У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
9 березня 2010 року
м. Київ
Суддя Верховного Суду України Пшонка М.П., розглянувши касаційну скаргу відкритого акціонерного товариства "Центренерго" в особі відокремленого структурного підрозділу Трипільської ТЕС на рішення Обухівського районного суду Київської області від 12 серпня 2009 року та рішення апеляційного суду Київської області від 29 жовтня 2009 року в справі за позовом відкритого акціонерного товариства "Центренерго" до ОСОБА_1, третя особа – Відкрите акціонерне товариство "Київ – Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту", про визнання недійсною довіреності,
в с т а н о в и в:
Рішенням Обухівського районного суду Київської області від 12 серпня 2009 року у задоволенні позову відмовлено.
Рішенням апеляційного суду Київської області від 29 жовтня 2009 року рішення Обухівського районного суду Київської області від 12 серпня 2009 року змінено в частині підстав відмови у позові. Виключено з мотивувальної частини рішення суду посилання на те, що довіреність не є правочином, а обраний позивачем спосіб захисту своїх прав не узгоджується із вимогами ст. 16 ЦК України. В іншій частині рішення суду залишено без змін.
Ухвалою судді Верховного Суду України від 27 січня 2010 року відмовлено у відкритті касаційного провадження у вищезазначеній справі, за касаційною скаргою відкритого акціонерного товариства "Центренерго" в особі відокремленого структурного підрозділу Трипільської ТЕС на рішення Обухівського районного суду Київської області від 12 серпня 2009 року та рішення апеляційного суду Київської області від 29 жовтня 2009 року.
У касаційній скарзі заявник ставить питання про скасування ухвалених у справі рішень судів першої й апеляційної інстанцій та ухвалення нового рішення про задоволення позову, мотивуючи свою вимогу порушенням судами норм процесуального права та неправильним застосуванням норм матеріального права.
У відкритті касаційного провадження у справі слід відмовити з огляду на наступне.
Відповідно до п. 4 ч. 3 ст. 328 ЦПК України суддя відмовляє у відкритті касаційного провадження у справі, якщо є ухвала про відхилення касаційної скарги цієї особи або про відмову у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою цієї особи на це саме рішення чи ухвалу.
Зі змісту касаційної скарги та оскаржуваних судових рішень вбачається, що ухвалою судді Верховного Суду України від 27 січня 2010 року відмовлено у відкритті касаційного провадження у вищезазначеній справі, за касаційною скаргою відкритого акціонерного товариства "Центренерго" в особі відокремленого структурного підрозділу Трипільської ТЕС на рішення Обухівського районного суду Київської області від 12 серпня 2009 року та рішення апеляційного суду Київської області від 29 жовтня 2009 року.
Керуючись п. 4 ч. 3 ст. 328 ЦПК України,
у х в а л и в:
Відмовити відкритому акціонерному товариству "Центренерго" в особі відокремленого структурного підрозділу Трипільської ТЕС у відкритті касаційного провадження у справі за позовом відкритого акціонерного товариства "Центренерго" до ОСОБА_1, третя особа – Відкрите акціонерне товариство "Київ – Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту", про визнання недійсною довіреності, за касаційною скаргою на рішення Обухівського районного суду Київської області від 12 серпня 2009 року та рішення апеляційного суду Київської області від 29 жовтня 2009 року.
Додані до скарги матеріали повернути заявнику.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Верховного Суду України М.П. Пшонка