітної плати, за касаційною скаргою на рішення Тетіївського районного суду Київської області від 12 жовтня 2009 року та рішення апеляційного суду Київської області від 24 грудня 2009 року.
Додані до скарги матеріали повернути заявнику.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Верховного Суду України М.П. Пшонка